پخش زنده
امروز: -
مورخ آمریکایی نوشت رئیس جمهور آمریکا که نمیتواند هیچ انتقادی را علیه خود تحمل کند، مانند یک پادشاه وحشتزده سعودی رفتار میکند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما یک روزنامه نگار و مورخ آمریکایی که کتابی درباره تاریخچه سازمان سیا نوشته است، در گفتگو با شبکه سی ان ان تصریح کرد: مجری این شبکه ابتدا بخشی از اظهارات جان برنن، رئیس سابق سازمان سیای آمریکا را پخش کرد که میگفت: حتی اگر لازم باشد، کار را (در شکایت از ترامپ) به دادگاه خواهم کشاند. مجری سی ان ان سپس بخشی از توئیت ترامپ را علیه برنن قرائت کرد که ترامپ در آن توئیت، برنن را بدترین رئیس سیا در تاریخ آمریکا خوانده و خطاب به برنن رجزخوانی کرده بود که اگر وی کار را به دادگاه بکشاند، آنگاه ما به راحتی میتوانیم تمام اسناد و مدارک و همچنین سوابق مکتوب و ایمیلهای وی (برنن) را در دادگاه مطرح کنیم تا نه تنها نشان دهیم وی چه عملکرد بدی (به عنوان رئیس سیا) داشته است، بلکه آشکار کنیم که وی چگونه در تحقیقات بیاساس رابرت مولر دخیل بوده است. ترامپ در آخر همین توئیت پیش بینی کرده است که: وی (جان برنن) به دادگاه شکایت نخواهد کرد (زیرا میترسد اسناد و مدارک علیه خودش رو شود).
تیم واینر، نویسنده و مقاله نویس آمریکایی که اخیراً مقالهای در نیویورک تایمز با عنوان «ترامپ پادشاه نیست» منتشر کرده است، به گفتگوی اختصاصی با مجری این شبکه نشست.
مجری گفت: از زمانی که شما این مقاله خود را در نیویورک تایمز منتشر کردید تاکنون، 175 مقام دیگر آمریکایی در این خصوص به انتقاد از ترامپ برخاستهاند. آیا این که صدها تن علیه وی (ترامپ) صحبت کنند، هیچ چیزی را تغییر خواهد داد؟
تیم واینر که قبلاً خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز بوده است، پاسخ داد: این ها تحولاتی خارق العاده هستند. فکر می کنم ماه ها یا سال ها پس از این، ما شاید به چند روز گذشته (که انتقادهای مسئولان آمریکایی از ترامپ بالا گرفته است) به عنوان نقطه عطفی در مخالفت با ترامپ بنگریم، زیرا مقاومت در برابر ترامپ از سوی تشکیلات (حکومتی) آمریکا آغاز شده است. امپراتوری امنیت ملی آمریکا, علیه ترامپ مقاومت نشان داده است.
انتقاد از ترامپ بسیار اساسی و بنیادین است و به این مسئلهی کلیدی بازمیگردد که ما به عنوان یک ملت، چه کسانی هستیم. ترامپ تلاش دارد برنن و دیگران را صرفاً به خاطر این که از وی انتقاد کرده اند، مجازات کند. البته این (انتقاد از رئیس یک کشور) در کشورهای پادشاهی، مانند عربستان سعودی، جرمی سنگین محسوب میشود. مثلاً در عربستان سعودی اگر به تاج (پادشاه) انتقاد کنید، این اقدامی تروریستی به حساب می آید که براساس آن شما مجازات خواهید شد، ولی در این کشور (آمریکا) اصلاً چنین نیست. ما به همین دلیل در انقلاب آمریکا علیه «پادشاه دیوانه» (پادشاه انگلیس) جنگیدیم.
مجری: شاید همه اینقدر (مانند شما) اشتها (شور و شوق) نداشته باشند که بخواهند تا این حد اصرار ورزند و بگویند: بله، آزاد نگه داشتن مطبوعات در این کشور (آمریکا) بسیار مهم است. همچنین حائز اهمیت است که همه چیز تحت نظارت باشد و شما باید قادر باشید هر چه در نظر دارید (مانند انتقاد از رئیس جمهور)، بگویید.
واینر: حملات خارق العاده رئیس جمهور (ترامپ) به سازمان سیا، اف بی آی، باب (رابرت) مولر- حتی بدون در نظر گرفتن حملات وی به رسانه ها و مطبوعات، زیرا ما تحمل آن را داریم- نشان میدهد که وی در حال حمله به ارکان امنیت ملی این کشور است. چرا ترامپ چنین رفتار میکند؟ زیرا وی وحشتزده است. وی از تحقیقات درباره روسیه به شدت هراس دارد. وی وحشت زده شده است، زیرا احساس می کند دیوارها در حال نزدیک شدن به وی و گرفتار کردن او هستند.
واینر سپس تأکید کرد: مردی مانند جان برنن که بخشی از تحقیقات اولیه بوده است، مطالبی را میداند که ما شهروندانِ عادی نمیدانیم و این بخشی از مسائلی است که ترامپ از آن میترسد.
واینر در بخشی دیگری از این مصاحبه گفت: مقامات ارشد پیشین امنیتی آمریکا می گویند: رئیس جمهور (ترامپ) مانند جو مککارتی رفتار می کند. وی به نحوی رفتار می کند که گویی تصور می کند یک پادشاه است، نه نمایندهی منتخب مردم که سوگند خورده است از قانون اساسی (آمریکا) پاسداری و دفاع کند.
00:04:00
مجری در خاتمه پرسید: این نخستین باری نیست که ما در خلال تعطیلات آخر هفته، نام جو مککارتی را شنیدهایم. حتی خودِ رئیس جمهور (ترامپ) نیز این روزها موضوع «مککارتیسم» را مطرح میکند. وقتی شما چنین چیزی را میبینید، چه حسی پیدا میکنید؟
واینر: وقتی میبینم رئیس جمهور (ترامپ) در ساعت 4 بامداد، از فرط خشم، توئیتی (نسنجیده) میفرستد و باب (رابرت) مولر را «جو مککارتی» خطاب میکند، (آن را ادعایی بیاساس تلقی میکنم).