پخش زنده
امروز: -
آب به بذرشلغم آیینی سنتی مذهبی است که پیام آور نیمه دوم تابستان و بازگشت روزهای خنک سال و نوید بخش سالی پر محصول برای کشاورزان خوروبیابانک است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛این آیین سنتی که قدمتش به پیش از اسلام برمی گردد، هرساله در نیمه مرداد در کشتخوان کلاغو و دهزیر شهر خور با آدابی خاص برگزار می شود.
در این روز قبل از طلوع آفتاب با حضور مردم در محل و چند نفر از کشاورزان و سادات با بذر افشانی زمین را آماده آبیاری کرده و همزمان با طلوع آفتاب، آب به زمین مورد نظر هدایت می شود.
در این روز کشاورزی که از آب فراوانی برخوردار است اجازه کاشت شلغم را دارد.
کشاورزان ماهر در زمین آماده بذر شلغم با نوک بیل به فاصله 30تا50 سانتیمتردر سه ردیف منظم، جو کاشته و هنگامی که آب به فاصله صد قدمی زمین رسید مردم به صورت دسته جمعی صلوات می فرستند و دو نفر نیز چاووشی میکنند.
روحانی شهرهم برای برکت محصول دعا خوانده و کشاورزی که زمینش زیرکشت رفته با نان و روغن محلی از مردم پذیرایی می کند.
به اعتقاد مردم خوروبیابانک پس از آیین شلغم کاری، هوا رو به سردی می رود و شدت گرمای تابستان کاهش می یابد.
مدیرجهادکشاورزی خوروبیابانک متوسط برداشت این محصول را 15تن درهکتار برآورد کرد و گفت: از مجموع 2هزار و 200هکتار زمین کشاورزی خوروبیابانک، 20هکتار به شلغم اختصاص دارد و پیش بینی می شود 300تن شلغم برداشت شود.
سیدحکمت موسوی با بیان اینکه بذر شلغم کاشته شده از نوع بومی است افزود: بیشترین سطح زیرکشت شلغم در مزارع شهرهای خور، جندق و فرخی و روستاهای بخش مرکزی شهرستان است.
شلغم گیاهی اشتها آور، تسکین دهنده سرفه، درمان کننده شب کوری و کم خونی، موثر در رشد استخوان است و به دلیل دارا بودن ید فراوان نقش تنظیم کننده ترشحات غده تیروئید و ضد سرطانی نیز دارد.
خوروبیابانک با 12هزار کیلومترمربع در 420کیلومتری شرق اصفهان قرار دارد.