اینترنشنال پالسی دایجست؛
ترکیه تهدید واقعی آمریکا در غرب آسیا است نه ایران
"مقامات وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) گفتگوی فعلی بین آنکارا و واشنگتن را "دیپلماسی (از طریق) گروگان گیری" خوانده اند."
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از اینترنشنال پالسی دایجست نوشت: آمریکا باید کمتر به دنبال این باشد که بیشترین توجه خود را در خاورمیانه (غرب آسیا) متوجه ایران کند، بلکه آمریکا باید بیشتر نگران ترکیه باشد.
اینترنشنال پالسی دایجست نوشت: این سخن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اواخر ماه ژوئیه که وی خوشحال می شود با مقامات ایران دیدار کند، جهانیان را مبهوت کرد و قطعا اسرائیل هم غافلگیر شد، ولی آمریکا باید بیشتر در مورد ترکیه نگران باشد.
ترکیه در حال یاغی شدن است. امیدهای قبلی اردوغان برای برقراری روابطی نزدیک تر با ترامپ نسبت به روابط با اوباما، اخیرا تضعیف شده است. این اتفاق زمانی روی داد که دستیاران ترامپ و اردوغان، در مورد موافقت بر سر آزادی اندرو برانسون کشیش آمریکایی دچار سوء تفاهم شدند.
نتیجه این شد که رئیس جمهور آمریکا طبق روال همیشگیِ خود، ترکیه را نیز تحریم کرد. این موضوع به شکلی احمقانه موجب واکنش شدید اردوغان همراه با اعمال تحریم های متقابل ضد مقامات آمریکایی شد. اردوغان این هفته تهدید کرد محصولات آمریکایی را تحریم می کند.
ترامپ مانع از اجرای قرارداد عرضه جت های جنگنده اف-35 به اردغان شد که این کار، خسارت زننده است و ما پیش بینی می کنیم رسانه ها، سروصدای زیادی در مورد وضعیت حقوق بشر ترکیه راه بیاندازند.
علاوه بر این، روابط بین ترکیه و آمریکا مدت مدیدی خوب نبوده است. ترکیه سال 2003 اجازه استقرار نیروهای آمریکایی را در ترکیه برای جنگ عراق نداد.
اردوغان اخیرا در سوریه به یک مشکل برای ترامپ تبدیل شده است. ترکیه مخالف نیروهای کرد مورد حمایت آمریکاست که کنترل بخش هایی از شمال سوریه را در اختیار دارند. مقامات وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) گفتگوی فعلی بین آنکارا و واشنگتن را "دیپلماسی (از طریق) گروگان گیری" خوانده اند.
به گفته تحلیلگران مسائل ژئوپلتیک، ترک ها به دنبال توافقی هستند که شامل این موارد باشد: فتح الله گولن محقق در تبعید که آنکارا معتقد است در کودتای ناکام ژوئیه 2016 شرکت داشت تحویل داده شود، تحویل جت های جنگنده اف-35 ساخت آمریکا بدون پیش شرط تحویل داده شود و ترامپ حمایت از کردها را متوقف کند.
ترکیه با برقراری ارتباط نزدیک تر با ایران و متحد شدن با قطر تلاش دارد نیروهای مسلح و نیز سلطه خود را بر کشورهای دیگر منطقه و آفریقا گسترش دهد. با وجود این، طرد کردن ترکیه صرفا موجب تسریع این جاه طلبی های بلند پروازنه و در عین حال خطرناک می شود. این کار حتی ترکیه را به روسیه نزدیک تر می کند.
در حالی که ارزش لیر واحد پول ترکیه هر روز کاهش می یابد، اردوغان بدون شک برای جلب حمایت در خصوص اقدامات مالی آمریکا به روسیه و ایران روی می آورد. قطر هم کشور دیگری است که ترکیه به آن رجوع می کند. قطر با یک طرح نجات پانزده میلیارد دلاری به شکل سرمایه گذاری، وارد عمل شده است.