با هدف بالابردن ضریب سلامت
استاندارد سازی محصولات کشاورزی فارس
۸ محصول کشاورزی در فارس استاندارد سازی میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر دفتر سلامت غذا جهاد کشاورزی فارس گفت: این محصوات شامل پیاز، سیبزمینی، گوجه، خیار باغی و گلخانهای، کاهو، سیب و پرتقال است که در اولویت اجرای طرح استاندارد سازی محصولات کشاورزی قرار گرفته است.
محمد مهدی غیاثی افزود: در این طرح، محصولات آنالیز و پایش خواهند شد و کد سلامت ۱۶ رقمی دریافت میکنند تا مصرفکننده از سلامت آن اطمینان داشته باشد.
مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس درباره علت انتخاب این محصولات، گفت: این محصولات در معرض خطر بیشتری به لحاظ وجود باقیمانده سموم و نیترات هستند و به دلیل اینکه مصرف این گونه محصولات بیشتر در سبد تازه خوری خانوارها قرار میگیرد، احتمال باقیمانده آلایندهها و تجمع آن در بدن بالاتر است و ممکن است خطرساز باشد.
وی اظهار کرد: همچنین به دلیل پر مصرف بودن این محصولات احتمال استفاده از کودهای شیمیایی و رعایت نکردن فاصله زمانی استفاده از نهادهها تا برداشت به منظور عرضه سریع به بازار بالاتر است.
مدیر دفتر سلامت غذا جهاد کشاورزی فارس گفت: در حال حاضر در استان فارس بالغ بر ۹۰ کیلینیک گیاه پزشکی در مراکز شهرستانها و دهستانها فعال است که دو سوم آن عضو انجمن کلینیکهای گیاه پزشکی هستند.
استانداردسازی محصولات کشاورزی طرحی ملی است، اما استان فارس در اجرای این طرح پیش قدم بوده است.