در واکنش به برداشته نشدن تحریم ها؛
کره شمالی پیشنهاد ویژه آمریکا را گانگستری خواند
کره شمالی، آمریکا را به سبب تشدید فشارهای بین المللی علیه پیونگ یانگ، به نقض روح توافقنامه امضا شده متهم کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان؛ به نظر می رسد کیم جونگ اون رهبر کره شمالی یک پیشنهاد ویژه برای خلع سلاح هسته ای از سوی آمریکا را رد کرده است. کره شمالی از این موضوع خشمگین است که تحریم ها علیه این کشور برداشته نشده اند. دفتر نمایندگی دائم کره شمالی در سازمان ملل متحد در روز نهم ماه اوت با صدور بیانیه ای اعلام کرد: "آمریکا در تلاش برای پیدا کردن بهانه ای برای افزایش تحریم ها علیه کره شمالی از طریق بسیج کردن همه نهادهای نظارتی و اطلاعاتی برای ارائه دروغ هایی در ارتباط با موضوع هسته ای ماست."
مجری برنامه سي ان ان سپس با مایک کوئیگلی عضو دموکرات کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا در این باره گفتگو کرد و گفت: به نظر می رسد نوعی بن بست در ارتباط با کره شمالی ایجاد شده است. من در سنگاپور حضور داشتم و شاهد بودم که ترامپ و کیم جونگ اون توافق نامه امضا کردند که بر اساس آن کره شمالی به خلع سلاح هسته ای متعهد شد. این سخنان جدید مقامات کره شمالی چه معنایی دارد؟
مايک کوئيگلي در پاسخ به این سئوال گفت: فکر می کنم این سخنان نباید سبب تعجب شود. حتی در بهترین شرایط مذاکره و همکاری با کره شمالی همواره دشوار بوده است. در سال های هزار و نهصد و نود و چهار و دو هزار و نه، مقامات کره شمالی وعده هایی را در ارتباط با خلع سلاح هسته ای مطرح کردند اما بعدا چشمان خود را بر روی این وعده ها بستند. فکر می کنم موضوع نگران کننده این است که ما اطلاعات بسیار کمی در ارتباط با مذاکرات و وعده های یکجانبه مطرح شده از سوی دولت ترامپ داریم که تأثیراتی بر هم پیمانان ما داشته است. از این رو، باید منتظر ماند و دید اوضاع به کدام سمت پیش خواهد رفت."
گزارش سی ان ان از تشدید تنش ها بین آمریکا و کره شمالی
شبکه تلویزیونی سی ان ان اعلام کرد: کره شمالی، آمریکا را به سبب تشدید فشارهای بین المللی علیه پیونگ یانگ، به نقض روح توافق نامه امضا شده بین دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی متهم کرد. این در حالی است که کره شمالی اعلام کرد در راستای خلع سلاح هسته ای گام بر می دارد.
کره شمالی با صدور بیانیه ای اعلام کرد: اگر آمریکا موضع خود را تغییر ندهد، کره شمالی خلع سلاح هسته ای را تضمین نخواهد کرد.
مجری برنامه سپس با ویل ریپلی خبرنگار سی ان ان مستقر در هنگ کنگ گفتگو کرد و گفت آیا صدور این بیانیه نشان دهنده ناامیدی عمیق کره شمالی است؟
ریپلی در پاسخ گفت: "مطمئنا این گونه است. از زمان سفر مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به پیونگ یانگ در اوایل ماه ژوئیه اتفاقی رخ نداده است و گفته شد نشست های او با مقامات کره شمالی پر تنش بود . آمریکا این مطالبات را مطرح کرده است که کره شمالی باید از بخش عمده ای از زراد خانه هسته ای خود دست بردارد. مقامات کره شمالی شدیدا این پیشنهاد را رد کردند. یک سری تلاش هایی صورت گرفت اما اکنون نوعی ناامیدی بین دو طرف مشاهده می شود. پمپئو پس از ترک کره شمالی شروع به مطرح کردن سخنانی در ارتباط با عدم پایبندی کره شمالی (از نظر آمریکا) به وعده ها و توافق نامه امضا شده در سنگاپور بین کیم جونگ اون و رئیس جمهور ترامپ کرد. شنیدیم که نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد از اعمال تحریم سخن گفته است. شنیدیم که جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا بر طبل تنش ها با پیونگ یانگ کوبید و اعلام کرد کره شمالی به وعده هایش پایبند نیست. تلویزیون دولتی کره شمالی هم به لفاظی های ضد آمریکایی خود شدت بخشیده است. آنها می گویند قبل از آن که روند خلع سلاح هسته ای رخ دهد، باید معاهده صلح امضا شود. دفتر نمایندگی دائم کره شمالی در سازمان ملل متحد با صدور بیانیه ای اعلام کرد که آمریکا در تلاش برای یافتن بهانه ای برای تشدید تحریم ها علیه پیونگ یانگ است. این بیانیه سبب بروز سوالاتی در این باره می شود که آیا نهادهای اطلاعاتی آمریکا در راستای هدف دونالد ترامپ گام بر می دارند یا خیر. برخی این موضوع را مطرح می کنند که مقامات کره شمالی خواهان دیدار با مقامات سطح پایین آمریکا نیستند و می خواهند با خود رئیس جمهور ترامپ دیدار داشته باشند."
مجری برنامه سپس پرسید از زمان برگزاری آن نشست در سنگاپور، چه میزان پیشرفت از سوی هر دو طرف تاکنون صورت گرفته است؟
ریپلی در پاسخ گفت: "آمریکا رزمایش مشترک نظامی برگزار نکرده است. از ماه نوامبر هم کره شمالی موشک آزمایش نکرد و آزمایش هسته ای هم انجام نداد. از این رو، در مجموع اوضاع در شبه جزیره کره در ارتباط با تنش ها که ما طی چند سال شاهد آن بودیم، دست کم برای زمان کنونی کاهش یافته است. مقامات کره شمالی ادعا می کنند مکان انجام آزمایش هسته ای خود را نابود کرده اند. آنها بقایای پنجاه و پنج سرباز آمریکایی را باز گردانده اند. کره شمالی می گوید این اقدامات را در راستای اعتماد سازی انجام داد. اما در واقع باید گفت در راستای خلع سلاح هسته ای هیچ گونه اقدام ملموسی صورت نگرفته است. هیچ گونه توافق نامه ای در زمینه شفافیت حاصل نشده است . این روند در واقع در حال حاضر به بن بست رسیده است. این روندی است که ممکن است از هم بپاشد. مقامات کره شمالی در بیانیه خود همچنین اعلام کردند هیچ گونه تضمینی وجود ندارد که این دوره ثبات همچنان ادامه داشته باشد. این همان چیزی است که اکنون شاهدیم."