کارشناسان مطرح کردند؛
هند علاقهای به برنامه آمریکا برای مقابله با طرح «کمربند و جاده» ندارد
هند تصمیم گرفته است در ابتکار استرالیا، آمریکا و ژاپن برای سرمایه گذاری مشترک در طرح های زیرساختی به منزله مقابله با طرح ژئوپلیتیک جهانی چین موسوم به «کمربند و جاده» عضویت پیدا نکند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از اسپوتنيک؛ هند تصمیم گرفته است در ابتکار استرالیا، آمریکا و ژاپن برای سرمایه گذاری مشترک در طرح های زیرساختی به منزله مقابله با طرح ژئوپلیتیک جهانی چین موسوم به «کمربند و جاده» عضویت پیدا نکند.
تحلیلگران روس و چینی به سوال های این خبرگزاری در این باره پاسخ دادند.
آندری کارنیف، معاون مدیر موسسه کشورهای آسیایی و آفریقایی روسیه به اسپوتنیک گفت: جديدترین اظهارات نارندرا مودی، نخست وزیر هند نشان می دهد که رویکردهای دهلی نو درباره روابط بین الملل به طور اساسی با رویکردهای غرب متفاوت و بیشتر به موضع روسیه نزدیک است که غرب در سال های اخیر به حق با این موضع روسیه بحران هایی را تجربه کرده است.
این تحلیل گر روس همچنین گفت: هر چند که در زمان شکل گیری گفتگوی امنیتی چهار جانبه، راهکار متحد کننده چهار قدرت اقیانوس هند و اقیانوس آرام شامل استرالیا، آمریکا، هند و ژاپن بر طرح های اقتصادی مشترک پیش بینی نشده و بلکه بیشتر بر همکاری در زمینه امنیتی تاکید شده بود که رفتارهای اخیر هند شاهدی بر اختلافات این کشور با استرالیا، آمریکا و ژاپن درباره مسائل کلیدی منطقه ای است.
هند علاقهای به برنامه آمریکا برای مقابله با طرح «کمربند و جاده» ندارد هند علاقهای به برنامه آمریکا برای مقابله با طرح «کمربند و جاده» ندارد هند علاقهای به برنامه آمریکا برای مقابله با طرح «کمربند و جاده» ندارد هند علاقهای به برنامه آمریکا برای مقابله با طرح «کمربند و جاده» ندارد هند علاقهای به برنامه آمریکا برای مقابله با طرح «کمربند و جاده» ندارد هند علاقهای به برنامه آمریکا برای مقابله با طرح «کمربند و جاده» ندارد هند علاقهای به برنامه آمریکا برای مقابله با طرح «کمربند و جاده» ندارد هند علاقهای به برنامه آمریکا برای مقابله با طرح «کمربند و جاده» ندارد هند علاقهای به برنامه آمریکا برای مقابله با طرح «کمربند و جاده» ندارد
لازم به یادآوری است که نارندرا مودی و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در دیدار رسمی خود در ماه مه در شهر سوچی روسیه درباره معماری امنیتی در آسیا -اقیانوسیه مستقل از جناح بندی ها گفتگو کردند. علاوه بر این، در سال های اخیر شاهد هستیم که روابط میان چین و هند گرم تر می شود و آنها به تدریج نارضایتی های متقابل خود را با منافع مشترک جایگزین می کنند.
لی که (Li Kai)، از دانشگاه مالی شانشی چین در گفتگو با اسپوتنیک گفت: « بهبود روابط چین و هند بعد از دیدار میان رهبران هند و چین در ووهان در آوریل گذشته آغاز شده است. هند دیگر برای عضویت در ابتکار هند-اقیانوس آرام آمریکا یا راهکار متحد کننده چهار قدرت اقیانوس هند و اقیانوس آرام تمایل چندانی ندارد و اکنون موضع بی طرفانه ای در این خصوص دارد ».
لازم است این نکته نیز اضافه شود که دهلی نو نیز درست مانند مسکو بر یک همکاری جامع که به روی منطقه باز باشد، تاکید می کند.
ناظران معتقدند بخت واشنگتن برای الحاق هند در این ابتکار کم تر و کم تر می شود. هدف آمریکا از این ابتکار این است که به چین نشان دهد بلندپروازی هایش در منطقه در تضاد با گفتگوی چهارجانبه امنیتی است و این ابتکار برای تقابل با قدرت فزاینده چین در این بخش از جهان به کار گرفته خواهد شد.