به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، معاون عمرانی استاندار در جلسه مناسب سازی ساختمانها و معابر شهری برای افراد کم
توان گفت: با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از جمعیت را افراد معلول، جانباز و سالمند تشکیل میدهد، توجه به مناسب سازی محیط شهری از ملزومات مدیریت شهری به حساب میآید.
علی فرخزاد افزود: حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که هیچ حادثهای اتفاق نیفتد و ما جزو معلولین جامعه قرارنگیریم بدون شک در آیندهای نزدیک دوره سالمندی برای ما و خانواده هایمان فرا میرسد؛ لذا اگر حداقل تنها به خودمان نیز بیاندیشیم مناسب سازی فضاهای شهری از امور بسیارمهمی است که میبایست به آن توجه ویژه داشته باشیم.
او تاکید کرد: در طی بازدید از ادارات مختلف خوشبختانه شاهد اقدامات خوبی در این زمینه بوده ایم، ولی این اقدامات مکفی نبوده و باید به سطح ایده ال دست پیدا کنیم تا کیفیت زندگی شهری برای قشر کم توان حرکتی جامعه افزایش یابد.
فرخ زاد حوزههای قابل مناسب سازی را ابنیههای خصوصی، دولتی و معابر و فضاهای شهری برشمرد و خاطر نشان کرد: موضوعات مناسب سازی در فضاهای نام برده مورد توجه کمیسیون ماده صد، بخشداریها و دهیاریها قرار گیرد و مسئولین و دستگاههای مرتبط در قسمت صدور پروانه ساخت برای ساختمانها حتما نقشه ساختمانها را با بامعیارهای استاندارد مناسب سازی محیطی تطبیق دهند و در ساختمانهای قدیمی نیز تا حد ممکن اصلاحات صورت گیرد.
او افزود: این تصور که مردم مجاز هستند در ساختمانهای شخصی اعمال سلیقه کرده و این استانداردها را رعایت نکنند، تصور اشتباهی است، چه بسی این ساختمانها در آینده تغییر کاربری داده و یا تحت تملک شخصی دیگر درآیند، لذا مسئولین میبایست تا جای ممکن سازندگان را ملزم به رعایت استانداردهای مناسب سازی نمایند.
معاون عمرانی استاندار استفاده از تجارب سایر استانها در این خصوص را مهم برشمرد و گفت: مسئولین با بازدید از سایر استانها و استفاده از تجربیات آنها و نیز با استفاده از ظرفیتهای مردمی و سمنها و همچنین با بررسی خواستهها و نظرات جامعه معلولین و افراد کم توان حرکتی میتوانند اقدامات مثمرثمری در راستای بهبود و مناسب سازی فضاهای شهری انجام دهند.