پخش زنده
امروز: -
عضو کمیته اجرایی فدراسیون جهانی رباتیک فیرا گفت: رباتهای پرنده، آینده توسعه علوم کاربردی رباتیک و هوش مصنوعی دنیاست و در این دوره تیمهای شرکت کننده در مسابقات، پیشرفت چشمگیری داشتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، فرزاد احمدی نژاد افزود: افزایش چشمگیر تعداد تیمهای شرکتکننده در مسابقات جهانی رباتیک فیرا ۲۰۱۸ تایوان از برجستهترین اتفاق این دوره از مسابقات بوده و رقابتهای رباتهای پرنده که از سال ۲۰۱۷ به مسابقات جهانی فیرا اضافه شده است، امسال با رشد چشمگیر تعداد و کیفیت فنی تیمهای شرکت کننده همراه بود.
وی گفت: در این دوره از مسابقات در مجموع ۱۰ تیم در دو رشته مسابقه سرعت خودکار و عملیات امداد از ۵ کشور حضور داشتند و در بخش عملیات امداد، رباتها در یک ماکت از محیط شهری در ابعاد کوچک به رقابت میپردازند و برای کسب حداکثر امتیاز این رباتها باید مسیریابی خودکار به وسیله بینایی ماشین، حمل بسته کمکهای اولیه و تصویر برداری هوایی از زوایای مختلف سازههای مرتفع را به صورت خودکار انجام دهد.
وی به بخش مسابقه سرعت خودکار اشاره کرد و افزود: ملاک امتیازدهی زمان طی کردن سریع و خودکار مسیر مسابقه با عبور از موانع موجود در مسیر است و برای کسب بیشترین امتیاز، ربات باید توانایی اجرای مانور سریع و سه بعدی بدون برخورد با موانع را داشته باشد.
احمدی نژاد با بیان اینکه رباتهای پرنده، آینده توسعه علوم کاربردی رباتیک و هوش مصنوعی دنیاست، تاکید کرد: سطح دانش فنی تیمهای شرکت کننده در این دوره از مسابقات پیشرفت چشمگیری داشته و همه تیمها موفق به انجام دادن تعدادی از بخشهای مسابقه به صورت کاملا خودکار شدند.
وی گفت: در نهایت در بخش عملیات امداد دو تیم CUG, NPU از کشور چین با انجام دادن ناوبری خودکار موفق به کسب مقام اول و دوم و تیم AUTMAV از دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان پرافتخارترین تیم ایران در این مسابقات با حمل و تحویل خودکار بسته کمکهای اولیه موفق به کسب مقام سوم شد.
احمدی نژاد افزود: در بخش سرعت مسابقات نیز به ترتیب تیمهای Polytechnic و CUG و NPU موفق به کسب مقامهای اول تا سوم مسابقات شدند.
این مسابقات از ۱۵ تا ۲۱ مرداد ۹۷ و با حضور ۲۵۰ تیم دانش آموزی و دانشجویی از ۲۰ کشور در شهر تایچونگ تایوان برگزار شد.