رويدادهاي سرزمين هاي اشغالي؛
هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی
ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین روز جمعه به رژیم صهیونیستی در خصوص "پیامدهای خطرناک" بستن مسجدالاقصی هشدار داد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما ؛ مهمترين اخبار و رويدادهاي سرزمين هاي اشغالي در دوازده ساعت گذشته به شرح ذيل است.
محمود الهباش اقدام واقعی را برای نجات فلسطین خواستار شد
قاضی القضات فلسطین ، مشاور امور دینی و روابط اسلامی رئیس تشکیلات خودگردان از جهان عربی و اسلامی خواست اقدامی واقعی و همه جانبه برای نجات مسجدالاقصی از دست اشغالگران صهیونیست انجام دهند.
پایگاه اینترنتی خبرگزاری فلسطین (وفا) نوشت محمود الهباش امروز شنبه در بیانیه ای مطبوعاتی تاکید کرد صحنه هایی که دیروز جمعه مقابل درها و صحن های مسجدالاقصی رخ داد قهرمانی و شرف ساکنان بیت المقدس و فداکاری های آنان در سال گذشته را یادآوری کرد که با حرکت خود تفکر نژادپرستانه و جنایتکار حکومت راست گرا و تندروی رژیم اشغالگر را شکست دادند. حرم شریف قدسی خط قرمزی است که نباید به آن نزدیک شوند و ملت فلسطین تا آخرین نفس آماده دفاع از آن است.
قاضی القضات فلسطین از فلسطینیان خواست کسانی که می توانند خود را به بیت المقدس برسانند تا در کنار سایر برادران خود داخل مسجدالاقصی تجمع کنند و از امت عربی و اسلامی بخواهند برای نماز در مسجدالاقصی به سوی این سرزمین بیایند.
وی افزود, سران فلسطین و در راس آنها محمود عباس جریان حوادث و تحولات شهر قدس را زیر نظر دارند و پرونده قدس و مقدسات آن در راس دستور کار آنها قرار دارد. آنها به همه طرف های مربوط و به ویژه سازمان های بین المللی تلگراف زده و اعلام کرده اند ادامه حملات اسرائیل علیه مسجدالاقصی احتمال همه گزینه هایی را مطرح می کند که بارها درباره آن هشدار داده ایم و از همه مهمتر احتمال جنگ دینی که حکومت اشغالگر آتش آن را روشن کرده و هیچ کس نتایج فاجعه بار آن را نمی داند.
سازمان اوقاف اسلامي قدس بستن درب هاي مسجد الاقص به روي نمازگزاران را محکوم کرد
سازمان اوقاف اسلامی قدس، اقدام صهیونیستها به بستن درهای مسجدالاقصی به روی نمازگزاران فلسطینی را محکوم کرد.
به گزارش پایگاه خبرگزاری فلسطین سازمان اوقاف اسلامی قدس در بیانیه ای که شب گذشته منتشر کرد درباره پیامدهای رفتار مکرر پلیس نیروی اشغالگر در بستن درهای مسجدالاقصی و جلوگیری از انجام فریضه نماز در آن هشدار داد.
این سازمان در بیانیه خود تاکید کرد مقامات اشغالگر بر مسجدالاقصی حاکمیت ندارند و فقط تلاش می کنند با نادیده گرفتن وضع تاریخی و حقوقی و دینی این مکان مقدس حاکمیت خود را به آن تحمیل کنند.
این بیانیه همچنین تاکید کرد سازمان اوقاف اسلامی تنها مسئول اداره همه امور مربوط به مسجدالاقصی تحت نظر عبدالله دوم پادشاه اردن است.
مشارکت گسترده در راهپیمایی روز جمعه اراده فلسطینیان را نشان می دهد
فوزی برهوم سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس در صفحه خود در توئیتر نوشت... مشارکت پرشور مردم در راهپیمایی جمعه "انقلابیون برای قدس و مسجدالاقصی" اراده و قدرت جبهه داخلی فلسطین و انسجام و هماهنگی مردم با رهبران مقاومت را در نبرد دفاع از مقدسات، گرفتن حق ملت و شکست محاصره غزه به تصویر می کشد.
عضو فتح هر نوع آتش بس با رژیم صهیونیستی را در برابر امتیازات سیاسی رد کرد
عضو دفتر مرکزی جنبش فتح هر نوع توافق آتش بس با رژیم صهیونیستی در برابر دادن امتیازات سیاسی به این رژیم را رد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، عباس زکی در مصاحبه با این شبکه، درباره احتمال نهایی شدن توافق بین اسرائیل و جنبش حماس برای آتش بس در غزه گفت: آتش بس در برابر هزینههای سیاسی قابل قبول نیست. هیئتی از فتح امروز به قاهره سفر خواهد کرد تا در گفتگوها زیر نظر مصر مشارکت کند.
زکی افزود: در شرایطی که ملت ما در نوار غزه، اسرائیل را به این صورت با قدرت تهدید میکند، زمان آن رسیده است که برای آتش بس، هیچ نوع تاوان سیاسی تعیین نشود. باید هوشیار بود تا این مسئله، توطئه جدید آمریکایی- صهیونیستی با تامین مالی عربی برای جدا کردن همیشگی نوار غزه از کرانه باختری نباشد.
در پی بسته شدن مسجدالاقصی، تشکیلات خودگردان به تل آویو هشدار داد
ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین روز جمعه به رژیم صهیونیستی در خصوص "پیامدهای خطرناک" بستن مسجدالاقصی هشدار داد.
مقامات رژیم صهیونیستی روز جمعه مسجدالاقصی را که در پی حمله یک فلسطینی با سلاح سرد نزدیک این مسجد، به مدت چند ساعت به روی نمازگزاران فلسطینی بسته شده بود، بازکردند.
خبرگزاری فلسطین (وفا) گزارش کرد ماموران پلیس رژیم صهیونیستی نمازگزاران فلسطینی را مجبور به ترک مسجد کردند و یکی از درهای آن را بستند. این خبرگزاری همچنین از بازداشت چهار نمازگزار فلسطینی توسط نظامیان صهیونیستی خبر داد. طبق اعلام این منبع پلیس رژیم صهیونیستی جمعه شب دسترسی به مسجدالاقصی و برگزاری نماز را در آن ممنوع کرد.
یک عرب اسرائیلی که به گفته مسئولان امنیتی اسرائیل قصد داشت نزدیک مسجدالاقصی با سلاح سرد یک مامور پلیس اسرائیل را به قتل برساند، توسط نظامیان کشته شد. پس از این حادثه پلیس اسرائیل مسجدالاقصی را بست.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از قدس،محمود عباس ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین جمعه شب برای بررسی تازه ترین تحولات مربوط به مسجدالاقصی نشستی فوری تشکیل داد. این نهاد با انتشار بیانیه ای تاکید کرد تدابیری که اسرائیل در شرق قدس و به ویژه در رابطه با مسجدالاقصی به کار گذاشته است از نظر ما کاملا مردود است و مسئول همه پیامدهای خطرناک آن دولت اسرائیل است.
اسرائیل شرق قدس را پس از جنگ ژوئن سال هزار و نهصد و شصت و هفت اشغال و آن را ضمیمه خاک خود کرد اما جامعه جهانی این اقدام اسرائیل را هرگز به رسمیت نشناخته است.
محمود عباس در این بیانیه که در خبرگزاری وفا منتشر شد، تاکید کرد:" من بار دیگر تکرار می کنم که شرق قدس و مسجدالاقصی برای ما خطر قرمز هستند. تا زمانی که این خط قرمز رعایت نشود، از صلح و امنیت خبری نخواهد بود. "
بر اساس وضعیتی که از سال هزار و نهصد و شصت و هفت در خصوص مسجدالاقصی برقرار شده، اردن حافظ این مکان مقدس محسوب می شود. وضعیت موجود به مسلمانان فلسطینی اجازه می دهد شبانه روز در هر ساعتی به صحن مسجد الاقصی دسترسی داشته باشند اما ورود یهودیان به این مکان مقدس محدود است و حق برگزاری مراسم مذهبی هم ندارند.
هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی هشدار فلسطینیان به رژيم صهيونيستي در پی بستن مسجدالاقصی
حماس: تلاشها برای آتش بس در غزه به مراحل پایانی نزدیک شده است
عضو دفتر سیاسی جنبش حماس اعلام کرد تلاشها برای به دست آمدن توافق آتش بس در نوار غزه به مراحل پایانی نزدیک شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، خلیل الحیه در مصاحبه با این شبکه گفت: تلاشهای مصر، سازمان ملل و قطر برای آتش بس در نوار غزه وارد آخرین مرحله شده است. مسئله موافقت با آتش بس با شروط سیاسی مطرح نیست. ما میگوییم بر اساس تفاهمهای سال ۲۰۱۴، آتش بسی برقرار شد که تا زمانی که اشغالگران به آن پایبند باشند، ما هم به آن پایبند خواهیم بود. ما از ملت خود دفاع میکنیم.
الحیه افزود: ملت فلسطین با اهداف مشخصی برگزاری راهپیماییهای بزرگ بازگشت را آغاز کرد که در راس آنها، شکستن محاصره نوار غزه است. اگر این اهداف با برگزاری این راهپیماییها محقق شود، پس از آن از هر کسی که بخواهد دست خود را برای کمک به طرف ملت فلسطین دراز کند، استقبال خواهیم کرد. اما همچنان به مبارزه و جهاد خود با شیوههای مختلف ادامه خواهیم داد.
وی خاطر نشان کرد: دور جدید مذاکرات با هدف برقراری آتش بس فراگیر، پس از عید قربان در قاهره آغاز خواهد شد. امیدواریم این گفتگوها به تحقق خواستههای ملت فلسطین در زمینه شکستن محاصره نوار غزه منجر شود. ان شاء الله رنجهای ملت فلسطین در نوار غزه کاهش خواهد یافت.
پیشنهاد جدید سازمان ملل برای حفاظت از فلسطینیانسازمان ملل متحد گزارشی را در ارتباط با چگونگی حفاظت بهتر از فلسطینیان منتشر کرد.
شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی گزارش داد: این نهاد مأمور شده است به بررسی راه ها برای حفاظت از غیر نظامیان در غزه و دیگر سرزمین های فلسطینی در مقابل استفاده شدید و سراسری از زور از سوی ارتش اسرائیل بپردازد.
خبرنگار الجزیره انگلیسی از سازمان ملل متحد گزارش داد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد به آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان دستور داد به بررسی این گزارش و توصیه های موجود در آن بپردازد تا بتواند راه های جدیدی برای حفاظت از غیر نظامیان فلسطینی در مناقشه کنونی با دولت اسرائیل پیدا کند.
توصیه های دبیرکل سازمان ملل متحد شامل چهار مورد می شود. مورد نخست شامل افزایش تعداد پرسنل سازمان ملل متحد در سرزمین های اشغالی فلسطین می شود تا بتوان به غیر نظامیان فلسطینیان برای بهبود کیفیت زندگیشان کمک کرد. دومین توصیه شامل اختصاص بودجه بیشتری برای سازمان ملل متحد و دیگر سازمان های غیر دولتی برای بهبود آموزش های بهداشتی و اقتصاد در سرزمین های اشغالی می شود. دو توصیه اخر آنتونیو گوترش مستلزم آن است که شورای امنیت قطعنامه ای را برای اجرای این توصیه ها صادر کند. یک مورد شامل استقرار مأموریت نظارتی می شود که اعضای آن می توانند نقش میانجی را بین ارتش اسرائیل و معترضان فلسطینی ایفا کنند تا مانع از درگیر شدن آنها با یکدیگر شوند. موضوع نهایی شامل استقرار یک نیروی صلح بان و یک نیروی مسلح می شود تا دو طرف با یکدیگر درگیر نشوند و این که بتواند مانع از کشته و زخمی شدن افراد شد. تصویب این دو توصیه نهایی در شورای امنیتی در نبود برگزاری رایزنی های گسترده کار دشواری است زیرا آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ در دفاع از اسرائیل و حفاظت از آن به شدت قاطع است. این احتمال وجود دارد که آمریکا چنین اقداماتی را وتو کند و این موضوع سبب خواهد کل این پیشنهاد دور انداخته شود. اما از آنجایی که مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصمیم گرفت در ارتباط با این موضوع رایزنی کند و سبب ایجاد رویکرد جدیدی از سوی گوترش در ارتباط با بحران کنونی در سرزمین های اسرائیلی و فلسطینی شود، این موضوع به برگزاری دور جدیدی از گفتگوها در شورای امنیت سازمان ملل متحد منجر خواهد شد.