با اشاره به اتهام دخالت واشنگتن در کودتا،
آمریکا در پی سرپوش نهادن بر جرم هایش است
آکشام: تلاش آمريکا در جهت دامن زدن به بحران بر سر بازداشت کشیش برانسون در ترکیه عملیاتی برای سرپوش نهادن بر جرم هايش است.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از روزنامه آکشام چاپ ترکیه ، موضوع مشارکت راهبردی آمریکا با ترکیه از مدت ها پیش با سوال هایی مواجه است.
تلاش این متحد راهبردی در جهت دامن زدن به بحران بر سر بازداشت کشیش برانسون در ترکیه عملیاتی برای سرپوش نهادن بر جرم است.
به نوشته اين روزنامه چاپ ترکيه ، آمریکا علاوه بر حمایت از گروه تجزیه طلب پ ک ک و حمایت از فتح الله گولن، اخیرا نیز جنگ اقتصادی آشکاری را علیه ترکیه آغاز کرده است. بحران بر سر موضوع کشیش برانسون می تواند راهی برای پنهان کردن اقدامات آمریکا باشد.
اتهام دخالت در کودتا
17 تن که شمار زیادی از آنان خارجی بودند از جمله هنری بارکی مامور سابق سازمان سیا شب 15 ژوئیه هتلی را در جزیره بیوک آدا( در نزدیکی استانبول) اجاره و نشست محرمانه ای برگزار کردند.
گزارش ها حاکی از آنست که 6 روز پیش از کودتای نافرجام از کنسولگری آمریکا در استانبول با عادل اوکسوز که از وی به عنوان امام جماعتی نام برده می شود که فتح الله گولن برای طرفدارانش در نیروی هوایی ترکیه منصوب کرده بود، تلفنی تماس گرفته شد.
ژنرال مصطفی زکی اوغورلو از طرفداران فتح الله گولن هنگامی که حکم جلب وی به اتهام مشارکت در کودتای نظامی در ترکیه صادر شده بود به عنوان نماینده ترکیه در نشست ناتو در آمریکا شرکت کرد.
سه فروند هواپیمای سوخت رسان که از پایگاه هوایی اینجیرلیک به پرواز در آمده بودند، سوخت مورد نیاز اف 16 هایی را که کودتاگران از آن استفاده می کردند، تامین کردند.
تلویزیون ان بی سی آمریکا شب کودتای نافرجام با استناد به گزارش های منابع نظامی آمریکا اعلام کرد، اردوغان به منظور پناهنده شدن رهسپار آلمان شده است. همچنین پایگاه اینترنتی استراتفور نیز که دارای روابط نزدیک با سازمان سیا است، خبرهایی را به صورت پی در پی درباره مسیر پرواز هواپیمای اردوغان به آلمان منتشر کرد. پس از شکست کودتا مقامات بلند پایه آمریکایی اعلام کردند، فرماندهان نظامی که با آمریکا دارای روابط خوبی بودند بازداشت شده اند.
از میان 462 تن از افسرانی که در هیئت های نمایندگی ترکیه در ناتو شاغل بودند، 237 تن به اتهام ارتباط با سازمان فتو تحت پیگرد قرار گرفتند اما 200 تن از آنان حاضر به بازگشت به ترکیه نشدند.
لورنس ویلکرسون رئیس دفتر وزیر امور خارجه آمریکا ( در دوران کالین پاول) به این موضوع اذعان کرده که جان برنان رئیس سابق سازمان سیا در کودتای نظامی در ترکیه نقش داشته است.