برداشت گرمک از دیمزارهای سروآباد
کار برداشت خربزه دیمی (گرمک) از دیمزارهای شهرستان سروآباد آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، گرمک که در زبان کردی به
آن کالک، زرک و گرکه نیز گفته میشود میوهای خوشمزه است که کار برداشت آن از مرداد هر ساله آغاز و تا اواسط شهریور همچنان ادامه دارد.
کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان سروآباد در این باره گفت: ۶۰ هکتار از مزارع شهرستان سروآباد زیر کشت محصول گرمک است که بیشترین سطح زیر کشت این محصول در محدوده روستاهای ذکریان، خشکین، حسین آباد و قلعه جی است.
وفا خدامرادی متوسط برداشت گرمک در هر هکتار را ۲۴ تن اعلام کرد و گفت: امسال پیش بینی میشود بیش از هزار تن گرمک از دیمزارهای شهرستان سروآباد برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی افزود: محصول گرمک هر ساله همزمان با اتمام بارندگیها در اردیبهشت ماه توسط کشاورزان به صورت دیم از راه پاشیدن بذر به صورت مستقیم کشت میشود و در یک دوره یک ماهه تا ۴۰ روزه در فصل تابستان برداشت میشود.
به گفته وی، این محصول کاملا ارگانیک بوده و کشاورزان برای تولید و برداشت آن از هیچ نوع کود و یا سم شیمیایی استفاده نمیکنند.
شهرستان سروآباد به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، برای کشت انواع محصولات دیمی مناسب است.
متوسط بارش سالانه این شهرستان ۷۰۰ میلیمتر است که روزهای گرم و شبهای خنک و مرطوب تابستان زمینه مناسبی را برای کشت و پرورش خربزه دیمی فراهم کرده است.