مخالف استیضاح کرباسیان/ سلیمانی: کرباسیان تجربه لازم برای مدیریت اقتصادی را دارد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در دفاع از وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: کرباسیان کارنامه و تجربه مناسبی برای مدیریت اقتصادی کشور دارد.
حسن سلیمانی نشست علنی امروز (یکشنبه 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: برای اینکه مطلب روشن شود که ما در استیضاح به موجب قانون اساسی و آیین نامه داخلی مجلس چه کاری انجام می دهیم و چه مناسبتی بین مفهوم رفتاری مجلس با معنی استیضاح و کاربرد آن است، اجازه می خواهم این مطلب را از نظر مباحث لغوی توضیح دهم.
نماینده مردم کنگاور، هریسن و صحنه در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: استیضاح از باب استفعال مصدر است و یعنی طلب کردن و توضیح دادن و روشن کردن ولی عزیزان قانون اساسی نویس در اصل 82 گفته اند نمایندگان مجلس شورای اسلامی می توانند در مواردی که لازم می دانند هیأت وزیران یا هر یک از وزیران را استیضاح کند، در قانون گفته نشده است که چه موردی، برای چه امری، در چه جهتی، بلکه عنوان شده مواردی که صلاح می دانند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس توضیح داد: در آیین نامه داخلی بخشی از این مفهوم تعریف و تعبیر شده است، در آنجا گفته شده است که استیضاح با ذکر و موارد صریح باشد، یعنی صراحت بیان مهم است، در تبصره ذیل ماده 226 آیین نامه داخلی برای استیضاح کنندگان ممنوعیتی قائل شده است به این ترتیب که استیضاح کنندگان مجاز نخواهند بود در ضمن ارائه دلایل و توضیحات خود موضوعات دیگری را که مورد به استیضاح مربوط نیست مورد بحث قرار دهند.
وی گفت: بنابراین ذکر توضیحات و جزییات در ممنوعیت آمده است، بالاخره باید این توضیحات و استدلال به طریقه اولا در مورد وجود داشته باشد، یعنی صرف کلیات مطلب نیست، اما فهم عمومی از استیضاح و عمل به رویه که شده این است که از نظر نتیجه گفته می شود عدم اعتماد به رای گذاشته می شود، قانونگذار از استیضاح بیان کرده است یعنی در حقیقت ذکر عدم بقای استیضاح کنندگان بر اعتماد به وزیر مربوط است، بنابراین استیضاح کنندگان تلاش می کند با صراحت گفتار و امکان تاثیرگذاری برای تبدیل دیگرانی که این عمل را امضا نکردند قبول کنند استیضاح به معنای توانایی در انجام وظیفه است، تلاش می کنند.
این نماینده مجلس ادامه داد: استیضاح کنندگان در 17 بند موضوعات استیضاح را بیان کرده اند که در توجه به مفاد و موضوعی که ذکر کردند، بند 1، 13 و 9 تقریبا یک موضوع است، عدم توانایی در تدوین سیاست اقتصادی، عدم مشارکت فعال در تنظیم سیاست ها و برنامه های اجرایی واقتصادی و عدم تقدیم و اجرای سیاست های اقتصادی، در سه بند از سیاست اقتصادی صحبت کرده اند.
سلیمانی در ادامه دفاع از وزیر اقتصاد بیان داشت: در بندهای 2 و 5 به ناتوانی در اداره امور اقتصادی و عدم تدبیر لازم در سیاست های اقتصاد اشاره شده است، باید دید این ناتوانیی چه تفاوتی دارد؟ این عنوان یکی است. در بند سه عدم اعمال تکالیف عموم در حوزه بانکی مورد تاکید شده است، درامور بانک ها بر اساسی قانون عملیات بانکی یا تعیین مدیریت بانک ها بر اساس بانک های دولتی چه اختیاراتی برای وزیر وجود دارد که اختیارات را اعمال نکرده که پاسخگو باشد.
وی گفت: استیضاح کنندگان به عدم اجرای عادلانه نظام مالیاتی به نحوی که بیشترین فشار مالیاتی بر واحدهای تولیدی و اقشار کم درآمد وارد است و دلالان و رانت خواران و صاحبان درآمدهای کلان از دادن مالیات فرار می کنند، اشاره دارند، دراین زمینه قانون مالیات های مستقیم و غیر مستقیم ترتیبی اتخاذ کرده است که مسئولیت وزیر فقط اعمال ماده 251 مکرر است چز آن اختیاراتی در مقررات مالیاتی ندارد و باقی موارد در اختیار سازمان امور مالیاتی است.
این نماینده مجلس افزود: در رابطه با محور 7 یعنی نابسامانی افزایش قیمت ها و تورم افسارگسیخته در اقتصادی، باید گفت مسئولیت وزارت اقتصاد بر اساس قانون تشکیل وزارت اقتصاد و دارایی در رابطه قیمت گذاری و تورم کجا است؟ چه مسئولیتی در قیمت گذاری دارد؟ به موجب قانون بودجه و برنامه کجا وزارت اقتصاد را مسئول قیمت گذاری کردیم؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه ومحاسبات مجلس بیان داشت: تکالیف در اقتصادی آزاد برای واگذاری به بخش خصوصی به صورت غیر کنترل دولتی است و ضوابط قیمت که توسط شورای اقتصاد تعیین می شود نه وزیر اقتصاد.
وی با اشاره به محور عدم توجه به اقتصاد مقاومتی، توضیح داد: مخاطب اقتصاد مقاومتی دولت است یا وزیر اقتصاد؟ سران قوا است یا وزیر اقتصاد؟
این نماینده مجلس تاکید کرد: برای پولشویی مرکزی قرار داده ایم کل نظارت بر عملیات اقتصادی و عملیات مالی را بر عهده دارد غیر از آن جایی دیگر تعیین نشده که اختیار رصد بر معاملات را داشته باشد در زمینه عدم توانایی درافزایش ثروت عمومی، باید گفت مسئولیت تولید ثروت برای عموم مردم با مجموعه دولت و مجلس در وضع قوانین است.
سلیمانی عنوان کرد: بنابراین از این عناوین روشن شد عده ای معتقد هستند وزیر توانایی اداره امور اقتصادی کشور را ندارد اما این عناوین به توانایی و قابلیت ایشان بر نمی گردد، توانایی ایشان از نظر اداره مدیریت و سطح تحصیلات در رابطه با شخص کرباسیان و مسئولانی که با او همراهی دارند بر می گردد.
وی گفت: وزیر از نظر شرایط شخصی متولد 1335 است، با اتمام تحصیلات در سال 1361 در قائم مقامی معاون اقتصاد و بازرگانی و مدیر کل بین المللی و قراردادهای وزارت صنایع سنگین مشغول به کار می شود، از سال 1361 تا سال 1368 در عنوان معاونت اقتصادی و بازرگانی وزارت صنایع سنگین کار می کند، این فردی که می گویم قابلیت مدیریت برای اعمال مقررات اقتصادی ندارد، تجربه دارد.
این نماینده مجلس ادامه داد: در سال های 1368 تا سال 1389 هم به عنوان معاون طرح و برنامه وزارت بازرگانی، معاون بازرگانی خارجی، معاون بازرگانی در وزارت نفت، معاون بازرگانی داخلی در وزارت بازرگانی، معاون وزیر و رییس کل گمرک در وزارت اقتصاد، معاونت خدمات شهری در شهرداری تهران خدمت کرده است، بنابراین طول مدت خدمت مدیریت است.
سلیمانی بیان داشت: از سال 1392 تا سال 1396 معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک بود از تجربه لازم در بخش های مدیریت مختلف اقتصادی و بازرگانی فعالیت داشته و دارای تجربه است.
موافق استیضاح کرباسیان/ بائوج لاهوتی: نرخ ارز در عرض یک سال ۱۷۰درصد افزایش داشته است
سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی تورم شرکتهای دولتی، افزایش نرخ ارز و بی ثباتی در بازار ارز را از دلایل خود برای استیضاح کرباسیان اعلام کرد.
مهرداد بائوج لاهوتی در جلسه علنی امروز (یکشنبه، 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به طرح استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان موافق این استیضاح در وهله اول خطاب به پزشکیان گفت: بنده در صداقت و پاکی شما شکی ندارم اما در طول همین 40 سال تمام مسائل اقتصادی را به دشمنی دشمنان گره زدیم اگرچه این دشمنی ها وجود دارد اما اگر به فرمایشات مقام معظم رهبری دقت کنیم، همواره با نامگذاری سال با یک شعار اقتصادی راه را نشان دادند که ما هیچ گاه به آن توجه نکردیم.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه ما مدیران دولت را مدیران خوبی می دانیم اما در شرایط بحرانی فعلی باید فرمانده جنگ مشخص شود در حالی که تیم اقتصادی دولت قوی نیست، عنوان کرد: وزیر اقتصاد از خصوصی سازی می گوید و اینکه اقدامات خوبی صورت گرفته است اما شرکت کشت و صنعت مغان در زمان کرباسیان واگذار شد که پایه آن در سال 94 حدود 2200 میلیارد تومان بود اما پایه مزایده باید دو برابر می شد که وزیر 1700 میلیارد تومان فروخت و به شرکتی واگذار کرد که هیچ سابقه و تجربه در این خصوص ندارد.
وی افزود: شرکتی که مالیات سال 97 آن، 6 میلیون و 700 هزار تومان بوده است، شرکت اینچنینی کار را انجام می دهد که تاراج بوده و واگذاری نیست.
بائوج لاهوتی در ادامه با بیان اینکه از شهریور سال 96 تا 97 تورم نقطه به نقطه 4.9 است، عنوان کرد: این به آن معناست که تورم باید به 60 درصد برسد و مردم باید تا پایان سال این تورم را تحمل کنند که این انصاف نیست و نرخ ارز در 3 شهریور 96 حدود 3880 تومان بوده اما دیروز این میزان به 10 هزار و 740 تومان رسیده که در یک سال 170 درصد افزایش نرخ ارز داشتیم.
این نماینده مردم در مجلس در ادامه با بیان اینکه بی ثباتی در بازار ارز در حال افزایش است، اظهار داشت: اکثر پیمانکاران از شرکت خود در مناقصه ها منصرف شده اند همچنین نقدینگی در شروع این دولت 450 هزار میلیارد تومان بود که در حال حاضر به هزار و 700 هزار میلیارد تومان رسیده است و وزیر در خصوص نرخ ارز دستوری عمل کرده است؛ از فروردین تا تیرماه 20 هزار میلیارد تومان تفاوت ارزها بوده که به جیب افرادی رفته است که ثبت سفارش کردند ولی وارداتی صورت ندادند.
وی افزود: در یکی از استان های غربی کشور 180 میلیون دلار ثبت سفارش شده و با صرافی های داخلی کشور و ترکیه هماهنگی شده اما ارز و جنس را وارد کشور نکردند و با قیمت بالا در داخل به فروش رسانده اند.
بائوج لاهوتی درباره قاچاق کالا گفت: دولت معتقد است میزان قاچاق کالا را از 25 میلیارد دلار به 12.5 میلیارد دلار رسانده اند؛ این 12.5 میلیارد دلار قاچاق از مبادی کولبران نیامده بلکه از مبادی رسمی گمرک کشور وارد می شود.
سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه مالیات بر ارزش افزوده، حتی از طلاق هم مالیات بر ارزش افزوده گرفته می شود که منطقی نیست همچنین مسئولیت واگذاری اموال دولت بر عهده وزارت اقتصاد است اما هر روز بدنه شرکت های دولتی بزرگ تر می شود از 800 هزار میلیارد تومان در سال 86 به 900 هزار میلیارد تومان در سال 97 رسیده است.
موافق استیضاح کرباسیان/ حضرتی: حقوق ملت ایران و مشکلات مردم قابل معامله نیست
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حق این بود که رئیس جمهور، جهانگیری، نوبخت، نیلی و سیف استیضاح می شدند، تصریح کرد: حقوق ملت ایران و مشکلات مردم قابل معامله نیست.
الیاس حضرتی در نشست علنی امروز (یکشنبه 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی، اظهار داشت: امروز، روز سختی برای مجلس است زیرا قوه مقننه میخواهد تصمیم مهم، سرنوشت ساز و اساسی را اتخاذ کند. امروز برای من نیز روز سختی است و سخت ترین تصمیم من امروز بود، سخت از این جهت که من طراح استیضاح وزیر اقتصاد نبودم ولی آن را امضا کردم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مدت دوستی من با وزیر اقتصاد حدود 30 سال سابقه دارد، استیضاح کردن یک دوست فوق العاده برای من سخت بود، علاوه بر این به خاطر قدرت لابی قوی که آقای وزیر دارد که جای تبریک دارد، باید کرباسیان را به جای ظریف معرفی کنیم تا وزیر امور خارجه شود، زیرا حدود 100 نفر از بهترین دوستان من از داخل و خارج مجلس، اصلاح طلب و غیراصلاح طلب به من رجوع کردند و بعضی خواهش کردند تا امضای خود را پس بگیرم که پاسخ منفی دادن به آنها برای من سخت بود. برخی گفتند اگر امضای خود را پس نگیرم، تا ابد رابطه دوستی خود با من را قطع میکنند.
وی افزود: موضوع استیضاح، ماموریت وزیر اقتصاد، تیم اقتصادی دولت و برنامه اقتصادی دولت روحانی به گونهای چرخیده و ادامه پیدا کرده که امروز با مردم مواجه هستیم. با مردمی مواجه هستیم که جزو قشرهای پایین هستند که نابود و بیچاره شدند. من جزء نمایندگانی هستم که در زمان نمایندگی شهرستان یا تهران با مردم ملاقات عمومی و مردمی دارم. با علم به اینکه هیچ کاری برای مردم نمیتوانم انجام دهم، به صرف اینکه مستقیم مشکلات مردم را حس کنم این ملاقاتهای عمومی را برگزار کردهام. هفته پیش با 250 نفر ملاقات داشتم که همه نالان و گریان بودند که من نیز جوابی نداشتم.
حضرتی ادامه داد: تورم برای مردم قابل لمس است و به همین دلیل نتوانستم از استیضاح چشم پوشی کنم، حقوق ملت ایران و مشکلات مردم قابل معامله نیست. از صبح تعداد زیادی از همکاران به من مراجعه کردند که لااقل صحبت نکن، ولی من گفتم نمیتوانم صحبت نکنم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در سال 92 به وظیفه خود بر حمایت از آقای روحانی عمل کردیم و منتی بر کسی نیست، برای اینکه دست آقای روحانی باز باشد، در سال 94 ملت ایران مجلسی را انتخاب کردند که مجلس معتدلی است و افسار مجلس مانند مجلس قبلی در دست تندروها نیست. آقای روحانی در دور اول خوب کار کرد و در حوزه روابط بینالملل، برجام، ارتباط با کشورهای منطقه، اروپا و... برقرار شد تا فضا برای کار اقتصادی فراهم شود و با تصمیمات درست اقتصادی، کشور در مسیر درستی قرار گرفت و در سال 96 مردم به دولت روحانی رای بالاتری داد تا مشکلات اقتصادی کشور حل شود.
حضرتی اظهار داشت: متاسفانه دولت دوم آقای روحانی نتوانست برای حل مشکلات کشور گامی بر دارد، دولت روحانی عقب نشینی کرد و مردم مایوس شدند. دولت در یکسال گذشته با مسائل مختلفی مواجه شده است، تورمی که تک رقمی شده بود اکنون افزایش یافته است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: من از آقای کرباسیان پرسیدم، آیا میدانید نرخ جهانی تورم چند درصد است؟ این نرخ در دنیا 1.7 درصد است، در خاورمیانه 2.4 درصد و در افغانستان نرخ تورم 4.3 درصد است. اکنون در شهریورماه نرخ تورم بیش از 19 درصد است و پیش بینی میشود که به نزدیک 40 درصد برسد.
وی افزود: ملت چه کاری باید میکرد که نکرده است؟ ما برای آن ها چه کار کردیم؟ مردم شهید دادند و انقلاب کردند باید به تصمیمات اقتصادی کشور نگاه کنیم. فرد دیوانه ای به نام ترامپ گفت برجام را پاره میکنم ولی ما هیچ کاری نکردیم. کدام ستاد فرماندهی جنگ اقتصادی را تشکیل دادیم؟
حضرتی ادامه داد: تورم افزایش یافت، فقرا بدبخت شدند، قشر متوسط هم به سمت فقر و فلاکت میرود. نمیتوانیم نسبت به تورم و مردم بی تفاوت باشیم. وزیر اقتصاد، معمار اقتصادی کشور است، وزیر اقتصاد ترکیه با برنامه ای خوب، توانست اقتصاد کشور را نجات دهد. برنامه خود را به ملت بگویید زیرا مردم احساس بی پناهی میکنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: امریکا با برنامه ریزی، تحریم های خود علیه ایران را احیا کرد. رئیس جمهور مگر در شرایط فعلی ساعت کاری خود را افزایش داد تا اکنون به آن افتخار کنیم. اگر در جنگ اقتصادی هستیم، ارز مسافرتی به افراد میدهیم و 200 هزار تومان عوارض خروج میگیریم. کدام کشور چنین تدبیری میکند، ما با سوء تدبیرها بدبخت شدهایم این در حالی است که امریکا تحریم های خود را شروع نکرده است. هنوز کاری نکرده که داریم به خود میلرزیم زیرا آماده نبودیم. رفتار دولت، مجلس و قوه قضاییه نشان دهنده آمادگی برای حضور در جنگ تمام عیار نیست.
وی افزود: وزیر اقتصاد تنها فردی بود که دستمان به او میرسید. حق این بود که رئیس جمهور، جهانگیری، نوبخت، نیلی و سیف استیضاح می شدند اما فقط وزیر اقتصاد به مجلس پاسخگو بود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: همه ما دو بار نامه امضا کردیم که یک بار با 185 امضا به رئیس جمهور نامه دادیم که باید تیم اقتصادی دولت تغییر کند بار دوم با 220 امضا به رئیس جمهور نامه نوشتیم که تیم اقتصادی دولت باید تغییر کند. رئیس جمهور رئیس بانک مرکزی را تغییر داد و حرفش این است که مجلس باید در خصوص وزیر اقتصاد تصمیم بگیرد. نمایندگان باید متوجه باشند، مردم نیاز دارند از مجلس صدای همدردی بشنوند، امیدواریم به دور از ملاحظات سیاسی و فراکسیونی تصمیم درست بگیریم.
کرباسیان در بخش دوم دفاعیات خود: دولت از بنگاهداری خارج میشود
وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: جدایی دولت از بنگاهداری یکی از تصمیمات مهم در ستاد شورای هماهنگی سران قواست.
مسعود کرباسیان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به موارد مطرح شده از جانب نمایندگان گفت: سعی میکنم خیلی خلاصه موارد را توضیح دهم چون نمایندگان برای طرح سوالات خود از من وقت زیادی را اختصاص دادند.
وی با اشاره به اینکه در جلسات وزارت اقتصاد ناظران مجلس نیز حضور دارند، افزود: در خصوص کشت و صنعت مغان باید تأکید کرد در هیأت واگذاری اصل44 قیمتگذاری میشود بنابراین در این هیئت قیمتگذاریها انجام میشود.
کرباسیان تأکید کرد: بنده به عنوان یک عضو از هیأت واگذاری اصل 44 تأکید میکنم که دولت باید از بنگاهداری دست برداشته و دولت در بنگاداری ناتوان است؛ خواهش میکنم بحث بنگاهداری را رها کنید.
وی با بیان اینکه باید جوابگوی عملکرد سیستم اقتصادی باشم، تصریح کرد: از 4 روش تعیین قیمت شده و دولت باید از بنگاهداری خارج شود؛ به طور حتم این مسأله به صلاح مملکت خواهد بود و من متعهد به اجرای اصل 44 خواهم بود، خوب نیست مقام معظم رهبری تأکید کند که اصل انقلابی 44 به میزان مورد نظر من اجرایی نیست.
کرباسیان در خصوص موارد مطرح شده در خصوص مشکلات ارزی گفت: در شرایط حساسی هستیم، ترکیه فقط تعرفه را عوض کرد و در این بین 30درصد ارزش پول ملی آن کاهش پیدا کرد، روسیه تحریم و فروش نفت آن محدود شد، با وجود این باید دید که در چند روز گذشته ارزش پولی ملی آن به چه میزان کاهش یافته است.
وی با اشاره به تشکیل دو ستاد شورای هماهنگی سران قوا و ستاد تدابیر مقابله با تحریم افزود: در جلسات ستاد شورای هماهنگی سران قوا و مقابله با تحریم تصمیمات قابل قبولی برای رهایی از این مشکلات اتخاذ میشود؛ مجلس باید کمک کند این گردنه سخت را پشت سر بگذاریم. در خصوص نقدینگی نیز باید گفت که در زمان آغاز به کار من در وزارت اقتصاد میزان نقدینگی هزار و500 هزار میلیارد تومان بود بنابراین افزایش آن به پای من نیست.
کرباسیان ادامه داد: در مورد معیشت ضعفا اقداماتی انجام شده همچنین میزان مستمری افراد تحت پوشش اضافه شده است از سال گذشته تا امروز تعداد افراد تحت پوشش سه برابر شده است و امسال نیز 800 هزار نفر تحت پوشش قرار می گیرند اما باز هم بنده عذرخواهی می کنم باید در این وضعیت به فکر دهک های پایین جامعه بود.
وی با بیان اینکه دولت با برگزاری جلسات متعدد پیگیر رفع مشکلات است، اضافه کرد: در صورتی که در وزارت اقتصاد ماندگار شوم پیگیر رفع مشکلات خواهم بود.
کرباسیان ادامه داد: همانطور که آقای پزشکیان بیان کرد ما در جنگ اقتصادی هستیم در جنگ اقتصادی یک نقطه مورد توجه قرار نمی گیرد تمام قشرهای جامعه تحت تاثیر قرار می گیرند و کانون آن اقتصاد و دستگاه های اقتصادی است.
وی با بیان اینکه ما باید با حمایت سیاست ها را پیش ببریم، یادآور شد: در وزارت اقتصاد باید به بیمه، بازار سرمایه و تامین منابع ارزی توجه شود.
کرباسیان در پایان افزود: بنده از 25 سالگی معاون وزیر کشور بوده ام در دوران جنگ زمانی که با بدهی های ارزی دست و پنجه نرم می کردیم مدیر بودم چه در قالب وزیر و چه خارج از وزارت در خدمت نظام خواهم بود.
آغاز رأی گیری طرح استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی
رأی گیری برای استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
علی لاریجانی در نشست علنی امروز یکشنبه (4 شهریور) مجلس شورای اسلامی بعد از استماع اظهارات وزیر امور اقتصادی و دارایی و مخالفان و موافقان طرح استیضاح، گفت: از حضور نمایندگان دولت که در صحن علنی مجلس حضور یافتند؛ همچنین نمایندگان مخالف و موافق نیز به ایراد سخنانی پرداختند، تشکر می کنم.
سپس نمایندگان مجلس در جایگاه خود برای آغاز رأی گیری مستقر شدند و نمایندگان دولت نیز جلسه را بر اساس آیین نامه داخلی مجلس ترک کردند.
اعلام وصول دو طرح و چهار سوال
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، دو طرح و چهار سوال از وزرای مختلف را اعلام وصول کرد.
احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی امروز ( یکشنبه، 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصول شده را به این شرح قرائت کرد:
- طرح الحاق یک بند به ماده 55 قانون مدیریت خدمات کشوری؛
- طرح سپرده ارزی در بانک های عامل؛
- سوال ملی نصرالله پژمانفر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص عدم نظارت بر سامانه های vod و عملکرد ضعیف بنیاد ملی بازی های رایانه ای؛
- سوال ملی نصرالله پژمانفر از وزیر کشور درخصوص تقلب در صدور ویزای اربعین توسط چند شرکت غیرقانونی؛
- سوال حبیب الله دهمرده از وزیر کشور درباره تقسیم استان های سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان و اصفهان؛
- سوال ملی محمدحسین فرهنگی از وزیر کشور درخصوص دخالت مسئولان وزارت کشور در انتخاب دهیاران و شهرداران.
قاضی پور در اخطار قانون اساسی؛ سران قوا حق دخالت در امور فرماندهان نظامی و انتظامی را ندارند
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: طبق قانون، سران قوا حق دخالت در امور مربوط به عزل و نصب فرماندهان نظامی و انتظامی را ندارند.
نادر قاضیپور در نشست علنی امروز (یکشنبه، 4 شهریور) مجلس شورای اسلامی، در اخطار قانون اساسی بند 110 در خصوص اختیارات و وظایف رهبری در قبول نصب و عزل و قبول استعفای فرماندهان نظامی و انتظامی، گفت: طبق قانون اساسی امور مربوط به نیروهای مسلح جزو اختیارات و وظایف رهبری است و قوای سهگانه مجاز به دخالت در کار فرماندهان نظامی و انتظامی نیستند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چرا ریاست جمهوری گاه و بیگاه در این امور دخالت میکند که باعث بروز اختلاف میگردد و بار امنیتی ایجاد میکند؟ در حالی که رئیس جمهور حافظ قانون اساسی است؛ پس چرا تخلف میکند و عملاً به قانون اساسی آسیب میرساند؟
وی گفت: علت این امر چیست؟ آیا ایشان میخواهد فرمانده کل قوا باشد؟ یک بار تجربه بنی صدر کافی بود؛ در هیچ جای دنیا انتخاب مقامات نظامی و انتظامی با رأی مردم صورت نمیگیرد پس چرا رئیس جمهور سخن از انتخاب فرماندهان نظامی با رأی مستقیم و غیرمستقیم مردم میکند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قانون اساسی این اختیارات را به مقام معظم رهبری داده است لذا از ریاست مجلس تقاضا میشود که در جلسه سران قوا در این خصوص به رئیس جمهور محترم تذکرات لازم داده شود.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با وارد دانستن این اخطار گفت: طبق قانون اساسی این اختیارات از آن رهبر بوده و کاملاً روشن و مشخص است.