پخش زنده
امروز: -
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران پیش بینی کرد امسال ۲ هزار تن انجیر از ۲۵۰ هکتار باغ های استان برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، انجیر یکی از خوشمزه ترین میوههای تابستانی است که از دیرباز در بین مردم دنیا و ایران طرفداران زیادی دارد. انجیر با قدمت حدود ۳ هزار ساله، خواص دارویی فراوانی دارد که خوراکی های خوشطعمی مانند بستنی، مربا و انواع دسر از انجیر تهیه میشود.
انجیر، میوه ای با خواص فوق العاده
انجیر از میوه هایی است که طب سنتی برای آن فواید زیادی بر شمرده که کاهش فشار خون و وزن، جلوگیری از سرطان سینه، بالا بردن تراکم استخوان، برطرف کردن سیاه سرفه و ذات الریه، جلوگیری از سوء هاضمه، کاهش حرارت بدن، افزایش ادرار و رفع یبوست بخشی از این خواص است.
درخت انجیر که نام لاتین آن فیکوس است، دارای ۶۰۰ گونه است که بیشتر آن وحشی یا زینتی هستند.
ایران چهارمین تولیدکننده انجیر در جهان
سالانه یک میلیون و 200 هزار تن انجیر در جهان تولید میشود که ایران با تولید 80 هزار تن چهارمین تولیدکننده این محصول به شمار میرود و صادرات پارسال این محصول نیز به ارزش 17 میلیون دلار بود.
اگر چه ترکیه با تولید 220 هزار تن انجیر همراه با مصر، اسپانیا و پرتغال سطح کشت و تولید قابل توجهی دارند اما انجیر خشک ایران به ویژه استهبان از نظر کیفی منحصر به فرد بوده و در سطح جهانی بی نظیر است.
استان فارس با 47 هزار هکتار، بالاترین سطح کشت انجیر در کشور را به خود اختصاص داده اند. اما برخلاف تصور عموم ، مازندران هم جزو تولیدکنندگان انجیر باکیفیت ایران محسوب می شود تا جاییکه پنجمین جشنواره ملی انجیر ایران، این هفته در گلوگاه برگزار شد.
اکبرزاده که به پدر انجیر ایران نیز معروف است درباره اهمیت برگزاری این جشنواره می گوید: شهرستان گلوگاه با دارا بودن شرایط آب و هوایی، خاک حاصلخیز و زمین های شیبدار، منطقه مناسبی برای توسعه کاشت انجیر است.
اکبرزاده به علت علاقه کم نظیرش به انجیر، در 20 کیلیومتر از مسیر گلوگاه به سمنان بیش از 2 هزار درخت انجیر کاشته است و هدف خود را از این کار، انجام کار خیر و ثبت خاطرات خوش برای مسافران و گردشگران این منطقه اعلام کرد و به همین علت به عنوان پدر انجیر ایران معروف شد.
حاجیه گل بانو از اهالی گلوگاه که فرآورده های مرتبط با انجیر را در این جشنواره عرضه می کند می گوید: انواع ترشیجات و مرباها و انجیرخشک بخشی از محصولاتی است که می فروشد و درآمد حدود یک میلیون تومان در چهار روز برگزاری این جشنواره دارد ضمن اینکه با نگهداری مناسب و خشک کردن انجیر می تواند در طول سال نیز برای خود درآمدزایی داشته باشد.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران پیش بینی کرد امسال ۲ هزار تن انجیر از ۲۵۰ هکتار باغ هاي استان برداشت شود.
شهیدی فر با بیان اینکه تولید انجیر در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۰ درصد افزایش دارد افزود: بیشترین برداشت انجیر در شهرستان گلوگاه با تولید هزار تن است.
وی با بیان اینکه ارزش اقتصادی این محصول ۱۰۰ میلیارد ریال است، گفت: دستکم ۵۰۰ نفر بصورت مستقیم در تولید انجیر مازندران مشغول به کار هستند.
مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: ایران با تولید سالانه 80 هزار تن انجیر دارنده رتبه چهارم جهان است.
برنامه های مسئولان برای توسعه کشت انجیر
مسعود لطیفیان افزود: شهرستان گلوگاه با داشتن 250 هکتار باغ انجیر، رتبه ششم کشور را در تولید این میوه را دارد.
وی همچنین از نبود نهالستان استاندارد به عنوان یکی از موانع توسعه باغ و اقتصادی کردن تولید انجیر در شمال کشور نام برد و گفت که نخستین نهالستان سالم و استاندارد شمال کشور در گلوگاه راه اندازی می شود.
وی، داشتن نهال سالم را مهمترین دغدغه باغداران و کشاورزان دانست و تصریح کرد: اگر نهال به عنوان پایه کشت و تولید به درستی انتخاب نشود، ممکن است باغداران با خسارت فراوانی در آینده رو به رو شوند.
لطیفیان، ایجاد هزار و 100 هکتار باغ انجیر را از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در برنامه ششم اعلام کرد و گفت: 300 هکتار از این باغ ها در زمین های شیبدار قرار خواهد داشت و این وزارتخانه به طرح های توسعه این باغ ها، بدون محدودیت تسهیلات پرداخت می کند.
تباکی فرماندار گلوگاه نیز در این جشنواره با اشاره به درحال ساخت بودن 2 واحد صنایع تبدیلی و فرآوری انجیر در این شهرستان گفت: این 2 طرح با سرمایه گذاری بیش از پنج میلیارد تومانی بخش خصوصی و اشتغالزایی مستقیم برای بیش از 100 نفر به زودی به بهره برداری می رسد.
با توجه به گفته های مسئولان و ظرفیت های موجود در این بخش، برگزاری این جشنواره را می توان فرصت مناسبی برای شناساندن ظرفیت های مازندران در این بخش دانست.
ظرفیت هایی که همانند بسیاری از بخش های دیگر درباره مازندران همچنان ناشناخته مانده است و در صورت استفاده از آنها، رونق اقتصادی و اشتغال بالایی را در مازندران شاهد خواهیم بود.