به گزارش
خبرگزاری صداو سیما مرکز کُردستـــان ، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کُردستان گفت : امسال 2 هزار و ۶۱ هکتار زمین زیر کشت دانه روغنی قرار داشت که به علّت سرمازدگی و آفت علف هرز ، یک هزار و ۸۱۰ هکتار آن قابل برداشت بود.
محمّدصالح احمدی افزود : با مدیریت خوب مزارع، بارش باران بهاره مناسب و مبارزه با آفت شته و علف هرز ، متوسط برداشت محصول در هر هکتار زمین ۵۰۰ کیلوگرم نسبت به سال قبل افزایش یافت.
به گفته وی، طبق برنامه پیش بینی شده متوسط برداشت دانه روغنی 2 هزار و ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار است که از مزارع کُردستان 2 هزار و ۷۰۰ کیلوگرم برداشت شده است .
کشت دانههای روغنی از جمله کلزا از برنامههای وزارت جهادکشاورزی برای خودکفایی در تولید روغن خوراکی در برنامه ششم توسعه قرار دارد تا با تلاش کشاورزان و حمایت دستگاههای اجرایی بتوان از چالشهای جدی تولید دانههای روغنی و روغن خوراکی خارج شد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کُردستان افزود: در این راستا علاوه بر حمایت وزارت جهاد کشاورزی از بهره برداران کشت کلزا ، تمامی محصول هم به صورت تضمینی به قیمت ۲۸ هزار ۶۶۰ ریال خریداری میشود که در استان کُردستان هفت مرکز برای این کار شامل سنندج ، کامیاران ، مریوان ، بیجار ، قروه ، دهگلان و سقز راه اندازی شده است.
همچنين ۵۰ درصد قیمت تضمینی معادل ۶۵ میلیارد ریال آن تاکنون به کشاورزان پرداخت شده که مابقی مطالبه آنها نیز به زودی پرداخت میشود.
احمدی با اشاره به فعالیت ۶۰۰ بهره بردار در بخش کلزا کُردستان گفت : کامیاران با ۵۲۰ هکتار سطح زیر کشت بیشترین میزان کشت را به خود اختصاص داد و قروه و دهگلان هر کدام با ۵۰۰ هکتار و مریوان و سقز هر کدام با ۱۵۰ هکتار در رتبههای بعدی قرار دارند، سروآباد نیز با ۱۳ هکتار کمترین میزان زمین زیر کشت را دارد .
دانه روغنی کلزا به صورت آبی و در پاییزه کشت میشود ، کشت این محصول به صورت مکانیزه و برداشت آن خرداد ماه است .
استان کُردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.