پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از خبرگزاری فرانسه، بهای نفت خام برنت (دریای شمال) روز جمعه در ابتدای معاملات اروپایی تحت تأثیر تنش های تجاری و افزایش ارزش دلار کاهش یافت اما در اواسط معاملات رو به افزایش گذاشت.در معاملات ظهر امروز، هر بشکه نفت خام برنت برای تحویل در ماه اکتبر با پنج سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز پنجشنبه 72 دلار و 12 سنت به فروش رفت.
در ابتدای معاملات بهای هر بشکه نفت خام برنت تا 71 دلار و 40 سنت کاهش پیدا کرده بود که پایین ترین سطح در سه هفته گذشته بود. در معاملات الکترونیک در بازار نیویورک موسوم به نایکمس، هر بشکه نفت خام سبک شیرین آمریکا که وست تگزاس اینترمدیت یا تگزاس لایت سوییت نیز نامیده می شود، برای تحویل در ماه سپتامبر یک سنت کاهش یافت و 66 دلار و 80 سنت معامله شد.
بهای این نفت خام نیز در ابتدای معاملات تا 66 دلار و 14 سنت نیز کاهش یافته بود که پایین ترین سطح از بیش از یک ماه و نیم پیش بود.نفت وست تگزاس اینترمدیت گونه ای از نفت خام است که نرخ آن به عنوان نرخ پایه در قیمت گذاری نفت مورد استفاده قرار می گیرد.
تحلیلگران «ای ان زد» اعلام کردند: «در حالی که پکن تعرفه هایی را بر محصولات نفتی (فرآورده های نفتی) اعلام کرد، نگرانی از اعمال تعرفه بر واردات نفت خام چین از آمریکا این هفته تشدید شد.»تنش های تجاری بین چین و آمریکا این هفته با اعلام اعمال تعرفه گمرکی 25 درصدی بر 16 میلیارد دلار دیگر از محصولات آمریکایی از سوی چین بالا گرفت.
چین قول داده بود که تازه ترین تعرفه های گمرکی آمریکا بر محصولاتش پاسخ می دهد.
استفان برنوک تحلیل گر «پی وی ام» اعلام کرد: «از سوی دیگر، افزایش ارزش دلار نیز بر چشم اندازهای تقاضا برای نفت تأثیر گذاشته است.»
از آنجا که بهای نفت با دلار آمریکا معامله می شود، زمانی که دلار گران می شود، قدرت خرید سرمایه گذارانی که از ارزهای دیگر در اختیار دارند، کاهش پیدا می کند. با این حال در طولانی مدت، بازارها بر ایران که سومین تولید کننده بزرگ سازمان کشورهای صادرکننده نفت است، نظارت می کنند.
آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماهیانه خود هشدار داد: «وقتی تحریم های نفتی بر ضد ایران اجرایی شود که ممکن است با مشکلات تولید در دیگر نقاط نیز همراه شود، حفظ عرضه جهانی احتمالا بسیار سخت خواهد بود.»
آخرین دور تحریم ها به کاهش صادرات نفت خام ایران به یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز منجر شد اما آژانس بین المللی انرژی در گزارش خود تأکید کرد: «این بار تأثیر تحریم ها ممکن است سخت تر باشد.»