عصر امروز در خبرگزاری جمهوری اسلامی؛
بررسی لایحه شفافیت؛ بزودی در مجلس
معاون اول رئیس جمهور: لایحه شفافیت در روزهای آینده به مجلس ارسال میشود تا گام جدیدی در پیشگیری از فساد برداشته شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما اسحاق جهانگیری عصر امروز در جمع مدیران و کارکنان خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: بر اساس این لایحه، دولت مکلف می شود اطلاعات مسائل عمومی مورد نیاز مردم را در دسترس همگان قرار دهد.
وی همچنین گفت: لایحه مهم دیگر لایحه تعارض است که در حال نهایی شدن در دولت است و در صورت تصویب آن، زمانی که بین منافع یک مدیر با منافع عمومی تعارضی پیش بیاید موضوع به نفع مردم خاتمه می یابد.
جهانگیری افزود: یکی از مهمترین راههای دیگر مقابله با فساد، دولت الکترونیک است یعنی واردات از گمرک و دریافت ارز تا توزیع، تکلیفش مشخص می شود.
وی خاطرنشان کرد:دولت در زمینه مالیات اقدام مهمی صورت داد به گونه ای که با الکترونیکی کردن سامانه های مرتبط با مالیات به میزان ۲۲ هزار میلیارد تومان از فرار مالیاتی جلوگیری شد.
ظرفیت های فراوانی در کشور وجود دارد
معاون اول رئیس جمهور گفت: در کشور ظرفیت های فراوانی وجود دارد و همچنین کشور دارای منابع طبیعی، انسانی و مدیریتی کم نظیری است.
اسحاق جهانگیری پس از بازدید از بخش های مختلف خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا) گفت: به لحاظ اقتصادی در مقطع خاصی قرار گرفته ایم و برخی اوقات که گفته می شود در شرایط خطیری هستیم، برخی شاید بگویند که در بن بست قرار گرفته ایم اما باید گفت: ما به شرایط بحرانی نیز ورود پیدا نکرده ایم.
وی افزود: به لحاظ منابع نفت و گاز رتبه اول جهان در اختیار ماست و همچنین در بسیاری از ذخایر معدنی و خیلی از فلزات جزء 10 کشور اول جهان هستیم.
جهانگیری گفت: به لحاظ جغرافیایی نیز در منطقه ویژه ای قرار گرفته ایم و کشور بزرگ منطقه هستیم.
وی افزود: افکار عمومی امروز به صورت جدی از رسانه ها تأثیر پذیر است.
جهانگیری گفت: امروزه کارکرد رسانه ها به گونه ای است که همه مسؤولان و شهروندان به اهمیت و حساسیت آن واقف هستند.
وی ادامه داد: رسانه ها نقش مهمی در زندگی مردم و همچنین فضای مجازی، اجتماعی و فرهنگی کشور ایفا می کنند و همه به نوعی رسانه ای شده اند.
جهانگیری با اشاره به روز خبرنگار گفت: باید به یک واقعیت اشاره کرد و آن این که خبرنگار، روزنامه نگار و رسانه آن قدر مهم و با اهمیت است که به نظر من نه تنها یک روز، بلکه تمام روزهای سال به نام خبرنگار نامگذاری شود و این حرف گزافه نیست و هر روز می تواند روز خبرنگار باشد.
تکیه بر ظرفیتهای داخلی؛ مهمترین عامل عبور از مرحله کنونی
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: مهمترین عامل عبور از مرحله فعلی جنگ اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران تکیه بر ظرفیتهای داخلی است.
جهانگیری افزود: یکی از مهمترین اصلها توجه به ظرفیتهای داخلی بازسازی و ترمیم سرمایه انسانی و اعتماد عمومی است یعنی همه نیروهای وفادار به جمهوری اسلامی ایران زیر یک چتر قرار گیرند.
وی گفت: آمریکاییها در چند ماه گذشته تلاش کردند با اقدامات رسانهای و روانی افکار عمومی جامعه ما را تحت تاثیر قرار دهند تا مردم از آینده کشورشان ناامید شوند و اینکه جمهوری اسلامی با مشکل مواجه شده است بنابراین ما هم باید در داخل برای مقابله با این فضای رسانه ای، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی را بازسازی کنیم تا ملت به آینده خود امیدوار باشند که این مهم با اتحاد و انسجام ملی محقق میشود.
جهانگیری افزود: از فشارهای اقتصادی که بر خانوادهها میگذرد مطلع هستم و میدانم با سیاستهای ارزی هم بالاخره ممکن است شرایطی برای تولید ایجاد شود و حتی وضعیت اشتغال را هم تحت تاثیر قرار دهد، اما باید با تکیه بر توان داخلی و گفتگو و اتحاد مسائل را حل و فصل کنیم که در این زمینه نقش رسانهها بسیار مهم است.
وی تاکید کرد: اگر اتحاد ملی و سرمایه اجتماعی بازسازی شود مطمئنا در آن صورت میتوان گفت که بر مشکلات میتوان فائق آمد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه مرجعیت رسانهای کشور در تهدید است، گفت: نباید کاری کنیم که مردم مطالب را از رسانههای معاندی که برای ضربه زدن به ملت ایران تشکیل شده اند بگیرند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه فساد در کشور بزرگ شده و به برخی مسئولان بالای کشور هم رسیده است، افزود: البته در دورهای که میشد با فساد مقابله کرد و دامن برخی مسئولان به آن آلوده نشود، کوتاهی شد که اگر اقدامات جدی صورت میگرفت امروز دیگر مقابله با فساد به مطالبه عمومی و دغدغه اجتماعی تبدیل نمیشد.
جهانگیری در عین حال گفت: برخی کسانی که امروز از وضعیت فساد انتقاد میکنند و در دورهای مسئولیت داشتند بدانند مطمئنا فساد در دوره مسئولیت شان بیشتر از زمان کنونی بود.
وی با بیان اینکه برای مقابله با فساد باید با رانت مبارزه کرد، افزود: عزم دولت، مقابله جدی با فساد است و در این زمینه نگاه زیرساختی دارد تا هم از بروز فساد جلوگیری و در صورت وجود فساد با عاملان آن قاطعانه برخورد شود.