پخش زنده
امروز: -
ضریب هوشی نوزادان تغذیه شده با شیر مادر نسبت به نوزادان شیرخشکی، 8 واحد بیشتر است.
دکتر رضا سعیدی در حاشیه کنفرانس علمی «تغذیه با شیر مادر» در مشهد گفت: گرچه مادران، تغذیه نوزاد را با شیر خود آغاز میکنند، اما در ماههای اولیه این روش تغذیه را با این تفکر که مواد مغذی مورد نیاز نوزاد بطور کامل در شیر مادر وجود ندارد، خودسرانه قطع میکنند.
مدیرعامل بیمارستان رضوی افزود: تغذيه كودك با شير مادر طي 6 ماه اول پس از تولد، موجب كاهش مرگ و مير سالانه كودكان به ميزان 1 ميليون نفر در سطح جهاني ميشود.
دکتر سعیدی با تأکید بر اینکه شير مادر تا پايان 6 ماهگي تأمينكننده همه نيازهاي تغذيهاي كودك مانند نياز به آب است گفت: مادری که فرزندش را با شیر خود تغذیه میکند، علاوهبر سود رسانی به نوزادش، خود نیز از این روش سود میبرد.
وی افزود: این مادران کمتر دچار کمخونی و فقر آهن شده و در برابر ابتلاء به سرطانهایی مانند سرطان پستان مقاومترند.
سعیدی گفت: همچنین شیر مادر بیماریهای عفونی کوتاهمدت را در سنین پایین کاهش میدهد.
وی افزود: بيماريهاي دوره بزرگسالي نيز همچون ديابت، بيماريهاي گوارشي موسوم به التهاب روده، سرطانها و بيماريهاي قلبي_عروقي در ميان افراد تغذيه شده با شير مادر كمتر مشاهده ميشود.
مدیرعامل بیمارستان رضوی گفت: 99 درصد كودكان در ابتداي تولد با شير مادر تغذيه ميشوند كه اين رقم در زمان 3 ماهگي كودك به رقم 70 درصد و در 6 ماهگي به 55 درصد كاهش مييابد.
دهمین کنفرانس علمی یک روزه «ترویج تغذیه با شیر مادر» با حضور جمعی از متخصصان و اساتید دانشگاه کشور در بیمارستان فوق تخصصی رضوی برگزار شد.