کشت انتظاری سیب زمینی در ۱۰ هزار هکتار از مزارع کردستان
محقق و عضو هیئت علمی کارگروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه کردستان میگوید در اجرای این طرح ۳۰ تا ۶۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکزکردستان اکنون طرح کشت انتظاری سیب زمینی ۴ سال است که با هدف کاهش مصرف آب در مزارع کردستان انجام میشود.
مرادی معاون زراعت جهاد کشاورزی استان کردستان گفت:در اجرای این طرح سیب زمینی در فصل پاییز کشت و در فصل تابستان برداشت میشود.
۱۳ هزار متر مکعب در هکتار برای این مزارع آب مصرف میشود در حالی که آب تخصیصی به هر هکتار دراین دشتها ۷ هزار متر مکعب است.
برای هر کیلو سیب زمینی ۲۵۰ تا ۴۰۰ لیتر آب مورد نیاز است.
وی افزود: در دشتهای قروه و دهگلان که به دلیل مصرف زیاد آب دشتهای ممنوعه نام گرفته است سالانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب مصرف میشود.
به گفته حسین پناهی در کشت انتظاری سیب زمینی خاک ورزی و تبخیر آب انجام نمیگیرد و عملکرد برداشت سیب زمینی در این روش نسبت به روش سنتی و قدیمی ۱۰ تن بیشتر خواهد بود.
در روش قدیمی در هر هکتار ۳۲ تن سیب زمینی برداشت میشد، اما در این روش برداشت به ۴۲ تن میرسد.
مصرف تازه خوری سیب زمینی در این نوع کشت، تنظیم عرضه و تقاضا و نیز ایجاد شغل برای کارگران فصلی از مزایای دیگر این طرح است.