بررسی راهکارهای افزایش صادرات در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی
عمده ترین راهکارهای تقویت صادرات و بررسی موانع صدور کالاهای تولیدی گیلان دستور کار ششمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در سال 97 بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز گیلان در این نشست که ریاست آن را استاندار گیلان برعهده داشت به مدت 3 ساعت عمده ترین ظرفیت ها و موانع صادرات به اوراسیا واکاوی و بر ضرورت پیوستن ایران به بازار کشورهای این حوزه تاکید شد.
استاندار گیلان در ششمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به نوسانات اقتصادی ناشی از افزایش قیمت ارز، این پدیده را برای رونق صادرات و عرضه محصولات داخلی به کشورهای حوزه ی اوراسیا مثبت ارزیابی کرد و افزود : دولت تلاش می کند ضمن کاهش عوارض ناشی از نوسانات اقتصادی اخیر ، گام های موثری برای بهره گیری از فرصت های صادراتی و تقویت تولید داخلی بردارد.
آقای سالاری بر ضرورت ارتقای کیفی محصولات صادراتی گیلان و رعایت معیارهای استاندارد برای جلب اعتماد بازارهای حوزه خزر بویژه روسیه تاکید کرد و افزود : بازار حوزه اوراسیا حدود 230 میلیارد دلار ظرفیت دارد که فضای مناسبی برای نقش آفرینی اقتصاد گیلان مهیا می سازد.
آقایان حسنی یکی از از نمایندگان رشت ، خسته بند نماینده بندر انزلی ، شکری نماینده تالش - ماسال و رضوانشهر ، جمالی نماینده رودبار و دلخوش نماینده صومعه سرا در مجلس شوراری اسلامی بر ضرورت اتخاذ راهکارهای حمایتی برای تسهیل فعالیت صادرکنندگان خرده پا، ارایه تسهیلات برای احیای گلخانه ها ، حذف واردات چای با دلار 4 هزار و 200 تومانی و تلاش برای افزایش اختیارات استانداران مناطق مرزی برای بهره گیری از ظرفیت های منطقه ایی تاکید کردند.
رییس اتاق بازرگانی ، صنعت ، معدن و کشاورزی گیلان نیز سهم گیلان از بازار اوراسیا را تنها 16 صدم درصد از کل گردش مالی آن عنوان کرد و گفت : برای افزایش سهم گیلان از این ظرفیت قابل توجه اقتصادی، باید مقدمات پیوستن ایران به حوزه اوراسیا مهیا شود.
آقای تیزهوش تابان با اشاره به واردات حدود 100 هزار تن چای در کشور تصریح کرد: در زمان کنونی دولت دلار 4 هزار و 200 تومانی را برای چای وارداتی اختصاص داده که می تواند ضربات جبران ناپذیری به تولید و صنعت چای داخلی بویژه چای گیلان وارد کند و لازم است اقدامات موثری برای حذف دلار دولتی برای واردات چای صورت گیرد.