به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از رويترز؛ وزیر امور خارجه انگلیس مدعی شد دنیا در دوره ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین در روسیه به مکانی خطرناک تبدیل شده است.
بايد با روسيه تماس داشته باشيم
جرمی هانت در سخناني در موسسه صلح آمریکا گفت: در ماه مارس امسال، دولت روسیه حتی از عامل ممنوعه گاز اعصاب در خیابان های سالزبوری در انگلیس استفاده و تلاش کرد سرگئی اسکریپال(جاسوس سابق روسی) و دخترش را ترور کند. یک شهروند انگلیسی نیز در نتیجه این اقدام به طریقی فاجعه آمیز کشته شد.
وي روسيه را به رفتاري تهاجمی و بدخواهانه متهم کرد و افزود: روسيه باعث تضعیف نظم بین المللی خواهد شد، درحالیکه این نظم بین المللی امنیت ما را تامین می کند.
وزیر خارج انگلیس ضمن اين ادعا کرد که روسیه تحت رهبری پوتین جهان را به مکانی خطرناک تر تبدیل کرده است افزود: ما باید با روسیه تماس داشته باشیم اما در عین حال باید صراحت هم داشته باشیم. سیاست خارجی روسیه تحت ریاست جمهوری پوتین، باعث شده است که دنیا به مکانی خطرناک تر تبدیل شود.
جرمي هانت همچنین درباره تغییر موازنه بین شرق و غرب اظهار نگرانی کرد و گفت: پیش بینی می شود تا سال 2030 چین از آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان، پیشی بگیرد.
جرمی هانت اذعان کرد تلاش ها برای صدور مدل های اقتصادی و سیاسی (غرب) به کشورهایی مثل عراق به شکست شدید ختم شده است.
تاکید وزیر خارجه انگلیس بر روابط نزدیک نظامی با آمریکا
وزیر امور خارجه انگلیس گفت هیچ ائتلاف نظامی در دنیا به اندازه ائتلاف نظامی بین آمریکا و انگلیس نزدیک نیست.
جرمی هانت در بخش دیگری از اظهارات خود در "موسسه صلح" آمریکا گفت: وجود یک افغانستان باثبات، اهمیت بسیار زیادی برای کشورهای ما(آمریکا و انگلیس) دارد.
وی افزود: ذکر این نکته بسیار مهم است هیچ ائتلاف نظامی در هیچ جای دنیا به اندازه ائتلاف نظامی بین آمریکا و انگلیس نزدیک نیست.
پرسنل وزارت دفاع انگلیس در سی و چهار ایالت از پنجاه ایالت آمریکا حضور دارند. بیست و سه هزار پرسنل وزارت دفاع آمریکا در انگلیس حضور دارند.
هانت ادعا کرد کاری که ما داریم در افغانستان انجام می دهیم- مثل بسیاری دیگر از مکان ها - نمادی از اهمیت این روابط بین آمریکا و انگلیس در حفظ کردن نظم بین المللی است.
مدل دموکراتیک انگليس در حال از دست دادن جذابیت خود برای بسیاری از مردم است
وزیر خارج انگلیس همچنين خاطر نشان کرد مدل دموکراتیک ما در حال از دست دادن جذابیت خود برای بسیاری از مردم است.
وی با اشاره به اینکه جهانی شدن در حال عقب نشینی است گفت: حمایت داخلی از نهاد های دموکراتیک در درون کشورهای ما در حال فرسایش است.
واکنش مقامات و نمایندگان پارلمان روسیه به اظهارات ضدروسی وزیر خارجه انگلیس در آمریکا
وزير خارجه روسيه انگلیس را متهم کرد تلاش می کند سیاست خصمانه خود علیه روسیه را به اتحادیه اروپا و آمریکا تحمیل کن
لاوروف این اظهارات را در پاسخ به طرح جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس عنوان کرد که قرار است اواخر روز سه شنبه در جمعی در واشنگتن بگوید دولت انگلیس از اتحادیه اروپا می خواهد تحریم ها علیه دولت روسیه را افزایش دهند.
انگلیس، اتحادیه اروپا و آمریکا، روسیه را در یک حمله با عامل عصبی علیه جاسوس سابق روسیه در اوایل سال جاری میلادی مقصر می دانند.دولت روسیه این اتهام را رد می کند.
لاوروف که در شهر سوچی و بعد از گفتگو با همتای صرب خود سخن می گفت اعلام کرد: "همتایان ما در انگلیس خیلی خودشان را قبول دارند."
وی افزود: "کشوری که در حال ترک اتحادیه اروپا در قالب برگزیت است تلاش می کند سیاست خارجی خود را به اتحادیه اروپا دیکته کند و اکنون این طور که معلوم است لندن می خواهد سیاست خود درباره روسیه را بر آمریکا هم تحمیل کند."
لاوروف گفت: دولت روسیه بارها پیشنهاد داده است با انگلیس بنشیند و مشکلاتی را که بر روابط دوجانبه تاثیر منفی گذاشته است بررسی کند اما همیشه این پیشنهاد رد شده است.
وی افزود: پیشنهاد روسیه هنوز هم پا برجاست.
واکنش نمايندگان روسيه
نمایندگان پارلمان روسیه هم به گزارش ها مبنی بر اینکه وزیر امور خارجه انگلیس قرار است در سفرش به آمریکا از اتحادیه اروپا بخواهد تحریم های سفت و سخت تری علیه روسیه وضع کند واکنش نشان دادند.
الکساندر شوخین از حزب روسیه متحد گفت: این نشان می دهد این یک بازی سیاسی است. وی گفت: "این یک نمونه خوب است که نشان می دهد این یک بازی سیاسی است. ما می خواهیم به عقل سلیم تکیه کنیم زیرا از دوران روم باستان، قوانینی وجود دارد که می گوید نباید یک نفر را به خاطر یک کار دو بار تنبیه کرد."
ولادیمیر ژیرینوفسکی، رئیس حزب "ال دی پی آر" نیز گفت: "این یک موضع بسیار بد است که وزیر امور خارجه انگلیس اتخاذ کرده است. این موضع یک بار دیگر به کل دنیا نشان می دهد که آنگلوساکسون ها همیشه سعی دارند شرایط را بر دیگران تحمیل کنند و این بسیار خطرناک است. ما دو جنگ جهانی داشته ایم و انگلیس نقش بسیار منفی در هر دوی آنها ایفا کرد."
وی افزود: "ما افراد جوان و بااستعداد زیادی داریم که فناوری های جدید را به خوبی درک می کنند. اما ما هیچگاه در انتخابات آمریکا مداخله نکرده ایم زیرا - این کار حتی امکان پذیر هم نیست. زمان هایی وجود داشته که آمریکایی ها سعی کرده اند در انتخابات روسیه مداخله کنند، آن هم در دوران بوریس یلتسین و پس از آن. این یک بهانه دیگر برای متهم کردن روسیه است."
ادعاهاي آمريکا را درک نمي کنيم
دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین نیز گفت: "واکنش ما یکسان است - ما نمی دانیم آنها در مورد کدام هکرها صحبت می کنند و این مداخله برای چه بود؛ آنچه که ما از مقامات آمریکایی می شنویم این است که مداخله ای در کار نبوده است. بنابراین، آنها در مورد چه کسی صحبت می کنند، شواهد آنها چیست و این نتیجه گیری ها بر چه اساسی است؟ ما این را درک نمی کنیم و اطلاعاتی در این زمینه نداریم."