از سخنان العبادی درباره پایبندی به تحریم ها علیه ایران سوء برداشت شده است
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، عضو ائتلاف النصر عراق تاکید کرد سوء برداشت هایی از سخنان اخیر حیدر العبادی نخست وزیر این کشور درباره پایبندی به بخشی از تحریم های آمریکا علیه ایران صورت گرفته است.
فیصل العیساوی درباره تلاش ها برای تشکیل فراکسیون اکثریت و معرفی نخست وزیر آینده عراق گفت: تردیدی نیست که پس از پایان شمارش دستی آراء، مهلت های قانونی برای تشکیل فراکسیون اکثریت آغاز شد. تردیدی نیست که این انتخابات و روند سیاسی بسیار بهتر از گذشته است، زیرا شاهد آرامش بین فراکسیون های سیاسی هستیم و هیچ گروهی بر پیش شرط های خود اصرار ندارد. امروز شاهد انواع رایزنی ها بین ائتلاف ها و فهرست های مختلف و در داخل آنها هستیم که در بسیاری از زمینه ها پیشرفت داشته است. به همین علت، اکنون بیشتر ائتلاف ها در حال بررسی برنامه ها و اولویت های دولت آینده هستند. شاهد واقع بینی ائتلاف ها هستیم که باعث می شود مسایلی را مطرح کنند که امکان اجرایی شدن دارد. هنوز فراکسیون اکثریت تشکیل نشده است و تشکیل فراکسیون اکثریت بر اساس برنامه ای است که ائتلاف های مختلف درباره آن توافق کنند. بحث های سازنده ای در این باره داریم.
وی در پاسخ به سوالی درباره تاکید حیدر العبادی نخست وزیر عراق بر پایبندی بغداد به تحریم های آمریکا علیه ایران خاطر نشان کرد: تردیدی نیست که نخست وزیر به فکر منافع کشور است و نیز بدون شک به موازنه های حاکم بر جهان توجه دارد و تلاش می کند عراق را از کشمکش های بین المللی دور نگه دارد و از هیچ طرفی جانبداری نکند. از سخنان حیدر العبادی سوء برداشت شد. او از تحریم ها حمایت نکرد و نگفت که ما همه تحریم ها را اجرا خواهیم کرد. او فقط درباره اجرای جزئی تحریم ها در مورد دلار آمریکا سخن گفت. با توجه به اینکه صادرات عراق با دلار آمریکا فروخته می شود، این دلار کالای آمریکایی است و اگر در شرایطی که آمریکا تصمیم گرفته است مانع از عبور این کالا از عراق به ایران شود، وظیفه عراق است که به آن پایبند باشد، زیرا دلار کالایی آمریکایی است. العبادی معامله با ایران با یورو یا دینار عراق را ممنوع نکرد و شرکت های ایرانی را هم از فعالیت در عراق منع نکرد. او ورود کالاهای ایرانی به عراق را ممنوع نکرد. او از اجرای کامل تحریم های آمریکا سخن نگفت، بلکه حرف او فقط درباره دلار آمریکا بود. زیرا آمریکا انتقال دلار را زیر نظر دارد. اگر عراق می توانست نفت خود را با ارز دیگری بفروشد، از این تنگنا نجات می یافتیم.
این عضو ائتلاف به ریاست العبادی افزود: العبادی تاکنون در دیدارهای مختلف تاکید کرده است که با طرف آمریکایی در تماس است تا به سازوکار مشخصی برای تعامل با کشور همسایه ایران برسد. به طور قطع، همه جهان می دانند که چهل تا پنجاه درصد از اقتصاد عراق به اقتصاد ایران وابسته است. به همین علت نه نخست وزیر و نه هیچ کس دیگری نمی تواند تصمیمی برای جلوگیری از این تعامل اقتصادی اتخاذ کند.