احتمال اعدام اولین زن مدافع حقوق بشر در عربستان
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد پنج تن از شهروندان عربستان سعودی که به مبارزه برای حقوق بشر شهرت دارند، بر اساس حکم دادگاهی در عربستان به اعدام محکوم شده اند.
در میان این پنج فعال حقوق بشر، یک زن نیز وجود دارد. در صورت اجرای حکم اعدام این افراد، نخستین بار است که یک زن به اتهام دفاع از حقوق بشر در این کشور محاکمه و اعدام می شود. این زن به سازماندهی تظاهرات بر ضد حکام عربستان سعودی نیز شناخته شده است.
دادگاه عربستان علیه این افراد درخواست اعدام کرده است. این زن بیست و نه ساله به همراه همسرش در معرض خطر اعدام قرار دارند. این خبر توسط سازمان غیردولتی دیده بان حقوق بشر عربستان منتشر شده است. عربستان سعودی خواستار مجازات اعدام برای شماری از فعالان حقوق بشری در این کشور شده است. تمامی این افراد به سازماندهی تظاهرات در فاصله بین سال های دو هزار و یازده و دو هزار و دوازده میلادی بر ضد حکام عربستان و به منظور آزاد کردن زندانیان سیاسی در منطقه شیعه نشين قطیف متهم هستند.
«اسراء الغُمغام» می تواند نخستین زنی باشد که به دلیل دفاع از حقوق بشر در این کشور پادشاهی اعدام می شود. به اعتقاد دیده بان حقوق بشر، این فعالان حقوق بشر، مطابق با قوانین بین المللی مرتکب جرم نشده اند. سارا لیه ویتسون، مدیر دیده بان حقوق بشر در خاورمیانه می گوید: «هر گونه اعدامی وحشتناک است، اما درخواست مجازات مرگ برای فعالان حقوق بشر همچون اسراء الغُمغام، که حتی به اقدامات خشونت آمیز متهم نشده اند، بسیار وحشتناک تر است.»
شمار اعدام ها در عربستان به رکوردی جهانی تبدیل شده است. بر اساس اعلام سازمان دیده بان حقوق بشر، به طور متوسط در هفته پنج نفر در این کشور پادشاهی اعدام می شوند. تصور می کنم این اعدام سبب بی اعتباری بیش از پیش حکام عربستان سعودی شود، بی اعتباری که در حال حاضر نیز وجود دارد. ولی این اعدام ها سبب خواهد شد تا سیاست اصلاحاتی که فعلا شاهزاده جوان محمد بن سلمان به دنبال اجرای آن است، تحت الشعاع قرار گیرد. «اسراء الغُمغام» و همسرش در سال دو هزار و پانزده میلادی در منزل شان دستگیر شدند. ولی این زن همچون دیگر فعالان حقوق بشر بدون برخوردار بودن از حق وکیل محاکمه و به اعدام محکوم شده اند.