به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از اسوشیتدپرس، یک کمیته ویژه سازمان ملل امروز پنجشنبه از بحرین خواست نبیل رجب، فعال در بند را فورا آزاد کند.
این کمیته، رجب را به علت دیدگاه های سیاسی اش، قربانی «آزار و اذیت» حکومت بحرین توصیف کرد.
بیانیه کارگروه سازمان ملل درباره بازداشت های خودسرانه در شرایطی منتشر شد که رجب در مطالبی که در توییتر منتشر کرده، در حال گذراندن دوره پنج ساله حبس است.
در شرایطی که حکومت بحرین به سرکوب مخالفان ادامه می دهد، این پرونده به طور گسترده در سطح بین المللی مورد انتقاد قرار گرفته است.
وی ممکن است بابت اتهاماتی دیگر، به حبس بیشتری محکوم شود.
بحرین، که میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا و یک پایگاه دریایی انگلیس است، به درخواست ها برای اظهار نظر درباره بیانیه این کمیته هنوز پاسخ نداده است.
منامه همچنین به پرسش های کمیته سازمان ملل درباره پرونده رجب پاسخی نداد.
این کمیته اعلام کرده است: «مشخص است اعتقادات و دیدگاه های سیاسی آقای رجب محور پرونده جاری است و این که مقامات رویکردی در قبال وی نشان داده اند که فقط می توان آن را تبعیض آمیز توصیف کرد».
این کمیته می افزاید: «وی برای چندین سال هدف آزار و اذیت از جمله محرومیت از آزادی قرار گرفته است و این دلیل دیگری ندارد به غیر از این که وی از حق خود برای ابراز چنین دیدگاه ها و اعتقاداتی استفاده می کند».
رجب به علت حمایت از اعتراضات مردمی سال 2011 در بحرین، با سال ها حبس و اقدامات دولت علیه خود رو به رو شده است.
در آن زمان اکثریت شیعیان بحرین و دیگر گروه ها، از خاندان سنی حاکم بر این کشور موسوم به آل خلیفه، خواستند آزادی های سیاسی بیشتری به آنها اعطا کند.
این در حالی است که بحرین با کمک گرفتن از نیروهای سعودی و اماراتی، در نهایت اعتراضات مردمی را سرکوب کرد.
رجب ماه اوت سال 2012 به اتهام دامن زدن به درگیری های بین نیروهای امنیتی و معترضان، به سه سال حبس محکوم شد.
در آن زمان، وی در حال گذراندن دوره حبس سه ماهه خود به علت انتشار مطالب ضد دولتی در توییتر بود.
رجب ماه مه سال 2014 پس از گذراندن دو سال حبس آزاد شد ولی مجددا در ارتباط با اظهاراتش در توییتر بازداشت شد.
حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین، ماه ژوئیه سال 2015 به علت نگرانی ها درباره وضع سلامت رجب پس از آن که وی حدود سه ماه در زندان بود، این فعال را عفو کرد.
با این حال، رجب ماه ژوئن سال 2016 در ارتباط با توییت هایش در خصوص بدرفتاری ها در زندان «جو» بحرین و انتقاد از تلفات غیرنظامیان در جنگ یمن که توسط ائتلافی سعودی هدایت می شود و بحرین نیز عضو این ائتلاف است، مجددا دستگیر شد.
دادستان ها همچنین درباره نامه هایی که این فعال 53 ساله در زندان نوشت و بعدا توسط روزنامه های لوموند و نیویورک تایمز منتشر شد، تحقیق کردند.
درخواست کمیته سازمان ملل بعید است حاکمان بحرین را که یک جزیره واقع در آب های ساحلی عربستان سعودی در خلیج فارس است، تحت تاثیر قرار دهد.