پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: باید به مرور ساختمانهای پراهمیت در بازه زمانی ۲۰ تا ۳۰ سال از مناطق پرخطر خارج شوند و این اقدامی است که در صورت تداوم و استمرار در اجرا، تهران را به مکانی امن برای زندگی مبدل خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ؛ محمد شکرچی زاده در رابطه با آخرین اقدامات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در رابطه با پهنههای گسلی تهران نکاتی را ارایه کرد و افزود: شناسایی پهنههای گسلی نخستین اقدامی بود که انجام شد و پس از آنشناسایی دقیق اینکه چه تعداد ساختمان عمومی اعم از مدرسه، بیمارستان، برج و ساختمانهای پراهمیت در این پهنهها قرار دارد از دیگر اقداماتی است که در دستور کار داریم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: در مصوبه شورایعالی و شهرسازی الزام کردهایم که ساختمانهای پراهمیتی که بر پهنههای گسلی قرار گرفتهاند در اولویت مقاومسازی قرار دارند و نباید ساخت و سازی در مناطق پرخطر انجام شود.
شکرچیزاده گفت: در هر صورت باید در نظر داشته باشیم که ساختمانهای پراهمیتی که در مناطق پرخطر قرار دارند بالاخره بعد از ۳ تا ۴ دهه از عمر خود با احتساب زمانی که از ساخت خود گذراندهاند به مرور از پهنههای گسلی خارج میشوند و این منوط به این موضوع است که ممنوعیت ساخت و ساز ساختمانهای جدید را در این مناطق در دستور کار قرار دهیم.
وی تصریح کرد: باید الزامی ایجاد شود که دولت هایی که در آینده خواهند آمد نیز از این اقدام موثر حمایت کنند و به آن پایبندی نشان دهند.
شکرچیزاده همچنین گفت: ساختمانهایی که ساخته شدهاند بالاخره عمرشان به پایان میرسد و با فرسوده شدن ساختمانهای بااهمیت در پهنههای گسلی و ممنوعیت ساخت و ساز در پهنههای گسلی پرخطر، بالاخره خالی از ساختمان های پراهمیت خواهند شد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه نزدیک ۲۰۰ سال است که از زلزله مهم شهر تهران میگذرد، یادآور شد: یادمان نرود که زلزله خطری است که همواره تهران را تهدید میکند و نباید از آن غافل شویم و همواره باید نسبت به این خطری که در کمین پایتخت و دیگر شهرها قرار دارد خود را ایمن کنیم.