به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما ، امریکن کانسروتیو نوشت: معلوم نیست چند هفته دیگر باید سپری شود تا اقدامات بی رحمانه سعودی ها در یمن توجه آمریکایی ها را جلب کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در کتاب خود با عنوان "آمریکایی که مستحق آنیم" که در سال 2000 منتشر شد، در تشریح دیدگاه خود درباره اصول اخلاقی در مداخله نظامی نوشت: "قواعد درگیری بسیار آسان است. اگر ما قرار باشد در جنگی مداخله کنیم، بهتر است (در صورتی باشد که) آن جنگ تهدید مستقیم برای منافع ما باشد- تعریف "مستقیم" بودنِ یک تهدید چنان روشن است که اکثر آمریکاییها پی خواهند برد کانون های بحران بر روی کره زمین در کجاست و به سرعت درک خواهند کرد که چرا ما مداخله می کنیم."
حساسیت نسبت به رویکرد عدم مداخله جویی، بخشی از شعارهای ترامپ بود که او را در میان رقبای جمهوری خواه وی طی رقابت مقدماتی جمهوریخواهان در سال 2016 برجسته ساخت و شبیه این رویکرد معمول است که: اگر بزنی، میزنم؛ من اول دیگران را نمی زنم. مطمئنا این امر یکی از عللی بود که رای دهندگان، ترامپ را بر هیلاری کلینتون ترجیح دادند. همان طرفداران اکنون باید خوشحال باشند که ترامپ در قبال روسیه و کره شمالی بیشتر متکی بر دیپلماسی است.
اما ظاهرا آنچه هرگز در رقابتهای انتخاباتی، رسانه ها و توئیت های ترامپ مورد بحث نبوده، جنگ در یمن است. حتی در اینجا "جنگ" واژه درستی نیست. بیشتر شبیه قتل عام یا نسل کشی است.
در 9 اوت، یک دستگاه اتوبوس مدرسه در حمله هوایی عربستان هدف قرار گرفت و ده ها تن از جمله کودکان بسیاری کشته شدند. سعودی ها همچنین مدارس، مراسم عروسی و بیمارستانها را در یمن هدف قرار داده اند. بیش از سه سال است که عربستان سعودی کل یمن را یک هدف نظامی اعلام کرده است و طی این مدت بیش از 10 هزار یمنی کشته و تقریبا سه میلیون نفر آواره شده اند. محاصره یمن از سوی سعودی ها موجب شده است سه چهارم یمنی ها نیازمند کمک های بشردوستانه و دچار قحطی شوند و همچنین از امکانات درمانی اساسی محروم مانند. همه اینها به منزله یک فاجعه حقوق بشری است.
این فاجعه حقوق بشری در حالی روی داده است که- با وجود این حقیقت که آمریکا هیچ جنگی با یمن یا مردم یمن ندارد- دونالد ترامپ به آن کمک می کند. با جدیدترین قرارداد آمریکا برای تجهیز تسلیحاتی سعودی ها که بیش از یک میلیارد دلار برای آمریکا هزینه دارد، محافظه کاران باید بسیار بیشتر درباره هزینه این مداخله خارجی خونین نگران باشند.
با وجود افزایش 37 درصدی مرگ و میر غیرنظامیان طی نیمه اول سال 2018، دولت ترامپ همچنان تسلیحات، قطعات یدکی، سوخت و امکانات دیگر در اختیار رژیم سعودی قرار داده است.
متوجه شده اید که رسانه های مهم از قبیل نیویورک تایمز حادثه غمبار بمباران اتوبوس مدرسه را پوشش دادند، اما ترجیح دادند بر حمایت آمریکا از حملات هوایی عربستان تاکید نکنند. این درحالی است که آن حمله ممکن است با جت جنگنده ای صورت گرفته باشد که توسط ارتش آمریکا سوخت رسانی مجدد شده است .
درک این مسئله دشوار است که بمباران و به قحطی و فلاکت انداختن غیرنظامیان یمنی چه ارتباطی با جلوگیری از نفوذ منطقه ای ایران دارد. درک این مسئله حتی دشوارتر است که آمریکا چه توجیه اخلاقی برای فراهم ساختن امکان ارتکاب چنین اقدامات شنیعی دارد.
هزینه حمایت از عربستان فراتر از دلارهایی است که صرف می شود و لطمه سنگینی به پرستيژ آمريکا وارد می سازد و این جنگ را حتی به جنگی تبدیل کرده است که فرهنگ سیاسی آمریکا را در رسانه های اجتماعی در بر گرفته است.
اين نشريه نوشت بله، ترامپ نسبت به نقش خود در نابودی یمن تجاهل به خرج می دهد، اما چرا باید به او اجازه دهیم گفتمان را تحت کنترل داشته باشد؟ اگر هیچکس نخواهد درباره آنچه واقعا روی می دهد، بحث و گفتگو کند، چطور یک کشور می تواند سیاست خارجی اخلاقی واقعبینانهای داشته باشد.
ترامپ در کتابش نوشته بود: "تهدید باید چنان مستقیم باشد که رهبران ما، از جمله رئیس جمهور، بتوانند ادله روشن و دقیقی را (برای مداخله نظامی) ارائه کنند."
هجده سال پس از انتشار آن کتاب، ترامپ که اکنون رئیس جمهور است، هیچ ادله ای (چه رسد به ادله روشن و دقیق) به مردم آمریکا مبنی بر وجود چیزی مانند توجیه اخلاقی برای جنگ سعودی ها ضد یمن ارائه نکرده است. مادامیکه هفته های خونین بیشتری سپری می شود و همان گروه کوچک همان آمار و همان استدلال ها را درباره همان جنگ یمن با یکدیگر مبادله می کنند، هیچیک از نمایندگان آمريکا، چه رسد به رئیس جمهور، ذره ای اقدامات شان را تغییر نخواهند داد. ممکن است سیاست خارجی ترامپ همان چیزی باشد که در خورِ آمریکا است، اما سیاستی نیست که ما (یا یمنی ها) هم اکنون به آن نیاز داریم.