پخش زنده
امروز: -
رئیس بخش اپیدمیولوژی و آمار زیستی انستیتو پاستور ایران با اشاره به عوامل مؤثر در ایجاد بیماریهای نوپدید و بازپدید گفت: پایش و ارزیابی مستدام بیماریهایی که قابلیت نوپدید و بازپدید شدن دارند باید در برنامه بهداشتی کشورها قرار داده شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن میکروب شناسی ایران، دکتر احسان مصطفوی، دانشیار و عضو هیأت علمی انستیتو پاستور ایران در آستانه برگزاری نوزدهمین همایش بین المللی میکروب شناسی ایران درباره بیماریهای نوپدید و بازپدید گفت: در صورتی که یک بیماری برای نخستین بار شناخته شده و یا در منطقه جدیدی شایع شده باشد، بیماری نوپدید است و در صورتی که پس از مدتها ندادن گزارش بیماری، دوباره شایع شود بیماری بازپدید نامیده میشود.
وی افزود: تغییر در شیوههای تولید و توزیع حیوان و مواد غذایی حیوانی، تغییرات طبیعی که در روی کرهی زمین اتفاق میافتد، افزایش درجه حرارت، تغییرات اکولوژیکی، سرعت نقل و انتقال انسان و کالا، تغییر در شیوه زندگی انسان و عادات غذایی او همگی از عوامل مؤثر در ایجاد بیماریهای نوپدید و بازپدید هستند.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید گفت: ابولا، مرس کوروناویروس، طاعون، تولارمی، تب نیل غربی، تب کیو، تب دانگ، تب درهی ریفت، تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، تب لاسا و سارس از بیماریهایی است که در صدر این دسته از بیماریها قرار میگیرند.
مسئول کارگروه بیماریهای نوپدید و بازپدید نوزدهمین همایش بین المللی میکروب شناسی ایران افزود: درمان موفقیتآمیز بیماریهای باکتریایی با آنتیبیوتیکها، پیشگیری و کنترل بیماریهایی مثل سیاهسرفه، سرخک، فلج اطفال، سرخجه در کشورهای پیشرفته صنعتی جهان و تعدادی از کشورهای درحال توسعه در قرن گذشته، یک خوشبینی کاذب در زمینه خلاصی از اغلب بیماریهای واگیر، که همهگیریهای وسیعی را سبب میشوند، به وجود آورده بود.
رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری طاعون، تولارمی و تب کیو گفت: کشورهای در حال توسعه هنوز درگیر مبارزه با بیماریهای واگیر هستند. پدیدههایی مثل مقاومت باکتریایی به آنتیبیوتیکها، تحولات ژنتیکی عوامل بیماریزای میکروبی، پیدایش و یا پیدایش مجدد عوامل میکروبی در زمان و مکانهایی که انتظار وجود آنها نمیرفت، این آینده نیمه درخشان خلاصی نسبی از بیماریهای واگیر را تیره و تار کرده است.
وی افزود: کوتاه شدن فواصل جغرافیایی به دلیل سرعت انتقال بینالمللی انسان و کالاهای تجارتی، تغییر در شیوههای تولید کالاهای کشاورزی و دامی، بروز جنگهای منطقهای و تغییر در شیوهی زندگانی انسان و تغییرات اکولوژیکی را باید از عوامل بسیار مؤثر در برگشت عوامل عفونی محسوب کرد.
مصطفوی گفت: به طور مثال طاعون نوعی بیماری عفونی باکتریایی مشترک بین انسان و حیوانات است که در طول تاریخ، انسانهای زیادی را به هلاکت رسانده است و تجربیات گذشته نشان داده است که کانونهای فعال طاعون میتواند دههها غیرفعال و خاموش شده و ناگهان و بهصورت انفجاری، مجددا فعال و موجب ابتلاء و مرگ انسانها شود و این واقعه به کرات در بعضی از کانونهای طبیعی بیماری در دنیا رخ داده است.
رئیس بخش اپیدمیولوژی و آمار زیستی انستیتو پاستور ایران با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۷ با بازپدیدی بیماری طاعون در ماداگاسکار، بیش از ۲ هزار مورد بیماری در این کشور گزارش شد و احتمال طغیان بیماریهای اینچنینی همیشه وجود دارد، افزود: با توجه به آنچه گفته شد پایش و ارزیابی مستدام بیماریهایی که قابلیت نوپدید و بازپدید شدن دارند باید در برنامه بهداشتی کشورها قرار داده شود.
وی گفت: بر اساس رسالت انستیتو پاستور ایران، این مرکز با همکاری مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، پایش بیماریهای نوپدید و بازپدید را در کشور دنبال میکند؛ قسمتی از این برنامه پایش با بررسی این بیماریها در دام ها، حیات وحش و ناقلینی نظیر پشهها، ککها و کنهها پیگری میشود تا زمینه لازم برای پیشگیری از طغیان این بیماریها در انسان فراهم شود.
نوزدهمین همایش بین المللی میکروب شناسی ایران ۱۳ تا ۱۵ شهریور در سالن ابن سینای دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.ismcongress.ir مراجعه کنند یا با شماره ۸۸۶۳۲۴۵۶ تماس بگیرند.