پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل جدید بانک صنعت و معدن طی مراسمی صبح امروز معرفی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با تصویب و انتخاب مجمع عمومی بانک صنعت و معدن، حسین مهری به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل معرفی شد.
مهری 53 ساله دارای دکترای مدیریت کارآفرینی است و پیش از این مسئولیتهای معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست ایران، معاون مدیرعامل بانک صنعت و معدن، رئیس اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه، مدیرعاملی چندین بنگاه اقتصادی و چندین سمت مدیریتی ارشد در حوزههای اجرایی و مدیریت مالی را در کارنامه خود دارد.
حسین مهری جایگزین علی اشرف افخمی شد.
مهری با حکم وزیر اقتصاد رئیس بانک صنعت و معدن شد.
باید کفایت سرمایه بانک را افزایش دهیم
مدیرعامل جدید بانک صنعت و معدن با یاد آوری اینکه بهبود رتبه بانک به افزایش سرمایه نیاز دارد و این عامل از شاخص های مهم ارزیابی بانک هاست گفت: باید کفایت سرمایه بانک را از وضعیت نامطلوب فعلی خارج کنیم.
حسین مهری که در مراسم معارفه اش سخن می گفت، افزود: تنوع بخشی به تسهیلات و تسهیل دسترسی شرکت های تولید به ویژه دانش بنیان ها و استارتاپ ها در اولویت بعدی برنامه های ماست.
وی با تاکید بر اینکه باید در رویه های کاری خود نو آوری کنیم گفت: با تنوع محصول مرتبط با شرایط و درک صحیح باید کارایی و اثر بخشی عملیات بانکی را ارتقاع دهیم و با نیروی درون بانک طبق اصل شایسته سالاری سطح کارایی و معیشعتی کارکنان را افزایش دهیم.
مهری با یاد آوری تحریم های ظالمانه، رکود اقتصادی و افزایش بیکاری گفت: بر فرد فرد ما واجب است برای خروج از این تنگناها همکاری و همت کنیم و با استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات و مدیریت نیز قدرت سازگاری را افزایش دهیم.
به گفته مدیرعامل جدید بانک صنعت، معدن 50 درصد کارکنان این بانک مدارک فوق دیپلم و کارشناسی دارند و حدود 40 درصد آنان از مدارک تحصیلی بالاتر از کارشناس ارشد برخوردارند.
10 درصد تسهیلات پرداختی، مطالبات معوق بانک صنعت و معدن را تشکیل می دهد
مدیرعامل جدید بانک صنعت و معدن حجم مطالبات معوق این بانک را 10 درصد مجموع تسهیلات پرداختی اعلام کرد.
حسین مهری امروز در حاشیه مراسم معارفه اش در مصاحبه با خبرنگاران گفت: اگرچه که حداکثر مطالبات معوق طبق استانداردهای جهانی 5 درصد است اما 10 درصد مطالبه معوق بانک صنعت و معدن در مقایسه با دیگر بانکهای کشور رقم معقولی است که از 52 هزار میلیارد تومان تسهیلات را شامل می شود.
وی حجم بالای مطالبات معوق را یکی از دغدغه های مدیران عامل بانکهای کشور اعلام کرد و گفت: با توجه به رکود فعلی اقتصاد، بانکهای تخصصی مانند صنعت و معدن با مشکلات بیشتری مواجه اند که برای رفع نگرانیهای موجود نظراتی قرار است به دولت ارائه شود تا بتوانیم با افزایش دوره ساخت از 2 به 4 سال، دوره استمهال از یک به 2 سال و دوره بازپرداخت از 8 به 14 سال مسئله مطالبات معوق را ساماندهی و زمینه بازپرداخت تسهیلات را فراهم کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش چابک سازی، اصلاح فرایندها و پاسخگویی به مشتریان نوعا شرکتهای بزرگ، همینطور توسعه بانکداری الکترونیک و نظارت آنلاین بر عملکرد کارکنان را از برنامه های پیش روی خود اعلام کرد.
وی با یادآوری مطلوب نبودن وضعیت کفایت سرمایه بانک صنعت و معدن و ضرورت تلاش برای افزایش سرمایه این بانک را جزو اولویتهای خود دانست و گفت: باید روابط کارگزاری را با بانکهای بین المللی شتاب بیشتری دهیم که در این مسیرکفایت سرمایه ای مناسب می تواند اثر مثبتی داشته باشد.
مهری در ادامه از ارائه مشاوره های تخصصی با توجه به قابلیتهای نیروی انسانی این بانک به صنعت کشور گفت و تصریح کرد: البته باید صنایع را ابتدا آسیب شناسی کنیم تا مشخص شود بنگاههای اقتصادی از چه مشکلاتی در حوزه های فنی، ساختار نیروی انسانی، اقتصادی یا مالی رنج می برند تا برابر آن تصمیم بگیریم و به ارائه کمک بپردازیم.
وی بانک صنعت و معدن را بازوی قدرتمند وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست که حتی باید سریعتر از مشتریانش وارد صحنه عمل شود و گفت: در حوزه مطالبات معوق باید ابتدا دلیل این که چرا تسهیلات گیرندگان نمی توانند بازپرداخت کنند، آسیب شناسی شود.
سرمایه ، چالش جدی این بانک است
مدیرعامل سابق بانک صنعت معدن با اشاره به سرمایه 600 میلیون دلاری این بانک و اینکه در رتبه بندی بانک ها کفایت سرمایه از اهمیت ویژه ای برخوردار است گفت: از چالش های جدی پیشروی مدیرعامل جدید کمبود سرمایه است.
علی اشرف افخمی در مراسم تودیع خود تصریح کرد: اگرچه در 5 سال گذشته ما سرمایه بانک را از 2 هزار میلیاد تومان به 6 هزار میلیارد تومان یعنی 3 برابر افزایش دادیم اما با توجه به کاهش ارزش ریال حجم دلاری سرمایه بانک از 700 میلیون دلار به 600 میلیون دلار کاهش یافت.
وی یکی دیگر از مشکلات پیش روی بانک را در بازپرداخت اقساط تسهیلات دانست و گفت: با کاهش ارزش پول ملی واحدهای تولیدی به ویژه آنان که از صندوق توسعه ملی و خط اعتباری چین تسهیلات ارزی دریافت کرده اند، با مشکل پرداخت اقساط مواجه می شوند که به نظر باید دوره بازپرداخت تسهیلات آنان از 8 سال به 14 سال افزایش یابد.
این مسئول بانکی با یادآوری آنکه طی 58 ماه مسئولیتش در بانک صنعت و معدن تراز مالی بانک با رشد چشمگیری به 2 هزار و 700 میلیارد تومان رسید و این نشان می دهد اضافه برداشتی نداشته ایم گفت: دارایی های ما نیز 19 هزار میلیارد تومان بود که این میزان در پایان سال 96 به 52 هزار میلیارد تومان رسید.
وی از فاینانس 20 میلیارد یورویی در حوزه های فولاد، ری و حمل و نقل هوایی گفت و اینکه 60 درصد حجم تسهیلات مورد نیاز صنعت نیروگاهی برای افزایش 4 هزار مگاواتی تولید برق را این بانک تأمین کرده است.
افخمی درباره 11 فروند هواپیما ایرباس و ATR اضافه شده با ناوگان حمل و نقل هوایی نیز گفت: بخشی از این هواپیماها را به صورت داخلی تأمین مالی کرده ایم و برخی از آنها فاینانس خارجی شده است.
وی در بخش دیگری از گزارش عملکرد خود گفت: در چارچوب استانداردهای بین المللی 3 سال است گزارشگری مالی را عملیاتی کرده ایم، کفایت سرمایه را افزایش داده ایم، سامانه مبارزه با پولشویی را تقویت کردیم تا در رتبه بندی بانک ها جایگاه مناسبی به دست آوریم.
افخمی از قراردادهای اعتباری 1 و نیم میلیارد دلاری با بانک های خارجی ازجمله چینی و هندی خبر داد و گفت: در چارچوب مسئولیت های اجتماعی 4 مرکز اهدای خون ساختیم و به وزارت بهداشت و درمان اعطا کردیم ضمن آنکه از طریق جمع آوری کمک های کارکنان با کمک دیگر بانک های دولتی 22 میلیارد تومان صرف احداث 6 هنرستان فنی و دبیرستان در مناطق زلزله زده غرب کشور کردیم.
ادغام بانک های نیروهای مسلح، در دستور کار دولت و وزارت اقتصاد
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ادغام بانک های نیروهای مسلح، تغییر جهت نقدینگی بین بازارها و تهیه لایحه اصلاح امور بانکی در دستور کار دولت و وزارت اقتصاد است که در کوتاه و میان مدت اجرا می شود.
سید جواد باقری که در آئین معارفه مدیرعامل جدید بانک صنعت و معدن سخن می گفت، این بانک را بانکی توسعه ای، -تخصصی دانست که تأمین منابع مالی بلندمدت و با نرخ های سود منطقی را انجام می دهد.
وی نقش برجسته این بانک را در دوران تحریم و پساتحریم برجسته ارزیابی کرد و خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران بانک محور است و این یعنی انتظارات از بانک بسیار بالا است تا بتواند بعنوان تأمین کننده نظام مالی ارائه دهنده منابع توسعه ای برای بخش های تولیدی و عامل حوزه تجارت و تبادلات مالی بین المللی به ایفای نقش بپردازد که بر همین اساس نیز همواره در تحریم ها درکنار تحریم نفتی ، تحریم بانکی هم در دستور کار دشمن قرار دارد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اصلاح نظام بانکی، تأمین منابع مالی و مدیریت نقدینگی را از برنامه های وزارت اقتصاد برشمرد که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در تیرماه امسال جزء اولویت ها قرار دارد.
وی درباره چگونگی انتخاب مدیران عامل بانک ها گفت: بینش وزارتخانه استفاده از افراد درون نظام بانکی است که از افراد باتجربه و با حسن سابقه باشند.