استفاده از روبات ها برای کمک به کودکان اوتیسمی
روبات ها با انجام بازی های تعاملی و قصه گویی به رشد مهارت های اجتماعی کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می کنند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، .رابرت یکی از دوازده کودکی است که در بررسی های دانشگاه ییل شرکت کرده است. محققان نخست ارزیابی های مفصل در ارتباط با مهارت های این کودکان و رشد عاطفی آنها انجام دادند. زمانی که این تحقیق به پایان رسید، آنها یک روبات کوچک به نام جیبو را در خانه هر یک از این کودکان مستقر کردند.با آن که این روبات ها همانند روبات های تجاری هستند، اما این نرم افزار از سوی محققان دانشگاه ییل برای بررسی اوتیسم طراحی شده است.
این کودکان به همراه والدین خود هر روز نیم ساعت را صرف انجام دادن بازی های تعاملی و قصه گویی می کنند که برای رشد مهارت های اجتماعی آنها طراحی شده است.مادر رابرت (یکی از کودکان اوتیسمی تحت بررسی) گفت: "در سه سالگی تشخیص داده شد که رابرت به اوتیم مبتلاست". او گفت شاهد پیشرفت هایی در پسرش بوده است.پروفسور برایان اسکاسلاتی رئیس آزمایشگاه روبوتیک دانشگاه ییل در سخنانی گفت: "اختلال اوتیسم یک طیف است اما چیزی که ما در سراسر این طیف شاهد آنیم دشواری های مرتبط با تعاملات اجتماعی در این کودکان است."
مادر رابرت می گوید مشکل اصلی پسرش برقراری ارتباط با غریبه هاست.وی گفت: او در برقراری ارتباط با افراد عادی، افرادی که به او نزدیک می شوند، مشکل دارد. به نظر می رسد او با این گونه افراد مشکل دارد. اسکاسلاتی گفت: روبات ها ترکیبی کامل هستند. آنها به اندازه کافی اجتماعی هستند تا به این کودکان واکنش نشان دهند اما زیادی اجتماعی نیستند تا سبب ایجاد نوعی اضطراب شوند.مادر رابرت می گوید: "او (رابرت) زمانی که ناراحت یا خوشحال است با این روبات ارتباط برقرار می کند و این موضوع سبب شده است مشکلات او کمتر شود."
اسکاسلاتی همچنین گفت: "ما انتظار داریم شاهد پیشرفت هایی در مهارت های کودکان باشیم. چیزهایی همانند تماس چشمی."تعداد این روبات های به اصطلاح اجتماعی در بازارها افزایش یافته است و چندین سال است که این روبات ها در نمایشگاه ها در معرض دید عموم قرار می گیرند.