پخش زنده
امروز: -
طرفدارارن اردوغان مي گويند آنچه در اقتصاد ترکیه در حال وقوع است، در واقع هزینه آزاد شدن از قیمومیت آمریکا و اروپاست؛
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، اسکای نیوز با اشاره به افت شدید ارزش لیر ترکیه در مقابل دلار آمریکا گزارش داد: به گفته حزب حاکم و طرفداران آن، آنچه در اقتصاد ترکیه در حال وقوع است، در واقع هزینه آزاد شدن از قیمومیت آمریکا و اروپاست؛ این در حالی است که مخالفان دولت، بر این باورند که اردوغان کشور را در باتلاقی فرو برده است که خروج از آن آسان نخواهد بود.
به گزارش این شبکه تلویزیونی، اختلافات اخیر میان ترکیه و آمریکا ، به کاهش ارزش بی سابقه لیر ترکیه در مقابل دلار انجامید و همین موضوع آنکارا را بر آن داشت تا از بیم افت بیشتر ارزش لیر در پی اصلاح امور باشند به طوری که دولت ترکیه با هدف گفتگو در خصوص بحران به وجود آمده میان دو کشور هم پیمان در ناتو، هیئتی را به واشنگتن اعزام کرد. برخی منابع ترکیه ای گفتند: به دنبال برخی خبرها مبنی بر دستیابی دو طرف به توافقی در خصوص مسائلی معین، ارزش لیر افزایش یافته است.
این شبکه افزود: لیر ترکیه به طور بی سابقه ای به کاهش ارزش خود ادامه می دهد؛ این رویداد به همراه افزایش کسری بودجه این کشور، افزایش نرخ تورم و شاخص بیکاری در آن به سبب بحران های سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی به وقوع پیوسته است که اختلافات اخیر ترکیه با واشنگتن بر شدت آن افزوده است. مردم ترکیه انتظار دارند، مقامات این کشور، راه حل هایی برای برون رفت از بحران ها در پیش بگیرند. این در حالی است که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه برخی از طرف ها در این خصوص سرزنش کرد. وی گفت: «تلاش برای کودتا در شب 15 ژوئیه و حوادث پس از آن همچنین جنگ اقتصادی علیه ترکیه تنها با یک هدف صورت گرفت: براندازی کشور و حکومت؛ از این رو یک جنگ اقتصادی علیه ما به راه انداختند و توطئه چینی کردند؛ اما ما پیروز از این جنگ خارج خواهیم شد.»
گزارشگر در ادامه گفت: گروه های مخالف، اظهارات اردوغان را در خصوص بحران اقتصادی به تمسخر گرفتند، به طوری که برخی مخالفان در شبکه های اجتماعی یک تصویر ویدیویی قدیمی از اردوغان منتشر کردند که در آن گفته بود: به تئوری توطئه چینی طرف های خارجی علیه اقتصاد کشورش، اعتقادی ندارد.
اردوغان از مردم ترکیه خواست؛ ذخایر پولی خود به پول کشورهای خارجی را به لیر تبدیل کنند. وی همچنین از برنامه خود در صد روز آینده خبر داد؛ برنامه ای که طرح هایی را به ارزش 9 میلیارد دلار شامل می شود؛ اما مخالفان این برنامه را خیالی و غیر واقعی می دانند و درباره پول مردم به آنها هشدار می دهند.
علی شکر، عضو پارلمان حزب جمهوری خواه خلق گفت: «برنامه صد روزه، سه نوع طرح را در برمی گیرد؛ طرح هایی که تنها در حد آرزوهای دست نیافتنی است. این طرح شامل فروش زمین های دولتی، خصوصی سازی طرح های بخش عمومی و طرح هایی است که میلیاردها دلار هزینه دارد.»
گزارشگر افزود: اما اردوغان می گوید: این طرح ها، عمل به وعده هایی است که در تبلیغات انتخاباتی اخیر خود به مردم داده بود و اکنون هم در حال عمل کردن به همان وعده هاست.
حزب حاکم و طرفداران آن می گویند: آنچه در اقتصاد ترکیه در حال وقوع است، در واقع هزینه آزاد شدن از قیمومیت آمریکا و اروپاست؛ این در حالی است که مخالفان بر این باورند که اردوغان کشور را وارد باتلاقی کرده است که خروج از آن آسان نخواهد بود.