برداشت گرمک از دیمزارهای سروآباد
کار برداشت خربزه دیمی (گرمک) از دیمزارهای شهرستان سروآباد آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، گرمک که در زبان کردی به
![برداشت گرمک از دیمزارهای سروآباد برداشت گرمک از دیمزارهای سروآباد](/files/fa/news/1397/5/19/2488950_483.jpg)
آن کالک، زرک و گرکه نیز گفته میشود میوهای خوشمزه است که کار برداشت آن از مرداد هر ساله آغاز و تا اواسط شهریور همچنان ادامه دارد.
کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان سروآباد در این باره گفت: ۶۰ هکتار از مزارع شهرستان سروآباد زیر کشت محصول گرمک است که بیشترین سطح زیر کشت این محصول در محدوده روستاهای ذکریان، خشکین، حسین آباد و قلعه جی است.
وفا خدامرادی متوسط برداشت گرمک در هر هکتار را ۲۴ تن اعلام کرد و گفت: امسال پیش بینی میشود بیش از هزار تن گرمک از دیمزارهای شهرستان سروآباد برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی افزود: محصول گرمک هر ساله همزمان با اتمام بارندگیها در اردیبهشت ماه توسط کشاورزان به صورت دیم از راه پاشیدن بذر به صورت مستقیم کشت میشود و در یک دوره یک ماهه تا ۴۰ روزه در فصل تابستان برداشت میشود.
به گفته وی، این محصول کاملا ارگانیک بوده و کشاورزان برای تولید و برداشت آن از هیچ نوع کود و یا سم شیمیایی استفاده نمیکنند.
شهرستان سروآباد به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، برای کشت انواع محصولات دیمی مناسب است.
متوسط بارش سالانه این شهرستان ۷۰۰ میلیمتر است که روزهای گرم و شبهای خنک و مرطوب تابستان زمینه مناسبی را برای کشت و پرورش خربزه دیمی فراهم کرده است.