به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ برنامه " گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت و گو با موضوع جوانان، ازدواج و مهارت های زندگی و با حضور دکتر حمیده مظاهری سیف کارشناس جامعه شناسی و متخصص کلام اسلامی و پژوهشگر کلام جدید به روی آنتن رفت.
دکتر مظاهری گفت : مهارت های زندگی که یک زوج باید در ابتدای زندگی داشته باشند تا اساس زندگی خود را به درستی پایه ریزی کنند به دو دسته مهارت های کاربردی و تعاملی تقسیم می شود.
وی افزود: مهارت های کاربردی اولیه شامل آشپزی برای خانم ها و کسب درآمد برای آقایان است اما مهارت های کاربردی ثانویه اموری است که در شرایط خاص و ناگهانی ایجاد می شود و به مدیریت جدی زوجین نیاز دارد.
کارشناس جامعه شناسی خاطرنشان کرد: در این میان، مهارت های تعاملی از اهمیت بیشتری برخوردار است. مهارت های تعاملی اولیه شامل حداقل های آداب معاشرتی است که زوجین باید در بدو زندگی با یکدیگر و اقوام و دوستان خود داشته باشند.
مظاهری سیف تاکید کرد: مهم ترین مهارت زندگی برای زوجین مهارت تعاملی ثانویه و مهارت مدیریت بحران ها در زندگی است. محور مهارت های زندگی این است که شرایط خاص و نحوه برخورد با آن را فراروی بچه ها قرار دهیم تا در آینده قادر به حل بحران های زندگی خود باشند.
متخصص کلام اسلامی اضافه کرد: در دوره ای فرهنگ غربی به تدریج وارد جامعه ما شده و از طریق آموزش و پرورش و آموزش عالی در فرزندان نهادینه شد و حتی الان در راه حل ها هم از این فرهنگ تقلید می شود.
مظاهری ابراز داشت: در حال حاضر کلاس هایی که در قالب مهارت زندگی برای بزرگسالان و کودکان برگزار می شود حالت کلیشه ای پیدا کرده و مشکلات را حل نمی کند. یعنی نوع مشکل ما با نوع مشکلی که در غربی ها وجود دارد کاملا متفاوت است اما در ارائه راه حل عینا از آنها تقلید می کنیم.
کارشناس جامعه شناسی افزود: صرف نظر از خانواده هایی که مهارت های زندگی را آموزش ندیده اند و در نتیجه نمی توانند به فرزندان خود هم آموزش دهند، ما شاهد خانواده هایی هستیم که در عین آموزش دیدن مهارت های زندگی اما اجازه مواجه شدن با مسائل را به فرزندان خود نمی دهند.
مظاهری سیف تاکید کرد: بهترین شخصی که می تواند مهارت زن بودن را به یک دختر بیاموزد مادر است، یک مادر باید تعاملات دوستانه ای با دختر نوجوان و جوان خود داشته باشد و البته تاثیرگذاری آن مشروط به توجه مادر به اختلاف نسلی میان خود و فرزندش است.