عزیز اکبریان رئیس این کمیسیون در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: در زمینه قاچاق کالا و ارز کارگروهی را در کمیسیون صنایع مرکب از اعضای کمیسیون، برخی نمایندگان ، نمایندگانی از دولت ، نیروی انتظامی و برخی دستگاههای مرتبط تشکیل دادیم و برای تکمیل این گزارش 8 ماه کار میدانی انجام شد .
وی با اشاره به اینکه در این گزارش به ریشه های فساد و علل آن و نیز راهکارهای مبارزه با قاچاق کالا و ارز پرداخته شده است گفت: این گزارش برای رسیدگی بیشتر پس از ارائه در صحن علنی مجلس به دولت و قوه قضائیه ارسال خواهد شد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: مهمترین محور مورد اشاره در این گزارش مربوط به قاچاق کالا از طریق مناطق آزاد است .
وی اضافه کرد: بحث استفاده از کولبران و اجیرکردن آنان توسط افرادی برای قاچاق کالا و نیز موضوع ته لنجی ها و اسکله های غیرمجاز از دیگر مواردی است که در این گزارش مورد تحقیق و بررسی میدانی قرار گرفته است.
اکبریان گفت: قریب به 600 اسکله غیرمجاز در کشور داریم که بر اساس بررسی های ما در بیش از نیمی از آنها قاچاق صورت می گیرد.
وی همچنین به موضوع بحث قاچاق خودرو نیز اشاره کرد و گفت: کمیسیون صنایع مجلس جزو اولین گروهی بود که در کمیته صنعت به بررسی این موضوع پرداخت .
اکبریان افزود : ما در مرحله اول 14 هزار خودرو را احصا کردیم و در بررسی ثبت سفارش آنها مشخص شد که 6 هزار خودرو به صورت قاچاق و با ثبت سفارش وارد شده که این امر با باز کردن سایت وزارت صنعت و معدن صورت گرفته و در مبنای ثبت سفارش تقلب رخ داده است .
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی همچنین از آماده شدن گزارش مربوط به ثبت سفارشهای خودرو در این کمیسیون خبر داد و گفت: این گزارش طی یکی دو هفته آینده در صحن علنی قرائت خواهد شد .
وی قاچاق خودرو را یکی از سنگین ترین موارد قاچاق در کشور عنوان کرد و گفت : بخاطر اینکه تخلف و قاچاق در مبدا صورت گرفته، ادامه کار این موارد قاچاق در بقیه جاها به صورت قانونی انجام شده که این امر تخلف بزرگی است و باید در مبدا جلوی قاچاق و تخلف گرفته می شد.