پخش زنده
امروز: -
وزارت دفاع روسیه: بیش از یک میلیون و هفتصد هزار پناهنده سوری در ۹ کشور مایل هستند به کشور خود بازگردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد بیش از یک میلیون و هفتصد هزار پناهنده سوری در 9 کشور مایل هستند به کشور خود بازگردند.
وزارت دفاع روسیه بر آمادگی خود برای تسهیل در روند بازگشت پناهندگان سوری با همکاری مسئولان سوریه تاکید کرد.
محمد سلیمان گزارشگر روسیا الیوم گزارش داد طبق اعلام مرکز استقبال، تقسیم و اسکان پناهندگان سوری _ وابسته به وزارت دفاع روسیه _ شمار ثبت شده پناهندگان سوری در بیست و شش کشور، حدود هفت میلیون نفر است. دو میلیون نفر از این تعداد را زنان و سه میلیون و پانصد هزار نفر را کودکان تشکیل می دهند. بیش از یک میلیون و هفتصد هزار نفر از پناهندگان سوری، تمایل خود را برای بازگشت به میهن خود اعلام کردند. بین کشورهای همجوار سوریه، ترکیه بزرگ ترین کشور میزبان پناهندگان سوری است و بیش از سه میلیون و پانصد هزار پناهنده در آن حضور دارند که حدود سیصد هزار نفر از آنها مایل هستند به میهن خود بازگردند.
پس از ترکیه، لبنان دومین کشور میزبان پناهندگان سوری با حدود یک میلیون پناهنده است که بیشتر آنها مایل به بازگشت هستند. اردن، سومین کشور میزبان پناهندگان سوری با حضور بیش از ششصد و شصت هزار پناهنده است که حدود یکصد و پنجاه هزار نفر از آنها می خواهند به کشورشان بازگردند. در مصر هم حدود پانصد هزار پناهنده سوری حضور دارند که تقریبا صد هزار نفر از آنها خواستار بازگشت هستند. در عراق بیش از دویست و پنجاه هزار پناهنده سوری حضور دارند که بیش از صد هزار نفر از آنها می خواهند به کشور خود بازگردند.
میان کشورهای اروپایی، آلمان در صدر کشورهایی است که با بیش از پانصد و سی و چهار هزار نفر، بیشترین پناهنده را از سوریه پذیرفته است و بیش از صد و هفتاد و چهار هزار نفر آنها خواستار بازگشت هستند.
لندن با اختلاف زیاد در رتبه دوم قرار دارد که میزبان حدود هفتاد و پنج هزار پناهنده سوری است و بیش از چهل و دو هزار پناهنده سوری هم در اتریش هستند که شصت و هشت نفر آنها خواستار بازگشت هستند.
پس از آن دانماک میزبان حدود هجده هزار پناهنده سوری است که چهارصد و دوازده نفر از آنها می خواهند بازگردند.
از ماه سپتامبر 2015، دویست و سی و پنج هزار پناهنده سوری به سوریه بازگشته اند که هفتاد هزار نفر آنها زن و صد و نوزده هزار نفر هم کودک هستند.
این افراد از طریق ده گذرگاه که در طول شبانه روز فعالیت می کنند، بازگشتند. معروف ترین این گذرگاه ها، گذرگاه نصیب در مرزهای اردن و سوریه، گذرگاه الزمرانی در مرزهای سوریه و لبنان و گذرگاه های جُرَیجیر، الدبوسیه، تل کلخ و القصیر و دو گذرگاه دیگر _ یکی هوایی و یکی دریایی _ است.
بازگشت این افراد طبق طرحی صورت می گیرد که بنا بر اعلام دولت سوریه هدف آن بازگرداندن پناهندگان به کشورشان با ضمانت های امنیتی و فراهم کردن فرصت های شغلی و اسکان برای این افراد است.