پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، برخی خبرهای درز یافته حاکی است پنج تشکّل سیاسی عراق یعنی فراکسیون سائرون، فراکسیون نصر، جریان حکمت ملی ، ائتلاف الوطنیه و اتحاد نیروهای سنی بر سر تشکیل بزرگترین فراکسیون در مجلس عراق به توافق رسیده اند و ائتلافهای دولت قانون و الفتح نیز در صدد اعلام جبهه مخالف در مجلس جدید این کشور هستند.
براساس برخی خبرهای درز یافته فراکسیون سائرون به رهبری مقتدی صدر، فراکسیون نصر به ریاست حیدر العبادی نخست وزیر عراق، جریان حکمت ملی به رهبری سید عمار حکیم، ائتلاف الوطنیه به ریاست ایاد علاوی و اتحاد نیروهای سنی بر سر تشکیل بزرگترین فراکسیون در مجلس عراق توافق کرده اند.
بر اساس همین خبرها ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی و فراکسیون فتح به رهبری هادی العامری در صدد اعلام جبهه مخالف در مجلس هستند.
برخی منابع دیگر فاش کردند احتمال دارد ائتلاف فتح و دولت قانون موفق شوند نظر برخی از احزاب را جلب کنند تا بزرگترین فراکسیون را تشکیل دهند.
حیدر قاسم خبرنگار العالم در بغداد در گزارشی گفت: گفتگوها بین فراکسیونهای سیاسی برای تشکیل بزرگترین فراکسیون در مجلس عراق که از درون آن دولت عراق به وجود خواهد آمد به اوج رسیده است.
محور ائتلاف این بار، ائتلاف فتح است که نزدیک شدن این ائتلاف و ائتلافهای دولت قانون و ائتلاف کردستان و بخشهایی از ائتلاف نصر آشکار شده است و به نظر می رسد در همچنان به روی پیوستن ائتلافهای دیگر به این ائتلاف باز است.
احمد عبد الجبار عضو شورای عمومی مجلس اعلای عراق گفت: «ائتلاف فتح محور اساسی در مباحثات سیاسی است و مهم ترین نتایج انتخابات آن است که ائتلاف دولت قانون با ائتلاف فتح و بخشهایی از ائتلاف نصر و ائتلاف کردستان و محور ملی گرا خیلی به هم نزدیک شده اند. ما یک طرح مدنی داریم و همگان با این طرح منسجم هستند و قطعا از این طرح و رویکردهای ما و شرایط و دیدگاههای ما استقبال می کنند.»
خبرنگار گفت اما درباره مردم عراق باید گفت این کشور هفته های گذشته به علت ضعف عملکرد سیاسی صحنه اعتراضات گسترده بود و عراقی ها خواستار اتکا به اکثریت سیاسی در تشکیل دولت آینده و پرهیز از سهم خواهی طائفه ای هستند.
یک شهروند گفت: «فضای سیاسی و دیدارهای سیاسی بین رهبران برنده انتخابات نشان می دهد ما به سمت سهم خواهی سیاسی می رویم و ملت عراق پیش از این هم از سهم خواهی متضرر شده است.»
یک شهروند دیگر گفت: «همه اینها در چارچوب سهم خواهی و بازگشت دوباره سهم خواهی سیاسی به عراق است. تشکیل دولت به تعداد کرسی ها در داخل مجلس عراق و ائتلافهای سیاسی و تشکیل بزرگترین فراکسیون در داخل مجلس بستگی دارد. این فراکسیون نیز فقط از طریق ائتلافهای سیاسی شکل می گیرد.»
برندگان منتظرند تا دادگاه عالی فدرال عراق نتیجه انتخابات را تأیید کند تا نخستین جلسه پارلمان برگزار شود که به همراه آن گفتگوهای جدی برای انتخاب رؤسای سه گانه آغاز خواهد شد.
گفتگوهای سیاستمداران عراقی در برخی جوانب پیچیده است و نزدیک بودن نتایج انتخابات باعث شده است تشکیل بزرگترین فراکسیون تا اندازه ای به دشواری صورت بگیرد.