استقبال بی صبرانه بولتون از ورود بلک واتر به جنگ افغانستان
ورود بلاک واتر به افغانستان پيامدهايي چون افزايش کشتار غيرنظاميان و قاچاق مواد مخدر را به دنبال خواهد داشت.
مدتی است که جنگ در افغانستان به طور معناداری تشدید شده است و در این مدت در نتیجه بمب گذاری ها و حملات انتحاری که به طالبان و یا داعش نسبت داده می شود خون های زیادی از غیرنظامیان و همینطوراز نیروهای پلیس این کشور ریخته شده است.
در مواردی هم عاملان حملات نا مشخص باقی مانده و هیچ کسی مسئولیت Hن را برعهده نگرفته است . تا کنون شاید تصور می شد علت اصلی افزایش حملات داخلی بوده است اما اندکی تامل در اظهارات جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ راز این قضیه را تا حدود زیادی می گشاید و مشخص می کند که افزایش این حملات به نفع چه طرفی تمام شده است . وی که در جریان سفر به فلسطین اشغالی برای دیدار با نتانیاهو گفت که به پیشنهاد اریک پرینس بنیانگذار شرکت امنیتی خصوصی بلک واتر مبنی بر گرفتن مسئولیت جنگ هفده ساله افغانستان از وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) و دادن آن به مزدوران خصوصی علاقه مند شده است.این بدین مفهوم است که بولتون همانند سایر نومحافظه کاران حاکم بر کاخ سفید و دولت ترامپ برای صاحبان صنایع تسلیحاتی و شرکت های امنیتی خصوصی بازاریابی و درصد خود را نیز از این معاملات دریافت می کنند .
واگذاری تامین امنیت به بلک واتر می تواند این فرصت را نیز برای این شرکت بدنام فراهم کند که از طریق قاچاق مواد مخدر به سودهای کلان دیگری دست یابد. از این دید تصمیم جدید ترامپ برای واگذاری تامین امنیت به بلک واتر دستکم دو مصیبت برای مردم افغانستان به بار خواهد آورد که برای جامعه جهانی نیز فاجعه بار خواهد بود: نخست تشدید ناامنی و جنگ در افغانستان و دوم افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر .امریکا از بلک واتر در زمان اشغال عراق در زمان جرج بوش پسر نیز بهره گرفت که نتیجه آن افزایش درگیری ها و تبدیل آن به جنگ داخلی قومی و مذهبی بود و بعدها معلوم شد که برخی از اعضای این شرکت برای تفریح آدم می کشتند. در واقع هرچه ناامنی و کشتار زیاد باشد این شرکت سهم و نفع بیشتری می برد و با توجه به اینکه منافع یک چنین شرکت هایي در تشدید ناامنی است لذا به هیچ وجه نمی توان به ابعاد و آثار امنیت ساز آن امیدوار شد و در واقع واگذاری تامین امنیت به بلک واتر به هیچ وجه هدف افزایش امنیت در افغانستان را دنبال نمی کند و امتیازی برای این شرکت محسوب می شود .
با توجه به اینکه این شرکت محدودیت هاي پنتاگون را ندارد لذا برای ارتکاب هرگونه جنایت دستش باز است و در عین حال هیچ جایی نیز برای مواخذه آن وجود ندارد . بر این اساس به نظر می رسد در صورتیکه دولت افغانستان جلوی طرح جدید دولت ترامپ برای واگذاری امنیت به بک واتر را نگیرد فاجعه جدیدی برای این کشور و بخصوص غیرنظامیان آن رقم خواهد خورد و امنیت و ثبات بیش از پیش در این کشور دچار خدشه خواهد شد .
--------------------------
بررسي و تحليل/ احمد کاظم زاده