تعادل بخشی جمعیت چولهها ، تنها راه حفاظت از درختان میانجنگل
برای حفاظت از درختان بنه در منطقه میانجنگل فسا باید جمعیت چولهها را تحت کنترل درآورد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مسئول اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست فارس که برای بررسی آسیبهای ناشی از جویدگی تنه درختان بنه توسط چولهها به منطقه میان جنگل فسا رفته بود گفت: بعد از اقدامات پیشین که تاکنون کارساز نبوده، اقدام نهایی سرشماری جمعیت چوله در منطقه خواهد بود که باید با اعمال روش هایی، جمعیت این جانور را کم و به تعادل برسانیم.
مسئول اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست فارس آسیب شدید درختان بنه بوسیله چوله در این منطقه جنگلی را از تهدیدات جدی محیط زیست و منابع طبیعی اعلام کرد و افزود: آمار درختان آسیب دیده در منطقه زیاد است و این تهدید پیامد خشکسالیهای اخیر است که به دلیل کاهش غذای این جانور در منطقه اتفاق افتاده و این جانور مجبور به تغدیه از پوست درختان بنه شده است.
بردبار همچنین با اشاره به نبود شکارچی طبیعی چوله مثل پلنگ در منطقه گفت: این عامل سبب رشد جمعیت این جانور در منطقه و آسیب رساندن آن به درختان بنه شده است.
وی استفاده از تور سیمی، ورقهای فلزی و مواد دور کننده و سنگ چینی دور درختان را از جمله اقدامات پیشگیرانه خواند و گفت : در صورت ادامه خسارت ، اداره کل محیط زیست استان اقدامات لازم برای حفاظت درختان بنه را انجام خواهد داد.
اردالی کارشناس منابع طبیعی فسا نیز در این بازدید، در خصوص انجام اقدامات پیشگیرانه گفت: به دلیل وسیع بودن منطقه جنگلی و تراکم درختان و اختصاص نیافتن اعتبار مناسب هنوز اقدام موثر و مطلوبی برای حفاظت درختان بنه از طرف منابع طبیعی فسا انجام نشده و نیاز به حمایتهای مناسب استانی داریم.
دو سالی است که درختان بنه در منطقه میانجنگل فسا مورد هجوم دندانهای تیزجانوری بنام چوله یا تشی قرار گرفته که این خسارات در سال جاری بیشتر شده است و با پیگیری این مشکل زیست محیطی از طریق خبر صدا و سیمای مرکز فارس، کارشناسان نظارت بر حیات وحش اداره کل محیط زیست فارس از منطقه میانجنگل فسا بازید کردند.