پخش زنده
امروز: -
گوگل با وجود آنکه کاربران در تنظیمات دستگاه های خود از این شرکت می خواهند از ضبط حرکات آنها جلوگيري کند، باز هم اطلاعات مربوط به جابجایی های آنها را ذخیره می کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، آسوشیتدپرس در گزارشی اختصاصی از سان فرانسیسکو نوشت: گوگل چنان سرسختانه و مصرانه تصمیم به ضبط حرکات کاربران دارد که با وجود آنکه کاربران در تنظیمات دستگاه های خود از این شرکت می خواهند چنین کاری نکند، گوگل باز هم اطلاعات مربوط به جابجایی های آنها را ذخیره می کند.
بر اساس تحقیقات آسوشیتدپرس، خدمات گوگل روی دستگاه های اندروید و آی فون با وجود آنکه کاربر در تنظیمات خصوصی سازی دستگاه خود، گزینه مربوط به شناسایی موقعیت مکانی و ذخیره داده های مکانی را غیر فعال می کند باز اقدام به گردآوری چنین اطلاعاتی می کند.
پژوهشگران حوزه رایانه در دانشگاه پرینستون نیز یافته های پژوهش آسوشیتدپرس را تایید کردند.
گوگل عموما در دستگاه های مختلف از کاربر تقاضا می کند اجازه دهد تا اطلاعات مکانی فرد ذخیره شود. حتی نرم افزاری مانند «گوگل مپس» به کاربر یادآوری می کند که به داده های موقعیت مکانی او دسترسی دارد. اگر کاربر با ضبط داده های مکانی حرکات خود موافقت کند، گوگل سوابق این داده ها را در یک خط زمانی روی نقشه برای او نمایش می دهد.
ذخیره چنین داده هایی با خطرات امنیتی همراه است و حتی پلیس نیز برای یافتن مظنونان از چنین اطلاعاتی استفاده می کند.
به عنوان مثال، پلیس کارولینای شمالی سال گذشته از شرکت گوگل خواست دستگاه هایی را که در نزدیکی یک صحنه قتل بوده اند شناسایی و ردیابی کند.
در نتیجه گوگل گزینه توقف را برای تاریخچه موقعیت مکانی فرد فعال کرده است که به گفته این شرکت مانع از به یادآوری موقعیت فرد به وسیله گوگل می شود.
حتی شرکت گوگل در این رابطه در صفحه پشتیبانی خود نوشته است که «کاربر می تواند تاریخچه موقعیت مکانی خود را در هر زمانی خاموش کند و در نتیجه مکان هایی که او سر می زند دیگر ضبط نخواهد شد.»
اما این موضوع واقعیت ندارد. حتی در شرایطی که کاربر ضبط داده های مکانی خود را شخصا نیز خاموش کند، باز هم برخی نرم افزارهای گوگل به شکل خودکار داده های مکانی کاربر را بدون آنکه وی اطلاع داشته باشد گردآوری می کنند.
به عنوان مثال هر بار که نرم افزار «Google Maps» یا سرویس نقشه گوگل را باز می کنید، این نرم افزار موقعیت جغرافیایی شما را ثبت می کند.
بروزرسانی های روزانه خودکار وضعیت آب و هوا بر روی دستگاه های اندروید نیز مکان های حضور کاربر را ضبط می کنند.
برخی جستجوها با موتور جستجوی گوگل که هیچ ربطی هم به موقعیت داده ای کاربر ندارند از جمله جستجوهای مرتبط با فروشگاه های مواد غذایی به سرعت موقعیت مکانی او را شامل عرض و طول دقیق جغرافیایی حتی با دقتی معادل کمتر از یک متر یادداشت و در حساب گوگل فرد ذخیره می کنند.
این مسئله حریم خصوصی دو میلیارد کاربر دستگاه های مجهز به سیستم عامل اندروید گوگل و میلیون ها دستگاه آی فون در سراسر جهان که برای خدمات نقشه و جستجو به گوگل متکی هستند را در بر می گیرد.
هرچند گوگل مدعی است در این رابطه با شفافیت کامل عمل می کند اما به منظور توقف ذخیره داده های مکانی کاربر، این شرکت اعلام کرد کاربران باید تنظیمات دیگری را در دستگاه های خود که لزوما هم اشاره ای به اطلاعات مکانی فرد در آن وجود ندارد خاموش کنند.
این تنظیمات که «فعالیت های وب و نرم افزار» نام دارد و به صورت پیش فرض فعال است، اطلاعات متنوعی از نرم افزارهای گوگل را در حساب گوگل کاربر ذخیره می کند.
در صورت خاموش کردن این گزینه، ذخیره اطلاعات کاربری روی حساب گوگل کاربر متوقف می شود.
اما اگر گزینه فعالیت وب و نرم افزار روشن باشد و صرفا گزینه تاریخچه موقعیت را خاموش کنید، تنها جلوی اضافه شدن داده ها به خط زمانی گرفته می شود که در حقیقت صرفا نمایش حرکات روزانه فرد محسوب می شود. در این حالت، گردآوری دیگر اطلاعات موقعیت مکانی متوقف نمی شود.
شرکت های بزرگ فناوری در زمینه امنیت اقداماتشان با داده های کاربران تحت نظارت و فشار فزاینده ای قرار دارند؛ این اتفاق به دنبال افشای رسوایی شرکت فیسبوک و مقررات جدید امنیت و حریم خصوصی داده های کاربران که به وسیله اتحادیه اروپا تصویب شد شدت بیشتری گرفت.
منتقدان معتقدند اصرار گوگل بر رهگیری اطلاعات موقعیت مکانی کاربران ناشی از تمایل این شرکت به تقویت درآمدهای تبلیغاتی است.