پخش زنده
امروز: -
بر اساس سند شرکت دریایی هوتا عربستان از این شرکت خواسته است تا درباره ساخت بندری نفتی در المهره و طراحی این بندر تحقیق کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ افشای یک سند از طرح عربستان برای ساخت بندری نفتی در استان المهره، در جنوب شرقی یمن، پرده برداشت.
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، این سند که شرکت دریایی هوتا صادر کرده است فاش می کند عربستان از این شرکت خواسته است تا درباره ساخت بندری نفتی در المهره و طراحی این بندر تحقیق کند. این شرکت نیز در مقابل برای عملی کردن این خواسته اعلام آمادگی کرد. در همین حال رسانه های یمنی تاکید کردند ریاض تصمیم دارد ساخت و سازهایی را در المهره انجام دهد تا بتواند با احداث خط لوله نفتی، نفت خود را از این استان به مناطق دیگر انتقال دهد.
شاهر بسطی خبرنگار العالم در گزارشی تصریح کرد، متجاوزان سعودی برای تقویت و تداوم حضورشان در استان المهره یمن، تلاش می کنند، در همین زمینه افشای یک سند مشخص کرده است که ریاض برای ساخت بندری نفتی در این استان برنامه ریزی کرده است. نظامیان عربستان در استان المهره حضور دارند و پس از حضورشان در این استان روند حمل و نقل دریایی و صید را در این استان متوقف کرده اند. در سند مذکور که از طرف شرکت دریایی هوتا صادر شده، آمده است، از رژیم عربستان خبری را دریافت کرده ایم که در آن از شرکت هوتا خواسته شد تا برای ساخت بندری نفتی در المهره، طرح هایی را ارائه کند. در مقابل شرکت نیز برای دیدار از محل در نظر گرفته شده برای ساخت بندر و انجام اقدامات لازم اعلام آمادگی کرد.
در این گزارش آمده است، رسانه های یمنی پیش از این خبر داده بودند عربستان در پی آن است تا ساخت و سازهایی را در المهره و در نزدیکی مرزهای سلطان نشین عمان انجام دهد و بتواند با احداث لوله های نفتی، نفت خود را از این منطقه عبور دهد در شرایطی که می تواند تولیدات نفتی خود را از بنادر و مناطق دیگر انتقال دهد. بر اساس این اخبار عربستان برای تسهیل در اجرای طرح خود، در مناطق نظامی موجود در المهره پاسگاههایی را برای نظامیان خود ایجاد کرد. با آنکه مردم یمن از آوریل گذشته تجمعات اعتراضی را آغاز کرده و خواستار خروج نیروهای عربستانی و اماراتی از استان المهره و تحویل دادن گذرگاهها، بنادر و فرودگاه بین المللی این استان به نیروهای داخلی و محلی شدند و با آنکه عربستان وعده داده بود گذرگاههای دریایی، زمینی و هوایی این استان را به نیروهای امنیتی تحویل می دهد اما در عمل هیچ اتفاقی رخ نداده و حتی فرودگاه الغیضه در المهره را به پادگان نظامی خود تبدیل کرده است و مانع فرود پروازهای مدنی در این فرودگاه می شود ضمن اینکه در حد فاصل اسکله بارگیری و فرودگاه، مناطقی را برای بازرسی و کنترل احداث کرده است. علی سلمان الحریضی از مقامات استانی در المهره حضور نیروهای اماراتی و سعودی در این استان را اشغالگری مستقیم خوانده است ضمن اینکه از نگاه کارشناسان بی توجهی عربستان به توافق برای تحویل دادن گذرگاههای آبی، خشکی و هوایی المهره به نیروهای یمنی، نشان از تلاش این کشور برای تقویت و تداوم نفوذش در این منطقه است.
کارشناسان معتقدند تداوم این روند می تواند تنش هایی را میان این کشور و سلطان نشین عمان در پی داشته باشد. نظامیان سعودی اواخر سال 2017 خود را به استان المهره رساندند و پس از ورود به این استان مانع حمل و نقل دریایی و ماهیگیری در بندر نشطون در نزدیک تنگه هرمز شدند.