پخش زنده
امروز: -
چشم ها اندام های پیچیده ای هستند که برای ارائه عملکرد درست خود به ویتامین ها و مواد مغذی مختلفی نیاز دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ بیماری های مرتبط با افزایش سن و بیماری آب مروارید و آب سیاه بر عملکرد چشمها اثر گذار است.
اگرچه طیف گسترده ای از عوامل مختلف موجب بیماری های چشم می شود، اما به نظر می رسد شرایط تغذیه، حداقل تا حدی، بر تمام آنها اثرگذار است.
در بسته سلامت امروز با برخی ویتامین ها و مواد مغذی کلیدی که به حفظ سلامت چشم ها کمک می کنند بیشتر آشنا شوید:
ویتامین A با حفظ شفافیت قرنیه که پوشش بیرونی چشم انسان است، نقشی کلیدی در بینایی ایفا می کند.
کمبود ویتامین A خشکی چشمی را در پی دارد و خشکچشمی یک بیماری پیشرونده چشم است که با شب کوری آغاز می شود. در صورت تدام کمبود ویتامین A، مجاری اشک چشم ها خشک می شوند. در نهایت، قرنیه نرم شده که به کوری غیر قابل بازگشت منجر می شود.
برای سلامت کلی چشم، مصرف غذاهای سرشار از ویتامین A نسبت به مکمل ها بیشتر توصیه می شود. سیب زمینی شیرین همچنین سبزیجات برگدار سبز، کدو تنبل و فلفل دلمه ای منبعی عالی برای این ماده مغذی است .
ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که به محافظت از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد، مولکول های مضر و ناپایدار، کمک می کند.
منابع غذایی خوب برای ویتامین E مانند مغزها و دانه های خوراکی، ماهی سالمون، آووکادو، سبزیجات برگدار سبز است.
ویتامین C نیز یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که از چشم ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند.
ویتامین C برای تولید کلاژن، پروتئینی که در شکل گیری ساختار چشم به ویژه قرنیه و صلبیه نقش دارد، ضروری است.
میوه های خانواده مرکبات و میوه های گرمسیری، فلفل دلمه ای، بروکلی از جمله بهترین منابع غذایی برای تامین ویتامین C مورد نیاز بدن هستند.
ویتامین های B6، B9 و B12 می تواند سطوح هموسیستئین، پروتئینی در بدن که ممکن است با التهاب و افزایش خطر ابتلا به انحطاط ماکولای مرتبط با افزایش سن پیوند خورده باشد، را کاهش دهد.