کهگیلویه و بویراحمد
تدوین و تصویب سند گیاهان دارویی استان+فیلم
سند توسعه گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد تدوین و تصویب شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد؛ دبیر ستاد گیاهان دارویی در دوازدهمین جلسه ستاد گیاهان دارویی استان گفت: سند توسعه گیاهان دارویی استان که در سال گذشته تدوین و به تصویب رسیده بود به دستور استاندار برنامه عملیاتی و اجرایی آن برای الحاق به برنامه ششم توسعه استان و کشور در دستور کار قرار گرفت.
جعفری اضافه کرد: همه 35 دستگاه از جمله دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی و دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی که در حوزه گیاهان دارویی فعالیت دارند باید برنامه های خود را تا افق 1400 تدوین کرده و برای نهایی شدن آن در برنامه ریزی ستاد گیاهان دارویی اعلام کنند.
وی با بیان اینکه تا افق 1400 بیش از 20 برنامه عملیاتی برای دستگاههای اجرایی در حوزه گیاهان دارویی پیش بینی شده است گفت: اگر بر اساس این برنامه ریزی عمل شود استان در زمینه گیاهان دارویی توسعه چشمگیری خواهد یافت.
جعفری از معرفی استان به عنوان مهمترین قطب گیاهان دارویی کشور خبر داد و افزود: یک نسخه از این سند پس از تدوین و تصویب برای عملیاتی شدن به دفتر معاون فناوری ریاست جمهوری ارسال می شود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت های استان نشان از توسعه استان تنها در بخش صنعت گیاهان دارویی امکان پذیر است بیان کرد: با مشارکت بخش خصوصی و دولتی می توان توسعه ی استان را در حوزه گیاهان دارویی فراهم کرد.
قائم مقام ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم گفت: خوشبختانه در چند سال اخیر اقدامات مطلوبی در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی از جمله تدوین نقشه راه گیاهان دارویی ارائه شد.
علی ابراهیمی با بیان اینکه رسالت اصلی این معاونت در حوزه گیاهان دارویی همراهی فناوری با گیاهان دارویی است افزود: در این زمینه می توان شاهد اقدامات مطلوبی در اقتصاد کشور باشیم.
وی استان کهگیلویه و بویراحمد را دارای ظرفیت های چشمگیری در زمینه گیاهان دارویی دانست و از برگزاری جشنواره علم و عمل در آبان ماه امسال در محل مصلی تهران خبر داد و گفت: در این جشنواره می توان ظرفیت های استان را به سرمایه گذاران معرفی کرد.
ابراهیمی با بیان اینکه این جشنواره از 39 غرفه در سال 87 به حدود هزار غرفه در سال جاری ارتقاء یافت افزود: برای برگزاری این جشنواره شرکت های دانش بنیان و مراکز علمی و پژوهشی مشارکت دارند.
وی از ممنوعیت خام فروشی گیاهان دارویی در کشور خبر داد و عنوان کرد: با ایجاد پالایشگاه های گیاهان دارویی در داخل کشور فرآوری و ارزش افزوده در داخل کشور انجام می شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان نیز در این جلسه به ظرفیت های گیاهان دارویی در استان اشاره کرد و گفت: در سال 96 مجوز تجاری سازی گیاهان دارویی استان از وزارت صنعت، معدن و تجارت اخذ شد.
داریوش دیودیده با بیان اینکه سند گیاهان دارویی استان به برنامه ششم توسعه استان الحاق می شود افزود: در برنامه ششم توسعه استان بیش از شش درصد حجم سرمایه گذاری به بحث گیاهان دارویی و صنایع وابسته به آن متعلق می شود همچنین بیش از 70 درصد صادرات استان در حوزه گیاهان دارویی است.
وی با بیان اینکه در حوزه گیاهان دارویی کشت، فرآوری و صادرات به صورت یک زنجیره مصوب شده است گفت: برای این مهم توسعه گیاهان دارویی در مراکز روستایی، عشایری با مشارکت مردم در این مناطق امکان پذیر و اجرایی می شود.
دیودیده اضافه کرد: با توجه به ظرفیت های استان در زمینه گیاهان دارویی میز گیاهان دارویی به صورت انحصاری توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت.