حضور هرچه بیشتر روبوتها در زندگی روزمره مردم
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از آسوشیتدپرس؛ با پیشرفت علم و فناوری، بیش از هر زمانی روبوتها وارد زندگی روزمره و اجتماعی مردم می شوند. این روزها پژوهشگران بیشتر سعی می کنند روبوتهایی بسازند که هم هوشمند هستند و هم توان برقراری ارتباط با مردم را دارند. البته یکی از مشکلاتی که این روبوتها برای ورود به زندگی مردم دارند قیمت بالای آن است به همین علت شرکتهای فناوری به ویژه شرکتهای نوپای دانش بنیان دنبال ساخت روبوتهایی می روند که قیمت تمام شده آن پایین باشد تا مردم بتوانند آنها را خریداری و در زندگی روزمره خود از آنها استفاده کنند.
یکی از این روبوتها به نام وکتور که در شرکت دانش بنیان آنکی در سانفرانسیسکو ساخته شده با قیمت 250دلار عرضه می شود. این روبوت نسل جدیدتر روبوت اسباب بازی چرخدار کوزمو است که از سال 2016 تا کنون یک و نیم میلیون عدد از آن فروخته شده است. البته وکتور تواناهایی بیشتری دارد و می تواند به سوالات ساده پاسخ دهد و می توان ساعتی را برایش تنظیم کرد یا پیامی را به او سپرد تا به شخص خاصی بدهد.
قابلیت تشخیص چهره از دیگر ویژگیهای این روبوت است. این روبوت ممکن است مدتی طولانی ساکت و بی حرکت بماند اما به محض اینکه در باز شود یا فردی از جلویش رد شود به ویژه اگر او را شناسایی کند، واکنش نشان می دهد و با او صحبت می کند. پیشرفتها در هوش مصنوعی صنعت روبوتها را به سرعت جلو می برد. همچنین صنعت گوشیهای هوشمند باعث پایین آمدن هزینه قطعات مورد نیاز در ساخت روبوتها شده است.