به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ این نشست که امروز در هفته مشارکت و تشکلهای اجتماعی و با حضور دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور برگزار شد، رستم وندی رئیس سازمان امور اجتماعی و معاونین این سازمان، ژیلا سجادی رییس موسسه آموزش علمی و کاربردی مدیریت شهری و روستایی وزارت کشور و نظری پورکیایی مشاور وزیر در امور زنان و خانواده، چراغچی نماینده سازمان های مردم نهاد در هیات نظارت کشور و مدیران و موسسان سازمان های مردم نهاد و تشکلهای اجتماعی حضور داشتند.
در ابتدای این نشست اکبری معاون سازمان امور اجتماعی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های یکساله سازمان امور اجتماعی کشور در حوزه سمن ها گفت: مهمترین نکته مورد توجه رویکرد مناسب برای افزایش مداخلات سازمان های مردم نهاد در فعالیتهای حاکمیتی است.
وی افزود: در یک سال گذشته از ۶۰۰ طرح و پروژه در همین راستا حمایت شد و نیمی از اعتبارات سازمان اجتماعی از طریق سازمان های مردم نهاد هزینه شد.
اکبری خاطرنشان کرد: در همین راستا جلسات و کارگروه هایی به منظور توانمندسازی و آموزش فعالان سازمانهای مردم نهاد برگزار شد.
رستم وندی رئیس سازمان امور اجتماعی در ادامه با اشاره به اینکه انگیزه تشریفاتی برای برگزاری این نشست وجود نداشت،گفت: این نشست با انگیزه ای جدی برای شکل دادن به رابطه پویا و مستمر با سمن ها برگزار شده است.
وی افزود: طی سالیان گذشته پیشرفت کار در حوزه فعالیت های اجتماعی و سمن ها هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی پیشرفت متوسطی بوده ولی تا نقطه مطلوب و آرمانی فاصله زیادی داریم که باید تلاش کنیم این فاصله را کاهش دهیم.
وی با اشاره به اینکه هنوز سمن ها در حکمرانی حضور ندارند، گفت: در ۴ حوزه برنامه ریزی، تصمیم گیری، اقدام و عمل حضور سمن ها کافی نیست و سازمان ها از ظرفیت تشکل ها استفاده نمی کنند.
رستم وندی تاکید کرد: به دنبال این هستیم که با ارتقای جایگاه سمن ها حضور آنها را در همه این حوزه ها افزایش دهیم.
در ادامه این نشست فعالان و مدیران تشکلهای اجتماعی و سمنها به تشریح مشکلات و دغدغه های خود پرداختند.
بدون احزاب کشور اداره نمیشود
وزیر کشور گفت: هیچ کشوری بدون احزاب نمیتواند تدبیر مناسبی در چگونگی اداره کشور داشته باشد.
عبدالرضا رحمانیفضلی امروز در نشست مشترک با فعالان سازمانهای مردم نهاد در وزارت کشور، نقش احزاب را در مدیریت کشور مهم دانست و افزود: هیچ کشوری بدون احزاب نمیتواند تدبیر مناسبی در چگونگی اداره کشور داشته باشد. هر کسی بگوید بدون حزب کشور را اداره میکنیم، نشانه جهل است.
وی با اشاره به تسهیل صدور مجوز تشکلهای مردمی از سوی وزارت کشور گفت: با تسهیل صدور و تمدید مجوزها زمینه حضور سمنها در فعالیتهای اجتماعی را ارتقا دادیم و توانمندی تشکلها بر عهده خودشان است و لازم است سازمانهای مردم نهاد نیاز فعالیت و مشارکت خود در جامعه را ایجاد و بستر آن را فراهم کنند تا به نوعی مطالبه عمومی شود.
رحمانی فضلی کمبود آب در کشور را جدی دانست و تصریح کرد: از ابتدای امسال بیش از ۲۰ اعتراض و درگیری در سطح کشور در حوزه کمبود آب داشتیم. باید فرهنگ و الگوهای استفاده از منابع طبیعی در میان مردم فرهنگسازی شود. در دولت همه به افزایش مشارکت سمنها اعتقاد دارند و رابطه با مردم نهادها باید بر اساس نیاز باشد و این نیاز از سوی دولت و مردم احساس شود و لازم است فرهنگسازی نقطه آغاز سازمانهای مردم نهاد باشد.
وزیر کشور در ادامه از ضعف مدیریت در کشور انتقاد کرد و گفت: در زلزله کرمانشاه ضعف مدیریت کمک به مردم در حوادث کاملا مشهود بود و کمکها به طور درست توزیع نشد و به زلزلهزدگان نرسید، به طوری که به یک خانواده چند چادر داده شد و به یک خانواده اصلا چادری نرسید.
وزیر کشور به ارتباط کمالطلبی انسان با خدا اشاره کرد و گفت: ارتباط انسان با خودش موجب شناخت از خود است و ارتباط با طبیعت نیز موجب ادامه حیات آدمی است و نیاز تعیینکننده این نوع ارتباط است و روابط اجتماعی از دیگر انواع ارتباط انسان است. ارتباط انسان با خدا و طبیعت؛ ارتباطی لایتناهی است و شناخت انسان از خود نیز با توسعه ارتباط انسان با خود کامل میشود.
وزیر کشور ارتباط و تکیه به مردم را ضروری دانست و از احزاب تقاضا کرد برنامههای درازمدت ارائه کنند.
رحمانیفضلی به اختیارات و امکانات حکومت و احزاب پرداخت و افزود: باید حد خودمان را در مورد احزاب شناسایی کنیم و کاستی همکاری و به کارگیری از ظرفیت تشکلها و احزاب به دلیل عقب افتادگی است و وظیفه دولت است که مشارکت تشکلها را توسعه دهد. در کجای دنیا سراغ داریم که همه امور را حاکمیت در دست داشته باشد و اجرا کند؟
وی تصریح کرد: امسال با احترام ۷۳۰ هزار نفر افغانستانی از سطح کشور جمع آوری شده اند که هزینه نگهداری، بهداشت و حمل ونقل آنها در طول یک روز به طور سرانه ۲۰ هزار تومان بود و ۳ روزهم طول میکشید به کشورشان برگردانده شوند، ما به آنها احترام میگذاریم، اما کسی که غیر مجاز آمده است باید برگردد.