پخش زنده
امروز: -
در جلسه کارگروه زلزله بر رعایت اصول فنی و نظارت مستمر بر نحوه اجرای ساخت و سازهاd کهگیلویه وبویراحمد تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد،در جلسه کارگروه زلزله و لغزش لایههای زمین استان بر رعایت اصول فنی در ساخت و سازها و کنترل و نظارت مستمر و دقیق بر نحوه اجرای ساخت و سازها تاکید شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان در این جلسه با اشاره به وقوع زلزلههای چند ماه اخیر در استان به ویژه شهرستانهای بویراحمد و دنا گفت:این زلزلهها تلنگر و هشداری هم برای مردم و هم برای مسئولان دستگاههای متولی برای افزایش ضریب ایمنی و مقاوم سازی سازههای ساختمانی در برابر این رخداد طبیعی بود.
علیمردانی افزود:ضرورت دارد دستگاههای متولی از جمله نظام مهندسی ساختمان، شهرداری و راه و شهرسازی با کمک مهندسان ناظر به طور دقیق نحوه تولید مصالح ساختمانی استاندارد و اجرای ساخت و سازها را کنترل و با متخلفان برخورد کنند.
وی از در نظر گرفتن سایت اسکان اضطراری در ۶ نقطه از شهر یاسوج در مواقع بحران خبر داد.
معاون بازسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز گفت:بر اثر زلزلههای اخیر در شهرستانهای بویراحمد و دنا ۱۰ هزار گزارش خسارت در ادارات مسکن شهری و روستایی ثبت شد که با کارشناسیها و بررسیهای انجام شده ۸ هزار و ۸۰۰ واحد آن نیاز به تعمیر وبازسازی کامل دارد.
اصالت زاده با بیان اینکه بیشترین خسارت زلزله به مسکن روستایی در روستای گنجهای کهنه با ۱۲۰ واحد بوده است افزود:در جلسه هیات وزیران پرداخت تسهیلات با نرخ سود پائین و کمکهای بلاعوض به صاحبان این واحدهای خسارت دیده به تصویب رسید که به محض ابلاغ و تامین اعتبار لازم معرفی افراد به بانکهای عامل شروع میشود.
وی گفت:بر اساس مصوبه هیات وزیران به ازاء هر واحد مسکونی خسارت دیده در شهر علاوه بر پرداخت ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره مبلغ ۶۰ میلیون ریال به عنوان کمکهای بلاعوض نیز پرداخت میشود.
اصالت زاده افزود:بر اساس همین مصوبه به ازاء هر واحد مسکن روستایی ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره و ۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت میشود.
موسوی نماینده راه و شهرسازی استان هم از ۴۲۰ مورد مکاتبه در زمینه تخلف شهروندان مبنی بر رعایت نکردن اصول فنی و شهرسازی و افزایش سطح اشغال بالای تراکم در ساخت و سازها در شهر یاسوج به دستگاههای متولی خبر داد و گفت:با وجود گزارش در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری هیچ تخریبی صورت نگرفت.
وی همچنین از بیش از ۴۰۰ مکاتبه در زمینه تخلف مهندسان ناظر در نحوه ساخت و سازها در یاسوج سخن گفت و افزود:با وجود این تخلفات،با متخلفان از سوی دستگاههای متولی برخوردی نشده است.
رمضانی معاون شهرسازی شهرداری یاسوج نیز در پاسخ به صحبتهای موسوی نماینده راه و شهرسازی گفت:شهرداری بانی تمامی مشکلات و قصورهای بوجود امده نیست چرا که نظر مهندسان ناظر ملاک کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری برای صدور حکم تخریب و اجرای آن است، اما متاسفانه با وجود تخلفات گسترده از سوی مالک، مهندس ناظر به راحتی آن را تایید میکند.
سهیلی معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی استان هم از انعقاد تفاهم نامه علمی و پژوهشی با دانشگاه یاسوج در زمینه اجرای طرح مطالعاتی ریز پهنه بندیهای شهر یاسوج خبر داد و گفت:اجرای این طرح با توجه به زلزله خیز بودن استان به ویژه شهر یاسوج و استفاده از نتایج آن در شهرسازی و ساخت و سازها لازم و ضروری است.
صیادی پور عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج هم با بیان اینکه در این طرح تمامی جوانب مورد نیاز که با وقوع زمین لرزههای گذشته و احتمالی پیش رو از حساسیت بالایی برخوردارند گنجانده میشود گفت:با تکمیل این طرح مطالعاتی درصورت صلاحدید مسئولان نتایج آن در قابل وب سایت در اختیار مردم و مسئولان قرار میگیرد.