پخش زنده
امروز: -
نیویورک تایمز؛ حمله به کودکان در یمن سوالاتی را درباره سیاست آمریکا در قبال یمن ایجاد می کند
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، روزنامه
نیویورک تایمز در گزارشی نوشت، 44 گور کوچک, سوالاتی را درباره سیاست آمریکا در قبال یمن در ذهن ایجاد می کند. در این گزارش به قلم شعیب المساوا، بن هوبارد و اریک اشمیت آمده است: پسر بچه ها به سوی اتوبوس هجوم آوردند، بدن نحیف آنها باعث شد هر سه نفر آنها بتوانند روی یک صندلی بنشینند و آنهایی که دیرتر وارد اتوبوس شدند مجبور بودند در راهرو بنشینند. آنها درباره این سفر زمینی هیجان زده بودند و با صدای بلند صحبت می کردند تا جایی که یک پسر قد بلند برای جلب توجه آنها دستانش را روی گوشهایش قرار داد و فریاد زد. چند ساعت بعد بیشتر آنها جان خود را از دست داده بودند.
آنها برای خوردن غذا در روستایی فقیر در شمال یمن توقف کرده بودند که حمله هوایی ائتلاف (متجاوز) عربی تحت رهبری عربستان سعودی در آن حوالی رخ داد و اتوبوس آنها به آهن قراضه ای تبدیل شد و افراد سوار بر آن اتوبوس به هر نقطه ای پرتاب شدند. به گفته شاهدان و والدین این کودکان، عده ای زخمی شدند و خونریزی داشتند و عده ای نیز کشته شدند. در ویدئوی تهیه شده پس از این حمله هوایی، یک پسر نوجوان غرق در خون گفت: پایم کج شده است. یک جت جنگنده به ما حمله کرد.
مقامات بخش بهداشت یمن اعلام کردند در این حمله پنجاه و چهار نفر کشته شدند که چهل و چهار تن از آنها کودک بودند و شمار زیادی نیز زخمی شده اند. درگیری ها در یمن سال دو هزار و چهارده آغاز شد، زمانی که جنبش انصارالله کنترل پایتخت یعنی صنعا را به دست گرفت و باعث شد دولت این کشور فراری شود. مارس سال دو هزار و پانزده، عربستان سعودی (به اصطلاح) ائتلافی متشکل از کشورهای عربی تشکیل داد و مداخله ای نظامی را با هدف بازگرداندن دولت (مستعفی و فراری) یمن آغاز کرد. این ائتلاف هنوز نتوانسته است به این هدف دست پیدا کند.
حمله نهم ماه اوت به صورتی خاص شوکه کننده بود، حتی برای جنگی که در آن کودکان قربانیان اولیه بوده اند و در بزرگترین بحران انسانی در جهان در حال رنج کشیدن هستند و سوء تغذیه در یمن شایع است و وبا نیز در این کشور شیوع پیدا کرده است. این جنگ باعث کشته شدن بیش از ده هزار نفر شده است. این رقم مربوط به دو سال قبل است و از آن زمان تاکنون، سازمان ملل متحد نتوانسته است آن را به روز کند. این حمله باعث ایجاد سوالاتی در ارتباط با تاکتیک های (به اصطلاح) ائتلاف و حمایت آمریکا از این حملات شده است.
مقامات نظامی آمریکا که از انجام شدن این گونه حملات خشمگین شده اند -که باعث کشته شدن غیر نظامیان در بازارها، مراسم ازدواج و مراسم سوگواری می شود- تأکید می کنند آمریکا یکی از طرف های این جنگ نیست. سازمان های حقوق بشری می گویند آمریکا نمی تواند نقش خود را نادیده بگیرد، با توجه به این که تسلیحاتی به ارزش میلیاردها دلار به کشورهای هم پیمان با خود فروخته است و کمک های اطلاعاتی در اختیار آنها قرار می دهد و به بمب افکن های آنها در هوا سوخت رسانی می کند.
کنگره اخیرا در ارتباط با این جنگ ابراز نگرانی کرده است. لایحه سیاست دفاعی که ترامپ روز دوشنبه آن را امضا کرد شامل یک بند دو حزبی می شود که مستلزم آن است که مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا تأیید کند عربستان سعودی و امارات عربی متحده, هم پیمان نزدیک به ریاض -دو کشور پیشرو در ائتلاف- در حال برداشتن گام هایی به منظور جلوگیری از کشته شدن غیر نظامیان هستند. اگر پمپئو نتواند این موضوع را تأیید کند، این قانون آمریکا را از سوخت رسانی به جت های (به اصطلاح) ائتلاف منع می کند.
پمپئو در گفتگوی تلفنی این هفته خود با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی و وزیر دفاع این کشور، موضوع حمله به این اتوبوس را مطرح کرد. جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا نیز یک ژنرال سه ستاره را به ریاض اعزام کرد تا سعودی ها را برای انجام دادن تحقیقات در ارتباط با بمباران این اتوبوس تحت فشار قرار دهد. در بحبوحه این حمله، اعضای کنگره پا را فراتر گذاشتند و خواستار شفاف سازی نقش آمریکا در حملات هوایی در یمن و انجام شدن تحقیقات در این باره شدند که آیا حمایت از این حملات می تواند سبب شود پرسنل نظامی آمریکا در ارتباط با جنایت جنگی از نظر حقوقی در معرض خطر قرار بگیرند یا خیر.
در همین حال، شرکت پیمانکار دفاعی ریتون با قانون گذاران آمریکایی و مقامات وزارت امور خارجه آمریکا برای صدور مجوز فروش شصت هزار مهمات هدایت شونده با دقت بالا به عربستان سعودی و امارات عربی متحده طی قراردادهایی به ارزش میلیاردها دلار، لابی کردند. ائتلاف (متجاوز) تحت رهبری عربستان سعودی اعلام کرد به منظور جلوگیری از تلفات غیر نظامیان تلاش می کند و این ائتلاف دشمنان خود یعنی حوثی ها (جنبش انصارالله) را به استفاده از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی متهم کرده است.