پخش زنده
امروز: -
صدای چرخهای امید و تولید از کوچه پس کوچههای محله آدریان خمینی شهر به گوش میرسد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ در اوایل دهه1340 گروهی از مردم کشاورز و باغدار محله آدریان به دلیل نامناسب بودن اوضاع زراعت و فقر مالی عازم شهرهای بغداد، کربلا و نجف شدند، تا با اشتغال در حرفه عبابافی که در آن زمان در عراق بازار کسب و کار خوبی داشت، معاش خانواده شان را تامین کنند.
اما در اوایل دهه1350با شدت گرفتن اختلافات حکومت بعثی عراق و دولت ایران و اخراج ایرانیان از این کشور، کارگران آدریانی که حالا در حرفه عبا، حوله و پارچه بافی ماهر شده بودند، پس از سالها به محله اجدادی خود در خمینی شهر بازگشتند، تا فصل جدیدی از کسب و کار را در این محله آغاز کنند.
در آن دوران حوله با دستگاه های چوبی و در خانه ها تولید می شود، اما رفته رفته با حمایت دولت و رونق این صنعت در دهه60 کارگاه های تولیدی این هنر – صنعت در باغ های اطراف این محله احداث شدند.
و حالا امروزه عبور و مرور خودروهایی که رُلهای خام حوله را به سمت کارگاه های رنگرزی میبرند و یا وانتهایی که رُلهای رنگ شده برای مراحل تکمیل را حمل میکنند، بیش از هر چیزی نظر تازه واردان محله آدریان را به خود جلب می کند.
رییس اتحادیه حوله بافان آدریان، این محله را یکی از قطب های تولید حوله در کشور می داند و بیان می کند: بیش از 400کارگاه کوچک و بزرگ در این محله تولیدکننده این محصول هستند.
مصطفی رضایی به نبود معضل بیکاری در بین اهالی آدریان اشاره می کند و می افزاید: هم اکنون بیش از چهار هزار نفر از اهالی این منطقه قدیمی خمینی شهر به طور مستقیم و غیرمسقیم در این صنعت اشتغال دارند.
حسن رستمی 53ساله یکی از تولیدکنندگان قدیمی حوله در محله آدریان می گوید: در کارگاه وی روزانه بیش از 5هزار حوله بسته بندی و راهی بازار می شود.
وی با بیان اینکه کیفیت و مرغوبیت حوله های تولید شده در آدریان در بین مصرف کنندگان مثال زدنی است، می افزاید: با همکاری شرکت های دانش بنیان و دانشگاه صنعتی اصفهان، با حذف رنگرزی شیمیایی، از رنگ نانو برای تولید حوله های آدریان استفاده می شود.
یکی از رنگرزان و حوله بافان آدریان اظهار می کند؛ چله کشی یا چله پیچی، بافت حوله، تیغ زنی یا پرداخت اولیه، رنگرزی، تیغ زنی یا پرداخت دوم و دوخت و بسته بندی از مراحل تولید حوله عنوان است.
احمد مهری با بیان اینکه رنگرزی حوله در محله آدریان بیش از 10سال سابقه دارد،بیان می کند: در سال های اخیر برای توسعه و ارتقا بازار فروش و تولید این صنعت دستگاهی های جدیدی وارد کارگاه های تولید شده که مزایایی از جمله افزایش رنگ پذیری، کیفیت محصول و جذب آب را به همراه دارد.
عضو اتحادیه حوله بافان محله آدریان خمینی شهر اضافه می کند: امروزه به ندرت می توان افرادی را در کشور یافت که آوازه ی نام صنعتگران چیره دست آدریانی را نشنیده باشند.
جعفر رضایی به شهرت این محصول در خارج از مرزهای کشور نیز اشاره و می گوید: سالیانه بیش از 100تن حوله با ارزآوری یک میلیون دلار از این منطقه به کشورهای ترکیه،ارمنستان، آذربایحان، ترکمنستان، امارات و عمان صادر می شود.
کارگاه ها و خانه های کوچک آدرین که حکم یک کارخانه را دارند، با حمایت دولت، ثبت برند آن و ورود سرمایه گذاران قابلیت جهانی شدن بیش از این را دارد.