نمک دریا نه تنها ید ندارد، بلکه بیماری زاست
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نمک دریا به علت نداشتن ید و همچنین برخی ناخالصی ها، نه تنها مفید نیست بلکه بیماری زاست.
به گزارش واحد مرکزی خبر، دکتر زهرا عبدالهی گفت: به تازگی برخی از کسانی که در درمان مردم فعالیت می کنند خوردن نمک دریا را تبلیغ می کنند و این از دیدگاه وزارت بهداشت برخلاف سلامت مردم است و فقط جنبه تجارت برای این افراد دارد.
وی با بیان این که خاک و آب در ایران از نظر ید غنی نیست، گفت: به همین علت ید کافی در محصولات گیاهی و حیوانی کشور وجود ندارد و مردم در صورتی که نمکی که با «ید» غنی نشده است مصرف کنند دچار گواتر ناشی از کمبود ید می شوند.
عبدالهی اضافه کرد: وزارت بهداشت از سال 1368همه کارخانه های تولید نمک را موظف به یددار کردن نمک کرد و از این طریق در این 23 سال موفق شده است کمبود ید را در مردم ایران از 68 درصد به کمتر از 5 درصد برساند و این موجب شده است ایران از نظر پیشگیری و درمان کمبود ید که عوارض جسمی متعدد دارد، به الگویی جهانی تبدیل شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف نمک های غیرتصفیه شده همچون نمک دریا علاوه بر ابتلای افراد به کمبود ید، ناخالصی هایی دارد که می تواند موجب بیماری های کبدی، گوارشی و کلیوی شود و در مواردی هم که حاوی فلزات سنگین باشد می تواند موجب ابتلا به سرطان شود.