پخش زنده
امروز: -
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری با اعلام اینکه خطوط هوایی موظف به عرضه ریالی بلیت های خود هستند گفت: با تخصیص ارز به ایرلاین ها از طریق سامانه نیما، قیمت بلیت کاهش خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، رضا جعفر زاده، با اشاره به ابلاغ سازمان هواپیمایی کشوری به ایرلاین های خارجی مبنی بر ضرورت فروش بلیت به صورت ریالی گفت: شنیدیم که برخی ایرلاین های خارجی خواستار دریافت ارز از متقاضیان در ازای فروش بلیت شده اند که با عکس العمل سازمان و ابلاغیه ای که صادر کرد، دیگر شاهد تقاضای اینچنینی نبوده ایم.
وی ادامه داد: سازمان هواپیمایی کشوری به صورت مستمر برای کشف اینچنین تخلفات بازرسی می کند، اما اگرمردم چنین موردی مشاهده کردند، می توانند تخلف را به سایت سازمان هواپیمایی کشوری به آدرس CAO.ir گزارش دهند.
جعفرزاده درباره تغییرات نرخ بلیت هواپیما در روزهای اخیر گفت: سازمان هواپیمایی کشوری هیچگونه نرخ تکلیفی به شرکت های هواپیمایی ابلاغ نکرده است. آنچه که مطرح بوده این است که به خاطر نواسانات ارزی و این مساله که حدود ۶۰ درصد از هزینه های شرکت های هواپیمایی ارزی است، قیمت بلیت تحت تاثیر قرار گرفته است.
وی افزود: برای رفع این مشکل راهکارهایی را ارائه کرده ایم. ابتدا قرار بود که بنا به بخش نامه بانک مرکزی، تخصیص ارز به شرکت های هواپیمایی از طریق سامانه سنا صورت بگیرد. شرکت های هواپیمایی با کار کارشناسی اعلام کردند نرخ اعلام شده سبب افزایش قیمت ها می شود. سازمان هواپیمایی کشوری طبق وظیفه خود با مقامات ذی ربط جلسه گذاشت و نهایتا به بانک مرکزی اعلام شد که ارز به شرکت های هواپیمایی از طریق سامانه نیما به شرکت های هواپیمایی اختصاص داده شود.
این مقام مسئول همچنین گفت: منتظر ابلاغ هستیم، اما عصر یکشنبه با این موضوع موافقت شده است. با تخصیص ارز از طریق سامانه نیما قیمت بلیت هواپیما کاهش خواهد یافت. افزایش آنطور که در فضای مجازی گفته می شود نیست. اما نرخ بلیت هواپیما به قیمت سامانه نیما بستگی دارد.
نظارت دقیق سازمان هواپیمایی کشوری
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در مورد نظارت های سازمان هواپیمایی کشوری بر بازار هوانوردی گفت: نظارت سازمان هواپیمایی کشوری نظارت گسترده ای است و در تمام بخش های صنعت هوانوردی جاری است. در خصوص نرخ هواپیما دو نوع نظارت وجود دارد، یکی از طریق بازرسی های هواپیمایی کشوری و یکی از طریق گزارشات است.
وی ادامه داد: اعلام کرده ایم که شرکت های هواپیمایی باید بر نحوه توزیع بلیت های خود نظارت داشته باشند. ملاک نرخ بلیت، کلاس نرخی است که شرکت های هواپیمایی در سایت خود اعلام می کنند. این وظیفه شرکت های هواپیمایی است که نرخ خود را اعلام کنند. خریداران و توزیع کنندگان بلیت باید بر اساس آن نرخ عمل کنند.
جعفرزاده گفت: خواهش ما از خریداران بلیت هواپیما این است که حتما از طریق مراجع معتبر اقدام به خرید بلیت هواپیما کنند، که قابل نظارت و پیگیری است. در صورتی که تخلفی صورت بگیرد یا گزارشی به سازمان داده شود، دفترهای دارای مجوز در مرحله اول اخطار دریافت می کنند، در مرحله بعدی مجوز آن ها تعلیق شده و نهایتا لغو مجوز صورت خواهد گرفت.
وی افزود: عمدتا تخلف از این ناحیه نیست. عمدتا از جانب مراکز و یا واسطه های بدون مجوز است. اسامی تمام مراکز معتبر و سایت های مجوز دار در سایت هواپیمایی کشوری موجود است. همچنین اصالت سنجی نرخ بلیت هواپیما در سایت سازمان هواپیمایی کشوری و سایت انجمن شرکت های هواپیمایی وجود دارند. خریداران با رجوع به این سایت ها می توانند ببینند که آیا برای بلیتی که خریداری کرده اند، صندلی پروازی موجود است یا خیر.
جعفرزاده همچنین درباره بازتاب سخنان معاون حمل ونقل وزیر راه و شهرسازی در رسانه ها درباره احتمال تعطیلی ایرلاین ها گفت: فکر می کنم صحبت های آقای تقی زاده اشتباه منعکس شده باشد و یا برداشت ها از آن غلط بوده باشد.
وی ادامه داد: عبور از این وضعیت و ایجاد ثبات نرخی نیاز به همکاری تمام دستگاه ها دارد. این باور به وجود آمده است و امیدواریم که بتوانیم خدمات خوبی را به مردم ارائه بدهیم.