پخش زنده
امروز: -
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: مدیریت زیستبومی تالاب حله طرحی است که در کنار جلب توجه جوامع محلی به اهمیت تالاب، زمینه ادامه زندگی آنها را در کنار تالاب فراهم میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، حسین دلشب افزود: در این طرح نقش مدیریت مشارکتی تالاب با حضور جوامع محلی و سازمانهای مردم نهاد مورد توجه قرار گرفت و چندین طرح ارائه شد تا توجه مردم حاشیه تالاب را به اهمیت آن در زندگی روزمره بیشتر جلب کند.
وی با اشاره به اینکه طرح مدیریت زیستبومی تالاب حله چهار سال پیش طراحی شده است، ادامه داد: این طرح اکنون با طراحی سامانهای معیشتی برای جلوگیری از مهاجرت مردم حاشیه تالاب، به کمک سازمانهای مردم نهاد در حال اجراست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر همچنین با بیان برخی چالشهای تالاب حله، کاهش ورودی آب با توجه به خشكساليهاي پیاپي، ورود رسوب از رودخانههای بالادست به تالاب، ساخت کانال انحرافی، تخریب ناشی از چراي غير قانوني، صید غیرمجاز پرندگان و آتش زدن زمینهای خشک شده تالاب يا شخم زدن غير قانوني آنها به دست سودجویان برای تصرف اراضي ملي منطقه را از جمله این چالشها عنوان کرد.
تالاب حله بنا بر اظهارات اهالی ساکن در روستاهای مجاور منطقه، از سال 1342 به علت انحراف رودخانه حله و دو شاخه شدن آن در شرق روستاي کُرِه بند، تشکیل شده است.
این تالاب بخشی از منطقه حفاظت شده حله است. این منطقه به وسعت 44 هزار و 783 هکتار سال 1355 به عنوان منطقه حفاظت شده مصوب شد.
سطح زيستگاهی تالاب حله نسبت به ميزان آب ورودي در ساليان مختلف، متفاوت بوده و در سال هاي پر باران به 20 هزار هکتار میرسد.
جانورانی مانند شغال، روباه معمولي و گرگ و پرندگانی مانند دراج، شاهين، عقاب، سارگپه، كركس و اردکها و گیاهانی مانند نخل مرداب، بوريا، چمن شور ساحلي، كنار و گلرنگ وحشي در تالاب حله زندگی میکنند.