پخش زنده
امروز: -
مراسم بزرگداشت علی اکبر صادقی با همکاری خانه هنرمندان ایران و آسیفا ایران، دیروز در محل سالن شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران٬ علی اکبر صادقی در این مراسم گفت: من در دانشگاه نقاشی خوانده ام و در دوران سربازیام در نیروی هوایی برای کانون پرورش فکری کودکان کتاب «پهلوان پهلوانان» را نقاشی کردم که این کتاب مورد پسند کانون قرار گرفت، از این رو از من برای همکاری با کانون دعوت شد و من دوران باقی مانده سربازیام را در کانون بودم تا برایشان پویانمایی (انیمیشن) بسازم.
وی افزود: وقتی به من پیشنهاد ساخت فیلم پویانمایی را دادند پاسخم این بود که من فیلم سازی بلد نیستم به من گفتند تو باید برای کانون فیلم بسازی و من چون تنها نقاشی بلد بودم دست به کار شدم و فیلم پویانمایی که ساختم هفت شهر بود که احمد شاملو گفتار متن این فیلم را خواند، داستان این پویانمایی این بود که پیر زمان روی زمین دنبال عشق میگشت و همچنان نیز گمشده او عشق است.
صادقی درباره چگونگی آشناییاش با حرکت در پویانمایی گفت: در کتابخانه کانون کتابی از والت دیزنی بود با ورق زدن این کتاب متوجه شدم که چگونه باید طراحیهایم را متحرک کنم، زمانی که مشغول ساخت نخستین فیلمم بودم چنان عاشق فیلم سازی شده بودم که گاه سه شب نمیخوابیدم.
وی افزود: زمانی که فیلم سازی پویانمایی را شروع کردم هیچ اطلاعاتی نداشتم، اما در حین کار شروع به مطالعه کردم، دومین فیلمی که ساختم «گلباران» بود، این فیلم با اقبال بسیار زیادی در عرصه بین المللی روبرو شد و جوایز متعددی کسب کرد، من برای ساخت این فیلم ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان قرار داد بستم، اما چون زمان کوتاهی تا نمایش فیلم باقی مانده بود با تیم همراهم شبانه روز کار کردیم و چیزی در حدود ۲۵ هزار تومان هزینه کردم تا فیلم تمام شود.
صادقی گفت: فیلمهای من بسیار ایرانی هستند و من همیشه میخواستم از کودک ۲ ساله تا مرد ۹۰ ساله در جای جای جهان بتواند با فیلمهایم ارتباط برقرار کنند. من در ساخت فیلمهایم از کتابهای چاپ سنگی استفاده کردم، چون میخواستم فضای کارهایم به طور کامل ایرانی باشد.
این نقاش پیشکسوت با اشاره به آشنایی با مینیاتور و نقاشی قاجار افزود: با این که من به این شیوههای نقاشی تسلط کامل دارم، اما در آثارم هرگز کار کپی نکردم و اگر از این نقاشیها رگههایی میبینید، اینها در ذهن من تهنشین شدهاند، بسیار متأسفم که سبک نقاشی قاجاری که بسیار اهمیت دارد به فراموشی سپرده شده است.
وی درباره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: کانون پرورش دست ما را برای کار کردن آزاد گذاشته بود، اما یکی از تأسفهای من در زندگیام گمشدن تصویرسازی کتاب «هفت خوان رستم» است. این کتاب قرار بود از سوی کانون منتشر شود، اما هرگز سرنوشت این کتاب مشخص نشد.
صادقی با اشاره به انسان و عشق به انسان افزود: من عاشق انسان هستم و معتقدم انسانهایی که تروریست شدهاند به خاطر تربیت نادرست به این سمت گرایش پیدا کردهاند، ما وظیفه داریم دنیای پر از صلح و عشق و لطف و مهربانی بسازیم هر چند که میدانم هرگز مدینه فاضلهای بهوجود نمیآید، من در یکی از نوشتههایم عنوان کردهام که هرگز دو خط موازی به هم نمیرسند مگر با عشق.
در این مراسم که به همت کمیته نمایش انجمن آسیفا ایران در دوره جدید فعالیت این انجمن برگزار شد٬ آثار پویانمایی علی اکبر صادقی از جمله «هفت شهر»، «گلباران»، «من آنم که»، «ملک خورشید»، «رخ، زال و سیمرغ» و «ائتلاف» به نمایش درآمد.
مهین جواهریان٬ پویانماساز با ذکر خاطرات کوتاهی گفت: جایگاه ارزشمند پویانمایی ایران مدیون تلاش بزرگانی چون علی اکبر صادقی و نورالدین زرین کلک است.
محمدرضا روحانی منتقد سینما نیز که اجرای برنامه را برعهده داشت، گفت: علی اکبر صادقی انسان بزرگی است، در وجود او ذرهای کدورت وجود ندارد؛ روح وی همچون یک کودک مملو از شادی و نشاط است.
اکبر عالمی در این مراسم گفت: نقاشیها و آثار علی اکبر صادقی بینظیر و منحصر به فرد هستند کارهای او را اگر هزار بار مشاهده کنید در آثار او هیچ رگهای از فرهنگ دیگری نخواهید دید.
وی افزود: علی اکبر صادقی تحت تأثیر هیچ مکتبی نیست و تلاشهای او با کشف و شهود به نتیجه رسیده است.