به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سیدضرغام حسینی در نخستین سالگرد تاسیس جریان حکمت ملی عراق با تبیین اهداف تاسیس این حزب، اعتدال، جوان گرایی، اهمیت دادن به نقش و حضور بانوان در عراق و نخبه گرایی را از مهمترین اهداف مطرح در مرامنامه این تشکل سیاسی برشمرد.
وی گفت: بنابراعلام وزارت برنامه ریزی عراق بیش از 60 درصد مردم این کشور را افراد زیر 35 ساله تشکیل می دهند و بیش از نیمی از جمعیت عراق بانوان هستند.
حسینی افزود: آقای حکیم پس از مطالعات مفصل درباره جامعه و ملت عراق جریان حکمت ملی را با حفظ اصول و مبانی و رویکردهای اصلی که در گذشته هم وجود داشت اما با روشی جدید تشکیل داد تا با مردم عراق سازگاری بیشتری داشته باشد.
وی گفت: برخی در پی تشکیل این حزب گفتند که این کار درستی نبود و آن را ضربه به شیعیان تلقی کردند درحالیکه نتایج انتخابات اخیر بیانگر دقت و زمان سنجی دقیق آقای حکیم در ایجاد جریان حکمت ملی عراق است.
رئیس دفتر جریان حکمت ملی عراق در تهران اظهارداشت: این جریان صرفا 9 ماه پس از تاسیس موفق شد در انتخابات اخیر 20 کرسی را بدون ائتلاف با دیگر احزاب به دست آورد که این نشان دهنده محبوبیت این حزب در مقایسه با احزاب ریشه دار عراق است و در این رقابت ها در جایگاه سه حزب نخست از مجموع همه احزاب و در جایگاه نخستین حزب در میان تشکل های شیعی قرار دارد.
حسینی همچنین با تبیین اهداف و رویکردهای تاسیس دفتر جریان حکمت ملی در تهران گفت: این دفتر با رویکرد جدید در تهران آغاز به کار کرد و اولویت آن ارتباط با رسانه هاست و در 6 ماه فعالیت این دفتر در همکاری با رسانه ها اطلاعات دقیقی از رویدادهای داخلی عراق منتشر کرده ایم تا رسانه ها در ایران انعکاس دقیقی از تحولات داشته باشند.
وی همچنین با ارایه تحلیلی از آخرین رویدادهای عراق تصریح کرد: پس از انتخابات اخیر، موضوع بازشماری آرا لذت پیروزی شیعیان را کاهش داد اما در روند بازشماری آرا که تا یکی دو هفته آینده به پایان می رسد تغییری در نتایج انتخابات و تعداد کرسی های کسب شده از جانب جریان های سیاسی مشاهده نشده است.
حسینی گفت: سازمان ملل متحد و قضاتی که به جای کمیساریای عالی انتخابات بر روند بازشماری آرا نظارت می کنند تاکنون تغییر محسوسی در نتایج انتخابات مشاهده و اعلام نکرده اند.
وی افزود: در حین بازشماری آرا، گفتگوهای بسیار خوبی از جانب آقای حکیم با رهبران جریان های سیاسی در عراق به ویژه درباره تسریع در تشکیل دولت انجام شد اما با آغاز راهپیمایی های اخیر در عراق این گفتگوها تا حدی افت کرد و تحت الشعاع برگزاری اینگونه تظاهرات قرار گرفت تا اینکه 10 روز پیش خواست مرجعیت نجف اشرف مبنی بر تسریع در تشکیل دولت از طریق امام جمعه کربلای معلی اعلام شد.
رئیس دفتر جریان حکمت ملی عراق در تهران گفت: شاید بتوان گفت این موضع تاییدی بر انتخابات بود و با تسریع در تشکیل دولت، نخست وزیری شجاع و قوی انتخاب می شود.
حسینی افزود: آقای حکیم در گذشته و پیش از انتخابات نیز موضوع اغلبیت ملی را مطرح کرد که نتیجه آن همراهی اکثریت جریان های پیروز در پارلمان از طیف های مختلف شیعه، سنی و کرد و ایجاد اقلیتی به عنوان معارضه یا اپوزیسیون بود.
وی گفت: با این روش می شود نخست وزیری قوی داشت تا کسانی که هم پیمان می شوند پشت او قرار بگیرند و دولتی قوی تشکیل بدهند و اگر هم پیمانان قوی نباشند نخست وزیر نیز عملا قوی نخواهد بود و کار اپوزیسیون در پارلمان نیز می تواند اصلاح، چکش کاری و رفع اشکالات دولت باشد و اینگونه مردم هم امیدوار می شوند که یا از دولتی قوی برخوردارند و یا از اپوزیسیونی بهره مندند که در پارلمان سخن آنان را می گوید.
حسینی اظهارداشت: پس از اعلام موضع مرجعیت نجف اشرف، موضوع گفتگوها، توافق ها، هم پیمانی برای تشکیل دولت و گمانه زنی درباره نخست وزیر آینده در عراق در اولویت قرار گرفت و حرف نخست همه در این کشور تسریع در تشکیل دولت و آغاز گفتگو در این خصوص است.
وی افزود: آقای حکیم نیز ایده اغلبیت ملی و نشستن بر سر میز مذاکره با شروط ملی را مطرح کرد تا بتوانند با رسیدن به توافق هرچه سریع تر دولت را تشکیل بدهند.