پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون المیادین، مقابله با باج خواهی های آمریکا در قطع کمک به فلسطینیان، مستلزم مواضع یکسان و یکپارچه کشوهای عربی است.
فلسطینیان، تصمیم آمریکا در ارائه کمک دویست میلیون دلاری به دیگر مناطق جهان را به جای کمک به فلسطینیان، باج خواهی سیاسی توصیف کردند.
نسرین سلمی خبرنگار المیادین در رام الله گزارش داد برخی مسئولان فلسطینی در واکنش به تصمیم آمریکا در لغو کمک دویست میلیون دلاری اختصاص یافته برای کمک به تشکیلات خودگردان فلسطین و انتقال این مبلغ به دیگر مناطق جهان گفتند فلسطینی ها، باج خواهی های آمریکا را نخواهند پذیرفت. این تصمیم آمریکا در ادامه سلسله تحریم های آمریکا علیه فلسطینی ها برای وادار کردن آنها به پذیرفتن "معامله قرن" تلقی می شود.
محمد اشتیه مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: " ما سیاست را با پول معامله نمی کنیم. موضع فلسطین و اصول ما واضح است. هر کسی که بخواهد به ما کمک مالی کند از او استقبال می کنیم و هر کسی که دوست ندارد به ما کمک کند ما هم سیاست را در برابر پول نخواهیم فروخت."
خبرنگار افزود: فلسطینی ها می گویند واشنگتن در وهله نخست می خواهد با قطع درآمدهای مالی آژانس امداد پناهندگان فلسطینی "اونروا"، قطع درآمد اسرا و خانواده های شهدا و به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، مسئله فلسطین را به طور کامل فیصله دهد.
اشتیه افزود: " اجرای معامله قرن بر اساس سه اصل است. اصل نخست که اجرایی شد به قدس، مسئله پناهندگان، ادامه شهرک سازی و به رسمیت نشناختن مرزهای سال 67 مربوط می شود. اصل دوم به موجودیت و هویت غزه مربوط می شود و اصل سوم هم به برخی برنامه ها در کرانه باختری رود اردن مربوط است که مسئولان فلسطینی قاطعانه با آن مخالفت کردند. از این رو دولت آمریکا می خواهد در این زمینه ما را مجازات کند."
خبرنگار در ادامه گزارش گفت: برخی کارشناسان اقتصادی تاکید کردند این تصمیم آمریکا _به ویژه پس از کاهش هفتاد درصدی کمک های بین المللی_ در تشدید بحران اقتصادی فلسطین نقش خواهد داشت.
جعفر صدقه نویسنده بخش اقتصادی خبرگزاری "وفا"ی فلسطین گفت: "خطرناک ترین بُعد تصمیم آمریکا این است که بسیاری از طرف های کمک کننده نیز راه آمریکا را در پیش می گیرند. زمانیکه آمریکا، کمک ها را قطع می کند این اقدام به مثابه چراغ قرمز به دیگر کشورها برای توقف یا کاهش کمک ها (برای فلسطین) است. اما زمانی که آمریکا کمک های خود را افزایش می دهد این اقدام به مثابه چراغ سبز برای افزایش کمک های دیگر کشورها است."
خبرنگار گفت آمریکا در گذشته حدود پانصد میلیون دلار به فلسطینیان کمک می کرد. سیصد و شصت و پنج میلیون دلار از این مبلغ برای آژانس امداد پناهندگان اختصاص داشت که به شصت و پنج میلیون دلار کاهش یافت. صد میلیون دلار هم از (پانصد میلیون دلار) برای طرح هایی بود که سازمان های محلی با نظارت واشنگتن آن را اجرا می کنند و مبلغ باقی مانده در بودجه تشکیلات خودگران فلسطین می ماند.
خبرنگار در پایان گفت برای رویارویی با باج خواهی های آمریکا باید کشورهای عربی، موضع گیری یکسان و واحدی داشته باشند تا به آن پاسخ دهند. فلسطینی ها هم باید در برابر آن تدابیر جدی اتخاذ تا با هر گونه بحران مالی که نتیجه چنین تصمیمی است مقابله کنند.